بازنشر این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز است.
حدود 24روز پیش، متوجه شدم حجم زباله در سطلهای زباله وکنار آنها خیلی زیاد شده و مقداری هم کف خیابان پخش و زیر چرخ های ماشین ها له شده و در جاده پخش شده اند. بوی بسیار آزار دهنده ای خیابان ها را فرا گرفته بود. کم کم در اخبار منتشر شد که این قضیه فقط مربوط به ضاحیه نیست و کل بیروت حتی مناطق دولتی و توریستی هم گرفتار زباله شده. دلیل این امر تمدید نشدن قرار داد شرکت سوکلین، شرکت خصوصی جمع آوری زباله عنوان شد. از طرف دیگر یکی دو سالی است به خواسته مردم و طرح وزارت محیط زیست، محل دفن زباله ها باید تغییر داده شود. اما پشت صحنه اصلی این مشکل چیست؟ وزیر سابق، شربل نحاس چنین شرح می دهد:
در دهه 90 میلادی یعنی در زمان نخست وزیری رفیق حریری، وظیفه جمع آوری زباله از شهرداری ها گرفته شد و به دست حکومت افتاد و قرار شد از صندوق شهرداری ها برای جمع آوری زباله برای پرداخت هزینه شرکت سوکلین استفاده شود. این پرداخت تا سال 2001 غیر قانونی بود تا اینکه یک راه قانونی برای پرداخت آن پیش بینی شد. اما این صندوق چشم طمع سیاسیون را به خود جلب کرد. حکومت حریری پدر، فاکتور جمع آوری زباله را بزرگنمایی کرد و با سود سرشار آن، بوی پرونده های فساد از بوی گند زباله هایی که امروز در خیابانها رها شده اند بیشتر شد. بعد از تقسیم کشور به 8 مارس و 14 آذار، تقسیم سود بین سیاسیون سخت شد! لذا از تقسیم سود، به تقسیم مناطق و پرداخت سود آن منطقه به رهبران سیاسی آن منطقه رسیدند. هر منطقه سودش را به زعیم سیاسی آن منطقه می پرداخت. بر اساس قاعده ی آبرویم را نبر تا آبرویت را نبرم، فساد ادامه پیدا کرد. هر منطقه مسئول تعیین محلی برای انبار زباله ها شد. در زمان نخست وزیری تمام سلام، چشم طمع سیاسیون تنگ تر شد. جنبلاط، فواد سینیوره، میسره سکر، تاجری بنام جهاد عرب و برخی دیگر، برای ثروت اندوزی با یکدیگر مسابقه می دادند. جنبلاط برای سهم اندوزی بیشتر، مطمر (محل دفن زباله) در نائمه (منطقه دروزیان تحت سلطه جنبلاط) را بست. زباله هایی که امروز در خیابانها رها شده چیزی نیست جز فسادی که سیاسیون در ایجاد آن از یکدیگر سبقت می گیرند تا جیبشان را از حساب مردم پر کنند.
برگرفته از افشاگری وزیر سابق، شربل نحاس، منتشر شده در العهد.
اما پس از ادامه مشکل و شانه خالی کردن دولت از حل آن، شهرداریها با بولدوز و کامیونهای بزرگ تلاش کردند زباله ها را جمع آوری کنند. برای خالی کردن آنها به توصیه بزرگان فساد، مناطقی پیشنهاد شد. هر بار منطقه ای پیشنهاد شد، مردم منطقه، راه را با موانع بستند. راه بیروت به جنوب چند روز بسته بود و با اینکه بستن راه توسط مردم جیه، انجام شد اما مردم جنوب با بردباری، و همدلی، این مشکل را تحمل کردند. هرچند می توانست به دعوا و جنگ طایفه ای بیانجامد. کار آنقدر بالا گرفت که حزب المستقبل مجبور شد از طرفدارانش در طرابلس و عکار برای آنکه زمینهای آنان را برای تخلیه زباله پیشنهاد داده بود عذرخواهی کند. جنبلاط با پر رویی تمام گفت که من زباله های مسلمانان را به دوش می کشم! برای این مشکل راه حل داخلی پیدا نشده و فعلا مردم با آتش زدن زباله ها و ریختن در رودخانه ها و دریا، سعی می کنند از شر آنها خلاص شوند. راه حلی خارجی برای این مشکل پیشنهاد شده و آن هم ارسال به خارج از کشور است. فرانسه و آلمان برای بازیافت و استفاده از زباله های لبنان پیشقدم شده اند. مشکل زباله در جنوب لبنان نمودی نداشت. چون این منطقه بیش از آنکه زیر سلطه دولت باشد، زیر سلطه رهبران شیعه است. به خاطر آنکه در طول تاریخ، دولت از خدمات رسانی به جنوب شانه خالی کرده است. لذا به همت جنوبی ها کارخانه های بازیافت در جنوب وجود داشت و طرح تفکیک زباله از مبدا در بسیاری از دهکده ها اجرا می شد.
