این صفحه حاوی سوالاتی است که عمدتا از ما پرسیده می شود و هر از مدتی به روز خواهد شد. برای مشاهده پاسخ، روی سوال کلیک کنید. شما هم سوالات خود را بپرسید (تماس با ما) آخرین ویرایش: 1399/11/22
بیشتر شیعیان لبنان بسیار به ایران و ایرانی علاقه دارند. اما مسیحیان و سنی ها به این شکل نیستند و اگر توافق و تعاملی داشته باشند در راستای سیاست ها یا تجارت است. اما از آنجا که لبنان کشوری توریستی محسوب می شود به همه احترام می گذارند، حتی بیش از احترامی که در ایران به هموطن خودمان می گذاریم. جنوب لبنان که اکثریت آن شیعیان هستند بسیار جو و فرهنگ دلچسب و مهمان نوازی دارد و آب و هوای خوب و مناظر زیبای آن برای گردش بسیار مناسب است ضمن آنکه بیشترین علاقه و الفت را با ایرانی ها می توان در این منطقه جستجو کرد؛ در هر کوی و برزنی پرچم ایران و عکس امام و رهبری نصب است و عکس امام موسی صدر هم جزء جدا نشدنی از جنوب است. نظر لبنانی ها راجع به ما ایرانی ها
پاسخ به این سوال راحت نیست. حتی در کشور خودمان نمی توان شرایط جامعی را مشخص کرد و هر مورد و خانواده ای با دیگری فرق می کند. لبنانی ها به جهت زیبایی خاصشان، خانه داری، دستپخت، بچه داری، سلیقه و کلاس متفاوت از اعراب، مورد توجه مردان هستند. به جهت توریستی بودن این کشور، افراد زیادی به آن رفت و آمد می کنند و تعداد زیادی از آنها مایل به ازدواج با دختران لبنانی می شوند. میزان ازدواج با غریبه ها با توجه به جمعیت کم این کشور، نسبت به دیگر کشورها بیشتر است. می توانید آداب و رسوم ازدواج و فرهنگ آنها را در مطالب قبلی سایت مشاهده کنید. اما در یک کلام کلی، تا مطمئن نشوند که پسر، شغل و موقعیت ثابت و مستقلی دارد به او دختر نمی دهند. دست و دلبازی یکی از مهم ترین مسائلی است که باید داماد داشته باشد و در دوران نامزدی برای سنجش این گزینه ، مورد امتحان قرار می گیرد. مطمئنا باید تا حدودی پسر و دختر زبان مشترک داشته باشند. هرچند عموما اظهار تمایل برای ازدواج با ایرانی خیلی کم است اما در صورتی که پسندیده شوید امکانپذیر است. (برای اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید)
بله. ایمیل ها و تماس های زیادی با من انجام شده برای این امر خیر. متاسفانه با فراگیر شدن مشکلات و معضلات اجتماعی و شروط سخت برای ازدواج جوانان، خیلی ها که از شرایط و مهریه های دخترای ایرانی می ترسند رو می کنند به دختران خارجی که هنوز مثل دختران خودمون فرهنگ طلبکاری و توقعات بالا ندارند. البته خیلی ها مهریه های بالا و شروط عجیب و غریبی برای ازدواج مطرح می کنند تا تضمینی برای آینده خودشان باشد غافل از اینکه اگر داماد بد از آب درامد آدم حاضر است یک چیزی هم بدهد و از دستش راحت شود. خب برخی این عقیده را ندارند و می گویند باید شروطی بگذاریم که اگر داماد بد درومد بتوانیم جزّش رو هم در بیاریم! شرایط ازدواج با لبنانی و مزایا و معایب آن هم در مطالب گذشته ذکر کرده ام.
بله. ایمیل ها و تماس های زیادی با من انجام شده برای این امر خیر. متاسفانه با فراگیر شدن مشکلات و معضلات اجتماعی و شروط سخت برای ازدواج جوانان، خیلی ها که از شرایط و مهریه های دخترای ایرانی می ترسند رو می کنند به دختران خارجی که هنوز مثل دختران خودمون فرهنگ طلبکاری و توقعات بالا ندارند. البته خیلی ها مهریه های بالا و شروط عجیب و غریبی برای ازدواج مطرح می کنند تا تضمینی برای آینده خودشان باشد غافل از اینکه اگر داماد بد از آب درامد آدم حاضر است یک چیزی هم بدهد و از دستش راحت شود. خب برخی این عقیده را ندارند و می گویند باید شروطی بگذاریم که اگر داماد بد درومد بتوانیم جزّش رو هم در بیاریم! شرایط ازدواج با لبنانی و مزایا و معایب آن هم در مطالب گذشته ذکر کرده ام.
