میلاد مولود کعبه و اولین مسلمان

میلاد مولود کعبه و اولین مسلمان

 

میلاد مولود کعبه، مولی الموحدین، امیرالمومنین علی ابن ابیطالب بر همه خدا دوستان مبارک باد.

همانطور که قبلا هم گفته بودم شیعیان لبنان در ابراز ارادت به ولایت مولای بزرگ شیعیان اهتمام زیاد و توجه عمده ای دارند. امروز هم که میلاد این ولی خدا و برادر رسول خدا است خیابانهای ضاحیه را با بنرهای زیبایی تزیین کرده اند که رویشان نوشته: علی اول المسلمین (علی اولین اسلام آورنده است). هرچند امروز به لطف قدرت حزب الله، شیعیان وضع امنیتی خوبی دارند و مانند دیگر نقاط عالم نیست که هر روز عده ای از ما را بکشند، اما ظلمی که از هزار و سیصد و اندی سال پیش به ما می رود به خاطر آنست که علی را دوست داریم همانطور که خدا دوستش دارد، همانطور که پیامبر بزرگ اسلام دوستش می داشت. چرا پیامبر بین آن همه مسلمان که بینشان عقد اخوت خواند کسی را برنگزید و صبر کرد تا علی علیه السلام بیاید و با او عقد اخوت خواند؟ بارها گفت علی برادر من است. در حدیث الدار که پیامبر چند مرتبه به فامیل خودش یعنی سران قریش ناهار داد و اعلام پیامبری کرد، مگر اعلام نکرد علی برادر من و جانشین و وصی بعد از من است؟ ما چون به حرف پیامبر گوش می دهیم کشته می شویم! ظلمی که پیامبر هم از آن نگران بود و دفتر و دواتی خواست تا چند خطی بنویسد تا بعد او مسلمانان گمراه نشوند. ظم از همین جا شروع شد، وقتی آن مرد گفت ان الرجل لیهجر حسبنا کتاب الله (العیاذ بالله این مرد هذیان می گوید) به کسی اهانت کرد که جز وحی خدا سخنی از خود نمی گوید، کسی که از دوران جهالت عرب به امین معروف بود. فقط به ما ظلم نکردند، به مولا علی و تمام اولادش ظلم کردند، به خود پیامبر ظلم کردند و حرفش را نپذیرفتند، به خدا هم ظلم کردند که خلیفه و امامش را کنار گذاشتند. حال ما ظلم تاریخ را به دوش می کشیم. به امید روزی که منتقم آل عبا بیاید و همه را از این ظلم رهایی بخشد. فان حزب الله هم الغالبون و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون.

دکتر چمران و مظلومیت شیعه در لبنان:

به محض این که وارد می شد، بچه ها از سر و کولش بالا می رفتند مثل زنبورهای یک کندو. مصطفی پدرشان و هم بازیشان بود. غاده می دید که چشم های مصطفی چطور برق می زند و با شور و حرارت می گوید «ببین این بچه ها چه قدر زور دارند! این ها بچه شیرند» با شادیشان شاد بود و به اشکشان بی طاقت. کمتر پیش می آمد که ولووی قراضه ی غداه را سوار شوند، از این ده به آن ده بروند و مصطفی وسط راه به خاطر بچه ای که در خاک های کنار جاده نشسته و گریه می کند پیاده نشود. پیاده می شد، بچه را بغل می گرفت، صورتش را با دستمال پاک می کرد و می بوسیدش.  آن وقت تازه اشک های خودش سرازیر می شد. دفعه ی اول غاده فکر کرد مصطفی بچه را می شناسد. مصطفی گفت:«نه نمی شناسم. مهم این است که این بچه ی یک شیعه است. این بچه هزار و سیصد سال ظلم را به دوش می کشد و گریه اش نشانه ی ظلمی است که بر شیعه ی علی رفته.»

روایات مبنی بر ولادت امیر مؤمنان علی (علیه السلام) در 13 ر جب در کعبه (درکتب اهل سنت)

ولادت امیر مؤمنان علیه السلام در کعبه از دیدگاه شیعیان قطعی و متواتر است و این که کسی غیر از آن حضرت در داخل خانه کعبه به دنیا نیامده نیز مورد قبول همه است . شیخ مفید رضوان الله تعالی علیه در این باره می‌نویسد:
حضرت امیر المؤمنین علی بن ابى طالب علیه السّلام در روز جمعه سیزدهم ماه رجب پس از سى سال از عام الفیل در خانه خدا در شهر مکه به دنیا آمد ، نه پیش از وى کسى در خانه خدا به دنیا آمده و نه بعد از آن حضرت. تولد امیر مؤمنان علیه السّلام در خانه خداوند فضیلت و شرافتى است که پروردگار بزرگ برای بزرگداشت مقام و منزلتش به آن حضرت اختصاص داده است .