از طرف دیگر شرکت آردسازی بقالیان، که حدود 40 درصد آرد لبنان را تامین می کند به علت آنکه در بیست متری کارخانه اش اقدام به تخلیه زباله شده است، تهدید به تعطیلی کارخانه کرده است. در این صورت مشکل کمبود نان لبنان را تهدید خواهد کرد.
سوزاندن زباله در شهر، باعث آلودگی و خطر بیماری های مختلف شده و چندبار باعث آتش سوزی و سوختن ماشینها شده. مردم در شبکه های اجتماعی بیکار ننشسته و فساد ساسیون حاکم را به یکدیگر گوشزد می کنند. دو تا از جوانهای طراح، بازی ای طراحی کردند که باید کیسه زباله را به داخل ساختمان نخست وزیری بیاندازید.
یا فیلم هایی منشتر شد که مردم برای ماشین حمل زباله دست می زنند و با رقص محلی و هلهله به استقبالش می روند. همینطور بازار جوک هم داغ است: رفتگر از رییس جمهور خیلی مهم تر است. چون چهارصد پانصد روز است رییس جمهور نداریم اما مشکلی پیش نیامد، دو روز رفتگرها نیامدند، مملکت را گند برداشت!
دیدگاهها (۴۲)
نور
۱۴ مرداد ۹۴ ، ۱۷:۲۰
ممنون عالی بود مطلبتون
اتفاقا خواستم در موردش بازم ازتون سوال بپرسم که لطف کردید با گذاشتن مطلب جواب سوالامو دادید فقط یک سوالم موند و اونم این که تا کی ادامه داره؟چند وقت پیش که فابیوس اومد ایران برخی میگفتند در مورد لبنان هم صحبت هایی میشه...اما اینکه اوضاع چه وقت روبراه میشه جای سوال داره؟
زمان خاصی به نظرتون میرسه...؟ یا اینکه باید صبر کرد و دید چه پیش خواهد آمد؟!
پاسخ:
۱۴ مرداد ۹۴، ۲۲:۳۰
سجاد
۱۴ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۵۷
اللبنانی سعید، بعکس الإیرانی الذی لا ینعم بالسعادة فی موطنه.
البته اگه فقط در مورد ایران بخوایم ببینیمش پیاز داغشو زیاد کرده وگرنه همش هم دروغ نیست..البته با توجه به اینکه روزنامه النهار هست طبیعی هست.....ولی خانوم یارا نویسنده النهار که این مثلا خاطرات رو از قول یک ایرانی نوشته باید بدونه که حداقل 10 برابر تعداد اون ایرانی که میگه از جهنم ایران به بهشت لبنان مهاجرت کردن......لبنانی هایی هستن که از بهشت لبنان به جهنم ایران مهاجرت کردن!
http://www.annahar.com/article/257223-%D8%A3%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D9%81%D9%8A%D8%A9-%D8%B9%D9%86-%D8%A5%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86
پاسخ:
۱۴ مرداد ۹۴، ۲۲:۲۷
بانوکاف (لیدی کی
۱۴ مرداد ۹۴ ، ۲۱:۲۶
-- رجعت صدر --
۱۵ مرداد ۹۴ ، ۱۱:۴۸
حتی حرفش را هم نزنید
خدا نکند در لبنان جنگ بشه
به نظر من لبنانی ها از زمان امام موسی صدر و جنگ شانزده سالۀ داخلی خیلی عاقل تر شدند
تجربۀ جنگ های تلخ باعث شده دیگه به این راحتی ها تن به جنگ ندهند
و همین هم باعث شده دواعش در مرز لبنان زمین گیر بشوند و کارشان آنچنان پیش نرود
اسرائیل هم ان شاء الله یشغل بالظالمین
هر چند که تا ماه تموز و آب نگذره خیال ما راحت نمیشه
شریعت
۱۵ مرداد ۹۴ ، ۱۱:۵۴
سلام.
عاقبت ملتی که حاضر نیست برای استقلال کشورش و حفظ حاکمیتش خون بدهد این میشود که بیگانگان ریس مملکتشان را انتخاب کنند. ملتی که حاضر نیستند از برخی منافعشان چشم پوشی کنند و زیز یک پرچم گرد هم ایند، تو این اوضاع لبنان جنگ داخلی بهتر از این خفت هست که یک کشور مثل عربستان بیاید و ریس مملکت رو تعیین کند.