لبنانی ها انسانهای متشخص و قدرشناسی هستند. از زمان حکومت عثمانی شیعیان در اقلیت بودند و مسیحیان هم تحت قیمومیت فرانسه و واتیکان آزادی های خاص خودشان را داشتند. اما دولت سنی عثمانی هیچ امتیازی برای اقلیت شیعیان قائل نبود. بعد از تشکیل دولت لبنان هم وضع به همین منوال ادامه پیدا کرد و سعودی و کشورهای عربی حامیان خارجی سنی ها به شمار می رفتند. در حالیکه شیعه بی رهبر و بی سرپرست بوده و دولت هیچ توجهی نسبت به حال آنان نداشت. (به نوشته های پیشین درباره ی تاریخ لبنان رجوع کنید) با آمدن امام موسی صدر به لبنان و زحمات گرانقدرش، شیعیان رهبری برای خود یافتند و برای پیشرفت و ترقی وضع خود گام برداشتند. در آن زمان حکومت شاه از حامیان رژیم اشغالگر قدس بود، ساواک مراقب فعالیت های امام موسی صدر بود و هیچ کمک خاصی به شیعیان نمی کرد. (ارتش شاهنشاهی چند شهید هم برای حفظ امنیت اسراییل تقدیم کرده بود که در مرز لبنان نگهبانی می دادند) بعد از انقلاب اسلامی و در بهبوحه ای که امام موسی صدر را قذافی ملعون ربوده بود شیعیان لبنان با انقلاب ایران سرافراز شدند و یک پایگاه و حامی خارجی یافتند. از آن زمان ایران کمکهای آموزشی و مالی زیادی به آنها کرده و در سالهای اخیر برای آبادی لبنان و نه فقط شیعیان مبالغی را هزینه نموده که کل لبنانی ها را خوشحال کرده است.
5- چرا با وجود مشکلات اقتصادی داخلی، به لبنان کمک می شود؟
هدف از کمک به لبنان اول از همه با نیت انسان دوستی و حمایت از مظلومان صورت می گیرد و ما نیز مانند بقیه کشورها به همسایگان و دوستان خود کمک می کنیم (شاید هم کمتر از بقیه خرج می کنیم). دوم اینکه ایران با صرف هزینه در لبنان از هزینه های چندین برابری که در صورت رویارویی و همسایگی با اسراییل پیش می آید جلوگیری می کند و به نوعی بیمه کردن کشور است. نکته ی دیگر مسائل ژئوپلتیک و سیاستهای خارجی است و برای تنظیم موازنه ی قوا در منطقه و رویارویی استراتژیک با همسایگانی که دشمن بالقوه ی ما هستند باید عناصری را در چنته خود داشته باشیم که کمک به لبنان بخش کوچکی از این اقدامات لازم است. (و عقیده دارم شاید کمتر از میزان نیاز هم هزینه می شود، کلا سیاست خارجی جالبی نداریم) مطلب زیر هم برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مفید است.
کمک به حزب الله
کمک به حزب الله
6- تحصیل در دانشگاه های لبنان چگونه امکان پذیر است؟
دانشگاه های لبنان به غیر از دانشگاه اللبنانیة، پولی هستند و شهریه ی زیادی از دانشجو می گیرند و لذا به راحتی دانشجو می پذیرند. کافی است مدارک خود را ترجمه رسمی کنید و به دانشگاه ارائه دهید (حضوری یا از طریق سایت) سپس در صورت نیاز به امتحانات زبان و امتحان ورودی، با پرداخت هزینه و شرکت در آنها منتظر شوید تا قبولی به اطلاعتان برسد. در صورت قبولی باید مدارک خود را در سفارت تایید و به تایید وزارت خارجه لبنان برسانید. سپس برای معادل کردن مدارک خود به وزارت علوم لبنان مراجعه کنید. با گرفتن برگه ی ثبت نام در دانشگاه هم می توانید برای گرفتن اقامت دانشجویی اقدام کنید. مطلب مرتبط: راهنمای گام به گام تحصیل در لبنان | مرکز راهنمایی و مشاوره برای تحصیل در لبنان
7- امکان اقامت در لبنان برای زندگی چگونه است؟
با لغو روادید بین لبنان و ایران شما می توانید یک ماه مجانی در لبنان باشید و کافی است بلیط گرفته و به لبنان بیایید و در فرودگاه یک کارت را پر کنید. انواع اقامت عبارتند از اقامت کاری، دانشجویی (علمی)، مجامله (ازدواج با لبنانی یا فرزند لبنانی بودن). اطلاعات بیشتر در: اقامت در لبنان
8- اقتصاد لبنان چگونه است؟ نرخ لیره لبنان به دلار چقدر است؟
لبنان اقتصاد باز و آزادی دارد و در برحه ای به سویس خاورمیانه شهرت یافته بود. معاملات در لبنان با لیره ی لبنانی و دلار آمریکا انجام می شود. 23 سال بود که هر 1500 لیره لبنان معادل یک دلار آمریکا بود. اما یکسالی است نرخ دیگر ثابت نیست. چنج پول ایرانی به دلار یا لیره بسیار مشکل است و حتما قبل از سفر به لبنان باید دلار تهیه کرد.