ولادت امام علی علیه السلام در کعبه از دیدگاه اهل سنت :
از دیدگاه علمای اهل سنت نیز ، ولادت آن حضرت قطعی است ؛ حتی برخی از آن‌ها ادعای تواتر (تکرار حدیث از منابع مختلف) نیز کرده‌اند که به نام چند تن از آن‌ها اشاره می‌کنیم :

1- حاکم نیشابوری (405هـ):
روایات متواترى وارد شده که فاطمه بنت اسد ، امیرمؤمنان على بن ابى طالب - کرم الله وجهه - را در داخل کعبه به دنیا آورده است .
ترجمه حاکم نیشابوری :
ذهبی در باره او می‌نویسد :
حاکم ، حافظ بزرگ و پیشوای محدثان است. دار قطنی با او مناظره‌ای داشت که او را پسندید ، او مورد اعتماد و دارای علم بسیار است ، نوشته‌ها و آثار او نزدیک به پانصد جلد می‌شود . حاکم ، حافظ بزرگ و پیشوای محدثان است ... او در زمان خود پیشوای علم حدیث و آن چنان که شایسته بود‌ ، با علم حدیث آشنائی داشت ، درستکار و قابل اعتماد بود .

2- شاه ولی الله دهلوی (متوفای 1176هـ):
وی در کتاب ازالة الخفاء عن خلافة الخلفاء در مناقب امیر مؤمنان علیه السلام می‌نویسد :
و از مناقب وی رضی الله عنه که در حین ولادت او ظاهر شد یکی آن است که در جوف کعبه معظمه تولد یافت .

3- سبط ابن جوزی (متوفای 654هـ):
وروی أن فاطمة بنت أسد کانت تطوف بالبیت وهی حامل بعلی (ع) فضربها الطلق ففتح لها باب الکعبة فدخلت فوضتعه فیها .
روایت شده است که فاطمه بنت أسد ، در حالی که باردار بود ، خانه خدا را طواف می‌کرد ، درد زایمان او را فراگرفت ، در خانه کعبه به روی او باز شد ، پس داخل خانه کعبه شد و فرزندش را به دنیا آ‌ورد .

4- مسعودی (متوفای346هـ):
علی بن الحسین مسعودی ، مورخ و ادیب مشهور شافعی مذهب در باره ولادت امیر مؤمنان علیه السلام در خانه کعبه می‌فرماید :
وکان مولده فی الکَعبة .
محل تولد علی علیه السلام ، خانه کعبه است .

 5- گنجی شافعی (متوفای 658هـ):
گنجی شافعی در کفایة‌ الطالب می نویسد :
«ولد أمیر المؤمنین علی بن أبی طالب بمکة فی بیت الله الحرام لیلة الجمعة لثلاث عشرة لیلة خلت من رجب سنة ثلاثین من عام الفیل ولم یولد قبله ولا بعده مولود فی بیت الله الحرام سواه إکراما له بذلک ، وإجلالا لمحله فی التعظیم «
امیر مؤمنان علیه السلام شب جمعه سیزده رجب ، سال سیم بعد از واقعه عام الفیل در داخل خانه خدا به دنیا آمد . کسی پیش از آن حضرت و بعد از آن در داخل خانه کعبه به دنیا نیامده است و این از فضائل اختصاصی آن حضرت است که خداوند به جهت بزرگداشت مقام او عطا کرده است.

6- ابن صباغ المالکی (855 هـ ):
ابن صباغ مالکی در الفصول المهمة می‌نویسد :
على علیه السلام در مکه مشرفه در داخل بیت الحرام ( کعبه ) در روز جمعه سیزدهم ماه خدا یعنى ماه رجب سال سى ام عام الفیل و بیست و سه سال پیش از هجرت به دنیا آمد ... پیش از او هیچ کس در کعبه متولد نشد ، و این فضیلتى است که خداوند به جهت بزرگداشت و بالا بردن مقام و اظهار کرامت او مخصوص حضرتش گردانیده است .

7- حلبی (متوفای1044هـ):
علی بن برهان الدین حلبی ، صاحب کتاب مشهور سیره حلبی ،‌ بعد از سخنی طولانی در باره علی علیه السلام ، به ولادت آن حضرت در داخل خانه کعبه استدلال می‌کند :
زیرا آن حضرت در داخل خانه کعبه متولد شد و عمر رسول خدا در آن روز سی سال بود .
الحلبی ، علی بن برهان الدین (متوفای1044هـ) ، السیرة الحلبیة فی سیرة الأمین المأمون ، ج 1 ، ص 226 ، ناشر : دار المعرفة - بیروت – 1400هـ .
آنچه ملاحظه نمودید اندکی است از اعترافات و سخنان ارباب حدیث و دانش بود ، و برای اطلاع بیشتر در این باره به کتاب شریف الغدیر ، ج 6 و شرح احقاق الحق ، ج17 مراجعه فرمایید

۰ ۰ ۰ نظر ۳۳۸۷ بار مشاهده

دیدگاه‌ها

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

LIBANIRAN

اطلاعات و اخبار مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری پیرامون لبنان
برای اطلاعات بیشتر به صفحه درباره پایگاه مراجعه فرمایید.

پربیننده ترین مطالب
پیوندها