بهترین سناریو برای لبنان برای جلوگیری از جنگ داخلی اینه که یه یک نظامی وطن پرست برای حفظ حقوق ملت با تمام قوا کودتا کنه و مجلس رو منحل و قانون اساسی که معطل شده رو تعلیق کنه ویک نظامی ریاست کشور رو برعهده بگیره و متعهد بشه که ظرف 5 سال قانون اساسی جدید رو با کمک ملت وضع و یک انتخابات دموکراتیک رو برگزار کنه تا شخصی برامده از رای ملت به روی کار بیاد. و همچنین سایر گروهها در این مدت از جمله حزب الله موضع بی طرفی اتخاذ کنند.
اما فکر نکنم چنین شخصی در لبنان وجود داشته باشه. یکی مثل پرویز مشرف.
..............
۱۵ مرداد ۹۴ ، ۱۲:۵۵
علیرضا
۱۶ مرداد ۹۴ ، ۰۱:۱۲
پاسخ:
۱۶ مرداد ۹۴، ۱۳:۲۴
سید حسن در مورد نکات مختلف هم صحبت می کند و راهنمایی و دستوراتی دارد که عموما در مجالس خصوصی و مربوط به آن زمینه بیان می شود. مثلا دیدار با جوانان، دیدار با طلاب، دیدار با فارغ التحصیلان و...
در لبنان دید مردم خصوصا شیعیان بسیار باز است و جماعت تشیع انگلیسی در لبنان ضعیف و کم جمعیت هستند. خیلی از شیعیان و مردم عادی براحتی افراد فتنه برانگیز شیعه نما مثل یاسر الخبیث را عامل دشمن می دانند.
کنکور
۱۶ مرداد ۹۴ ، ۰۶:۵۳
علی
۱۶ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۰۹
صباح
۱۷ مرداد ۹۴ ، ۱۲:۵۶
پاسخ:
۱۷ مرداد ۹۴، ۱۸:۳۶
بله علوم سیاسی در لبنان خیلی انسان رو در تحلیل سیاسی قوی میکنه.
یاسر نیکوبیان
۱۸ مرداد ۹۴ ، ۰۵:۰۴
جناب شریعت ، همونطوری که قبلا آقا محمود فرمودند ، چیزی که برای غالب لبنانی ها اهمیت شدید داره قومیت هست نه ملیت ، شاید به این راضی بشن که یه بیگانه واسشون چونه بزنه (برای هر گروهی حامی خارجیش) و قدرت رو تقسیم بکنن ولی وای به اون روزی که یک نفر - که در هرحال از گروه خاصی هست و دین و مذهب خاصی داره و از مریخ نیومده طبیعتا - بخواد یک تنه قدرت رو به دست بگیره ، به نظرت افرادی که مثلا حاضرن زیر علم امثال جعجع و سینیوره سینه بزنن تا از مواضع قومیشون کوتاه نیان ، برخوردشون با این قضیه چطوره؟!
مورچه
۱۹ مرداد ۹۴ ، ۲۲:۳۸
نور
۲۲ مرداد ۹۴ ، ۰۱:۰۴
بالاخره تکلیف چه شد؟ وضعیت الان چطوره؟ راه حلی پیدا شده؟ حال مردم خوبه ؟ من نگرانم...ببخشید
پاسخ:
۲۳ مرداد ۹۴، ۱۲:۰۸
راه حل های کوتاه مدت مثل دفن در زیر خاک در حال انجام است.
پارسا سلیمانی
۲۳ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۰۷
مونه
۲۳ مرداد ۹۴ ، ۰۴:۲۴
پاسخ:
۲۳ مرداد ۹۴، ۱۲:۱۲
فیاض
۲۳ مرداد ۹۴ ، ۱۵:۵۰
پاسخ:
۲۴ مرداد ۹۴، ۱۶:۵۵
اطلاع ندارم. کشورهای حامی تروریسم فقط با دستور کدخدا کاری را انجام می دهند. اگر آمریکا اذن دهد، قبول می کنند. اما من به عربستان وهابی کینه ای هیچ امیدی ندارم. امام خمینی فرمود از آمریکا بگذریم از آل سعود نمیگذریم.
