این واقعیت که دوا و دکتر در لبنان بسیار گران است بر کسی پوشیده نیست. گاهی دکتر و دارو بدون بیمه در ایران، از معالجه با بیمه ی درمانی در لبنان، ارزانتر است.
این هفته پسر کوچکم مریض بود و باید به بیمارستان می رفتیم. شنیده بودم به خاطر شیوع آنفلوانزا و بیماری های تنفسی، بیمارستان ها جا ندارند. واقعیت هم همین بود. قسمتی از تختهای بیمارستانها که توسط مجروحین جنگی و جانبازان پر شده. قسمت اعظم آن را هم بیماریهای مختلف (که از نابسامانی وضع بهداشتی کشور ناشی شده) اشغال کرده است. در یکی دو ماه گذشته چندین بار طوفان و پدیده های جوی سردی که از اروپا و روسیه به لبنان می رسد، به ناگاه هوا را بشدت سرد کرده و دوباره هوا گرم شده است. این گرم و سرد شدن چندباره و سریع، به اضافه وجود زباله ها که هنوز مشکلشان حل نشده و در خیلی از مناطق سوزانده می شوند و ایجاد آلودگی می کنند، باعث شده بیماری های مختلف تنفسی و ریوی شیوع پیدا کنند و ویروس ها هم تقویت شده و بسیاری از مردم خصوصا کودکان دچار اسهال و استفراغ ویروسی شده اند.
خلاصه، به بیمارستان بهمن رفتیم که متعلق به موسسه های خیریه سید حسین فضل الله است. این بیمارستان توسط یک تاجر پولدار کویتی ساخته شده و در اختیار آقای فضل الله قرار گرفته است. برای ورود به بیمارستان، از بخش اورژانس وارد شدیم. نیم ساعت یا بیشتر، علاف نشسته بودیم تا دکتری، پرستاری، یا کارمندی بیاید و بپرسد چه تان شده است! و برگه ورود پر کند. یادم افتاد در ایران مردم غر می زدند که اورژانس تا پول نگیرد کار را راه نمی اندازد. در لبنان اصلا کسی تحویل نمی گیرد که حالا پول بخواهد یا نخواهد! به دلیل اینکه جا نداشتند یک ساعتی سرم به بچه زدند و رفتیم منزل.
روز بعد به بیمارستان قلب یسوع رفتیم. این بیمارستان یک بیمارستان خصوصی متعلق به مسیحیان است. برخلاف بیمارستان بهمن که در ضاحیه و شلوغی و ترافیک و هوای نامناسب محاصره شده، در ارتفاعات کوهپایه های جنگلی بعبدا قرار گرفته و هوای بسیار دلپذیری دارد. دو سال پیش که پسرم را به این بیمارستان برده بودیم خیلی خلوت بود. اما الان تخت خالی به زور پیدا می شد. این بیمارستان قدمت زیادی دارد که از ساختمان و وسایل قدیمی آن قابل درک است. ساختمان جدیدی به آن اضافه شده و تمامی امکانات لازم وجود دارد. اینجا هم کار پذیرش و ثبت پرونده تا بستری شده در اتاق، بیش از یک ساعت و نیم به طول انجامید. ویروس روتا دارویی ندارد و فقط باید مراقب بود تا آب بدن کودک تمام نشود. لذا فقط سرم معمولی به بچه زده بودند.
اتاق درجه دو با تخت های قدیمی آهنی، یک تلوزیون ال سی دی، یک میز کوچک، و یک کمد برای وسایل شخص همراه مریض، تنها امکانات این اتاق بود. با این وجود همه چیز تمیز، مرتب و بهداشتی بود و هر روز همه جا ضد عفونی می شد و ملافه های تخت را عوض می کردند. خدمات و رسیدگی آنها بسیار خوب بود. نرس ها و دکترها همگی مسیحی و بسیار خوشرو بودند. تنها مشکلی که داشتیم، برای غذای بچه بود که نمی توانستیم گوشت آن را مصرف کنیم.
در اتاق های درجه یک، تنها یک تخت (برای یک بیمار) قرار گرفته و کاناپه و یخچال و امکانات دیگر وجود دارد.