9- وضعیت هتل و قیمت آن به چه شکلی است؟
هتل های زیادی در تمام نقاط لبنان وجود دارند که اقلا بالای شبی 50 دلار هزینه دارند. بسته به زمان سفرتان و فصول توریستی یا غیر توریستی و مدت اقامت و محل اقامت، قیمت متفاوت است. اگر مایلید غذای آن حلال باشد هم، هتلهایی هستند که غذای حلال دارند، اما به همه نمی شود اعتماد کرد. بخصوص بعد از رسوایی بزرگی که پیش آمد و مشخص شد گوشت بیشتر هتلها وارداتی و تاریخ گذشته است. خلاصه حواستان باشد در سفر مریض نشوید. چند هتل نزدیک فرودگاه هستند که بسیار هم زیبا هستند و قیمت معقولی دارند. نرخ هتلها را در سایت بوکینگ ببینید. مطلب مرتبط: تور لبنان و اقامت در هتل مسیحی! | راهنمای سفر به لبنان
10- چگونه می توان عربی لبنانی یاد گرفت؟
من منابعی در این زمینه ندیده ام که آموزش خوبی داشته باشند. عربی لبنان و سوریه تقریبا در لغات مشابه است و تفاوت اندکی دارد. می توان دوره های عربی کانون زبان ایران را که با لهجه سوری آموزش می دهند شرکت کرد و سریالهایی که عموما با لهجه ی سوری دوبله شده اند تماشا کرد. آموزش عربی لهجه لبنانی
11- مفهوم و معنای libaniran چیست؟
برگرفته از دو کلمه لبنان و ایران که در لاتین، لبنان را لیبانون می نویسند.
12- آیا وضع امنیتی لبنان با توجه به اخباری که می رسد برای سفر مناسب است؟
لبنان در طول تاریخ به اسباب مختلف دستخوش حوادث زیادی بوده و هست. شنیدن صدای گلوله و انفجار موضوعی عادی است. بیشتر اوقات شلیک ها برای شادی و هیجان است. زندگی در لبنان طبق روال عادی دنبال می شود و اگر جایی هم شلوغ شد، عموما بقیه مناطق امن و امان است. تجار و صاحبان سرمایه و قدرتهای خارجی به دنبال استقرار اقتصادی برای کسب سود هستند و همیشه سعی می کنند مناطق تجاری و سیاحتی امن بماند. حتی در جنگ 33 روزه هم رژیم صهیونیستی به این مناطق متعرض نشد. با این حال حدودا یکسال است لبنان دچار مشکلات اقتصادی حاد شده و لازم است حتما مطالب اقتصادی که در مدت اخیر منتشر کرده ایم مطالعه کنید.
13- برای سفر به لبنان چه کار باید کرد؟
با تهیه بلیط به لبنان می آیید. هتلی برای اقامت انتخاب می کنید. در لبنان می گردید و تفریح می کنید. راهنمای سفر به لبنان را حتما از اینجا بخوانید.
14- امکان سفر به سوریه از لبنان وجود دارد؟
خیر. قبلا به علت مسائل امنیتی ایرانی ها اجازه نداشتند بدون مجوز از سفارت ایران در بیروت و دمشق به سوریه بروند. الان هم کلا مرز با سوریه به علت کرونا بسته است.
15- آیا می توان عضو حزب الله شد؟
خیر. حزب الله مخصوص لبنانی های شیعه است. لبنانی های غیر شیعه یا غیر لبنانی در سازمانی زیر مجموعه حزب الله دسته بندی می شوند. اگر شخصی مادر یا همسرش لبنانی باشند و در لبنان مقیم باشد، شاید با هماهنگی با ایران، بپذیرند او در درجات پایین مثل بسیج، عضو شود. مطلب استخدام در حزب الله را مطالعه فرمایید.
16- می خواهم در لبنان ساکن شوم. چگونه؟
برای سکونت در لبنان باید اول بحث اقامت را حل کنید. بعد از پیدا کردن شغل مطمئن شوید. سپس برای اجاره یا خرید منزل اقدام کنید.