امیر
۲۳ مرداد ۹۴ ، ۲۳:۲۰
آقا یک سوال در مورد سید حسن نصرالله داشتم،
ایشون تو لبنان فرد سخنوریه؟ منظورم اینه توانایی سخنرانیش بالاس؟ جذاب صحبت می کنه یا خسته کنندس سخنرانیاش؟ یعنی مثل آقای خامنه ای خوب صحبت میکنه؟ کلا چجوریه؟
پاسخ:
۲۴ مرداد ۹۴، ۱۶:۵۷
بله کاراکتر بسیار جذابی داره و قدرت کلامش فوق العاده است. عربی اش از رییس جمهور و نخست وزیر و نماینده های عموما بی سواد بسیار بهتره بطوریکه بعضی از اونها با زبان محلی یا فرانسه حاضرند صحبت کنند اما عربی فصیح نمی توانند حرف بزنند. سید حسن شخصی است با کاریزما که حتی جوانهایی مسیحی هم دوستش دارند.
نور
۲۳ مرداد ۹۴ ، ۲۳:۲۳
خدا رحم کند! پس همه جا تدبیر و امید هست ...
در تکمیل صحبت آقای سلیمانی
بد نیست در گوگل جستجو کنیم
رزمنده ایی که برای تیپ فاطمیون افغانی شد...صحبت هایی هم هست از اینکه یکی از شهدای خودمان به همین سبک رفتند،که البته حقیر فکر نمی کنم! جای دوستان خالی دیروز که رفتیم بهشت زهرا و گلزار شهدا قطعه 50 طبق معمول غوغا بود فهمیدم یکی دیگر از بچه های فاطمیون قراره اونجا ...این روزها قطعه 50 وعده گاه بچه های فاطمیون هستند...ان شاءاللّه ما هم...یا ربّ
مونه
۲۴ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۰۷
یک سوال.مردم لبنان فیلم کتاب قانون رو دیدن؟یعنی این فیلمی معروف بین اونها است؟قاعدتا باید براشون جالب بوده باشه ...نظرشون درباره این فیلم چی بوده؟
پاسخ:
۲۴ مرداد ۹۴، ۱۶:۵۹
آرمان
۲۵ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۱۷
پاسخ:
۲۵ مرداد ۹۴، ۱۲:۰۳
امیر
۲۵ مرداد ۹۴ ، ۱۷:۲۴
پارسا سلیمانی
۲۶ مرداد ۹۴ ، ۰۸:۰۲
آقا عملیات مقاومت توی الزبدانی چرا اینقدر طول کشید؟ الآن نزدیک به 40 روزه.
سوال بعدی این که مناطقی مثل غوطه های شرقی و غربی در ریف دمشق که مدت زمان بسیاری در محاصره هستن چرا عملیات های نظامی در اون ها اونطوری که باید جواب نمی ده؟ مناطقی مثل جویر، حرستا، داریا و ... فکر می کنم توی این مدت فقط شهرک ملیحه بود که درست و حسابی آزاد سازی و پاکسازی شد. اگه توضیح بدید ممنون می شم.
پاسخ:
۲۶ مرداد ۹۴، ۱۲:۵۸
شهر زبدانی شهر کوچکی نیست و عملیات در شهری که آخرین پناهگاه تروریستها است مطمئنا سخت تر از شهری است که اشغال آن برای تروریستها اهمیتی ندارد. شاید هم مقاومت قصد ندارد کل شهر نابود شود و لذا باید با دقت و بدون استفاده از سلاح سنگین جلو بروند. اطلاع دقیق ندارم.
مناطقی کهنام بردید صحرا ها و باغ های اطراف شهر است که وسعت زیادی دارند و نمی توان صد در صد پاکسازی کرد. از قدیم این مناطق، محل پنهان شدن مقاومت بر علیه اشغال فرانسه بوده و محیط جغرافیایی مناسبی برای پارتیزانها است.
فاطمه
۲۶ مرداد ۹۴ ، ۱۷:۱۵
سوال آقای امیر و پاسخ شما منو یاد کلیپ معروف المنار با این بیت زیبا در وصف سید صادق الوعد (حفظه الله) انداخت:
لایخلف الوعد من کانت عمامته
لله یجمع اشیاخا و رهبانا
مورچه
۲۷ مرداد ۹۴ ، ۱۴:۳۸
پاسخ:
۲۸ مرداد ۹۴، ۱۱:۵۲
مورچه
۲۷ مرداد ۹۴ ، ۱۴:۴۱
یاسر نیکوبیان
۲۹ مرداد ۹۴ ، ۱۱:۴۴
جِنین به چه معناست؟!