در لبنان بیمه خدمات درمانی، دردسر دارد. اولا شخص باید کارمند باشد. وگرنه از بیمه ای بسیار سطح پایین مربوط به وزارت بهداشت می تواند استفاده کند. شخص باید اول پول دوا دکتر را پرداخت کند، بعدا برگه ای از بیمارستان به موسسه بیمه بهداشتی ببرد تا درصدی را که بیمه می تواند پوشش دهد، تایید کنند. لذا بسیاری از مردم، به شرکتهای بیمه خصوصی مراجعه می کنند. این شرکتها کارت مخصوصی به هر فرد می دهند و در هر ساعت از شبانه روز، حسابدار بیمارستان با فکس، میزان پوشش بیمه را استعلام می کند. جلوی خودم فردی مسیحی با عصبانیت به همسرش گفت برگه مربوط به بیمه را پاره کن، بنداز دور. و به مسئول حسابداری گفت تخفیف بده. من حاضر نیستم بروم کلی دردسر و علافی تحمل کنم برای چندرغاز؛ و سیصد دلار گذاشت جلو حسابدار.
بیمارستانها، قبل از پذیرش تقاضای مبلغی سپرده می کنند (حدودا 500 دلار). اگر پرونده بیمه تکمیل شد، هنگام خروج، سپرده را بر می گردانند و مقداری که شخص خودش باید پرداخت کند از آن کم می کنند.
حزب اللهی های رسمی که کارمند تمام وقت باشند، از بیمه ی حزب الله استفاده می کنند که به میزان خوبی هزینه های درمانی را پوشش می دهد. البته نمی توان با این بیمه به همه بیمارستانها مراجعه کرد. تنها بیمارستانهای مرتبط با حزب الله و چند بیمارستان دیگر که قرارداد با این بیمه دارند به دارندگان این بیمه خدمات ارائه می دهند.
گرانی درمان و بالا بودن هزینه ها، قیمت بالای دارو، سختی بیمه تامین اجتماعی، همه و همه کار را به انجا رسانده اند که مردم فقیر ضرب المثلی بسازند: در لبنان اگر فقیر باشی و مریض شوی باید بمیری.
البته سازمانها و گروه های خیریه ای برای کمک به فقرا وجود دارند. مانند مرکز تآخی که کمک بسیار خوبی برای اشخاص بدون بیمه است.
دکتر و دارو در لبنان
چهارشنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۴، ۰۵:۴۸ ب.ظ
محمود علوی
اطلاعات و اخبار مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری پیرامون لبنان
برای اطلاعات بیشتر به صفحه درباره پایگاه مراجعه فرمایید.
دستهبندی
-
آشنایی با لبنان
(۷۲۰)-
فرهنگ و آداب و رسوم
(۹۸)-
غذای لبنانی
(۱۲)
-
-
اقتصاد و تجارت
(۱۳۴) -
سیاست
(۲۶۳) -
مقاومت
(۳۷۷) -
مذاهب و طوایف
(۶۵) -
توریسم
(۳۵)
-
-
اخلاق و دین
(۲۱۳) -
امام موسی صدر
(۹۲) -
دنیای دیجیتال
(۲۷) -
راهنمای ایرانیان در لبنان
(۷۶) -
شخصی - درباره ما
(۵۶) -
اخبار
(۳۴۷) -
ایران
(۷۹) -
سفرنامه و لبنان گردی
(۲۸)
دیدگاهها (۱۹)
شادان
۳۰ دی ۹۴ ، ۱۸:۲۶
احمد
۳۰ دی ۹۴ ، ۲۰:۰۶
خدا لعنت کنه باعث و بانی هاش رو ...
سرباز خدا
۳۰ دی ۹۴ ، ۲۰:۵۲
ف.ک
۳۰ دی ۹۴ ، ۲۳:۲۶
پاسخ:
۱ بهمن ۹۴، ۰۱:۳۶
مورچه
۰۱ بهمن ۹۴ ، ۰۰:۵۴
پاسخ:
۱ بهمن ۹۴، ۰۱:۳۵
senaps
۰۱ بهمن ۹۴ ، ۰۱:۰۳
جالب بود. به نظر میرسه که لبنان فقط برا تفریح و اون هم برا افراد ثروت مند به درد میخوره که برن تو ساحل و دیسکو میسکو ها بترکونن و بعد از یه هفته برگردن کشور خودشون!! :)
سوال من اینه که ایا لبنان، به عنوان مقصد ماهعسل به درد میخوره ؟ :) اونم برا دوتا کفتر عاشق که سن جفتشون روی هم، به زور به 40 میرسه! :):)
و سوال دیگه اینکه وضعیت درامد مردم لبنان به چه صورته؟ یا امنیتش؟ مثل ایران این امکان وجود داره که مثلا یه مادر، جفت بچههای ۱۲-۱۳ سالش رو از غرب کشور برداره تنهایی ببره شرق کشور زیارت و برگرده و تو کل این دو هفته مسافرت با ماشین شخصی، حتی یه مورد مزاحمت یا مشکل براش تو جاده های بی پایان و بیابونی/کوهستانی پیش نیاد؟؟؟
یا تصور شخصی من اینه که لبنان جوریه که مثلا شیعه ها از ضاحیه و مناطق جنوبی یا سنی ها از مناطق شمالی تکون نمیخورن!
پاسخ:
۱ بهمن ۹۴، ۰۱:۳۴
لبنان کشور گرانی هست. اما به درد ماه عسل می خورد.
مردم پولدار دارد مردم فقیر هم دارد. مثل بقیه کشورها. از لحاظ امنیت بسیار خوب هست. غیر از گاهی که به خاطر اوضاع به هم ریخته، مواردی از نا امنی پیش می آید، بقیه اوقات خوب هست. بصورتی که دختر تنها ساعت 12 شب هم می رود رستوران یا بیرون.
محل زندگی مردم برای حفظ امنیت در زمان جنگ هست. اما در حالت عادی همه به همه جا می روند.
ناشناس
۰۱ بهمن ۹۴ ، ۲۱:۱۳
پاسخ:
۲ بهمن ۹۴، ۱۰:۳۶
فیاض
۰۲ بهمن ۹۴ ، ۱۴:۲۷
پاسخ:
۲ بهمن ۹۴، ۱۵:۴۸
سرباز خدا
۰۲ بهمن ۹۴ ، ۱۹:۵۳
الف.ن
۰۲ بهمن ۹۴ ، ۲۳:۵۰
پاسخ:
۳ بهمن ۹۴، ۱۱:۲۴
الف.ن
۰۳ بهمن ۹۴ ، ۱۱:۴۸
پاسخ:
۳ بهمن ۹۴، ۱۲:۰۸
جواد پاشاپور
۰۳ بهمن ۹۴ ، ۱۳:۴۶
نور
۰۴ بهمن ۹۴ ، ۱۹:۲۵
ای آقای علوی اخلاق بد بعضی رو دینشونم که اسلام باشه تغییر نداده چه برسه به وزیر
اینجا اخلاق مرده...بعضی پزشکها بیمار رو کیسه پول میبینن...بعضی پرستارها با اخلاق دور از شان جایگاهشون بیمار جسمی رو از نظر روانی هم به فیض میرسونن...اونجا اگه اشکالات پزشکی و مدیریتی باشه که همه جا هست لا اقل اخلاق نمرده...نه؟ اونجا از این اتفاقا میافته؟
پاسخ:
۴ بهمن ۹۴، ۲۳:۲۶
سما
۰۴ بهمن ۹۴ ، ۲۳:۴۴
صباح
۰۴ بهمن ۹۴ ، ۲۳:۵۳
نور
۰۵ بهمن ۹۴ ، ۱۸:۵۶
آسمان
۰۶ بهمن ۹۴ ، ۱۸:۳۸
میشه لطفا از مراسم شهید مغنیه فیلم هم بذارین؟
پاسخ:
۷ بهمن ۹۴، ۰۹:۱۱
به گوگل پلاسم مراجعه کنید
سرباز خدا
۰۷ بهمن ۹۴ ، ۲۲:۲۶
به بدترین شکل ممکن واقعأ کشتار میکردن مگه ما و موضع حضرت آقا حفظ اسد نیست مگه نمیگیم اسد باید حفظ شه پس این کاراش چی بود؟این کشتارها چرا اتفاق افتاد؟
هرچی گشتم جایی جواب نداد میشه جواب بدید؟
پاسخ:
۸ بهمن ۹۴، ۰۹:۱۲
سرباز خدا
۰۸ بهمن ۹۴ ، ۰۹:۴۹
مردم رو آتیش میزدن عکس از خودشون میذاشتن و بازوهاشونو نشون میدادن و مردمو میترسوندن ولی حق با شماست که شبیه فتنه ۸۸ شد سوریه
پاسخ:
۸ بهمن ۹۴، ۰۹:۵۴