جمله: ارمی حجرک....فجر جسدک....حمما تغلی من جنین ...... و ارفع صوتک... حطم قیدک .... نصرک آت یا فلسطین
پاسخ:
۳۱ مرداد ۹۴، ۰۹:۵۶
اسم شهری است
جواد
۲۹ مرداد ۹۴ ، ۱۶:۲۳
پاسخ:
۳۱ مرداد ۹۴، ۱۰:۰۳
1- تحلیل نیازمند شناخت و داشتن اطلاعات است. باید روابط مختلف سیاسی و اجتماعی در مثلا لبنان و مسائل تاریخی رو بدونید تا با اطلاعات و اخبار جدید بتوانید تحلیل کنید.
2- شناخت دشمن بسیار اهمیت دارد. من به شخصه از زمان دانشجویی بسیار به مطالعه و تحقیق در مورد دشمن صهیونیستی اقدام کرده ام.
3- حرف زدن با این نوع آدمها عموما فایده ای ندارد. چون روی حرف خود متعصبند و دنبال حقیقت نیستند، دنبال اثبات حزب خود هستند. اما اگر کسی انسان اندیشمندی بود، با مطرح کردن حقایق و نکات مختلف می توان وی را قانع کرد.
در مورد سایت باید عرض کنم خیلی ضعیف عمل می کنند و تقریبا چیزی وجود نداره. سایتی برای شهدا هست که بسیار ناقص و خالی هست.
پارسا سلیمانی
۳۰ مرداد ۹۴ ، ۰۷:۵۰
آقا از حمله ی جدید رژیم صهیونیستی به قنیطره چه خبر؟ پایگاه هایی که هدف قرار گرفتن مال ارتش سوریه بوده یا حزب الله؟
پاسخ احتمالی مقاومت به این حمله چه خواهد بود؟
یه جورایی منبع صحت و سقم اخبار ما شدید شما.
پاسخ:
۳۱ مرداد ۹۴، ۱۰:۰۵
ظاهرا 15 هدف رو زده اند. هر وقت تروریستها در سوریه گیر می کنند، رژیم اشغالگر، به کمکشون میاد. ظاهرا نیروهای سوری رو هدف قرار داده. فکر نمی کنم مقاومت پاسخ مستقیم بدهد. پاسخشون، نابودی تروریستها در زبدانی خواهد بود.
فارس
۳۰ مرداد ۹۴ ، ۱۴:۱۳
سلام
یه سوالی داشتم که می خواستم چند ماه پیش بپرسم یادم میرفت
درباره عشیره ال شمص که اتهاماتی به حزب لله زدند واقعیت داشت یانه در جریان این خبر بودی
پاسخ:
۳۱ مرداد ۹۴، ۱۰:۰۶
مورچه
۳۱ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۲۷
پاسخ:
۳۱ مرداد ۹۴، ۱۰:۰۶
یاسر نیکوبیان
۳۱ مرداد ۹۴ ، ۱۳:۲۱
یاسر نیکوبیان
۳۱ مرداد ۹۴ ، ۱۳:۲۱
پاسخ:
۳۱ مرداد ۹۴، ۱۳:۲۳
پارسا سلیمانی
۳۱ مرداد ۹۴ ، ۱۳:۳۸
آقای نیکو بیان عزیز، اگه امکانش هست پاورپوینت و فایل هایی رو که به دوستمون گفته بودی برای بنده ایمیل کن. ممنون و سپاسگزار خواهم بود.
یاسر نیکوبیان
۳۱ مرداد ۹۴ ، ۱۵:۳۸
پاسخ:
۳۱ مرداد ۹۴، ۱۵:۴۸
فدائی
۳۱ مرداد ۹۴ ، ۲۲:۵۸
پاسخ:
۲ شهریور ۹۴، ۱۹:۳۹
یاسر نیکوبیان
۰۱ شهریور ۹۴ ، ۱۸:۴۵
پارسا سلیمانی
۰۳ شهریور ۹۴ ، ۰۱:۲۰
جواد
۰۳ شهریور ۹۴ ، ۱۰:۵۶
یاسر نیکوبیان
۰۳ شهریور ۹۴ ، ۱۱:۵۶
-- رجعت صدر --
۰۳ شهریور ۹۴ ، ۱۲:۰۴
می بینید؟!
دو روز لبنان و لبنانی ها را ول کردید به امان خدا و آمدید ایران چه آشوبی بر سر زباله به پا کردند؟!
:) کار دیگر از شادمانی و گذشته به جنجال سیاسی تبدیل شده
مسئولیتتان سنگین است حضرت استاد علوی!:)
مسئولیت پذیر باشید!
من اگر جای لبنانی ها بودم شما را به عنوان شهردار بیروت انتخاب می کردم تا غائله بخوابد.
پاسخ:
۴ شهریور ۹۴، ۱۴:۱۳
پارسا سلیمانی
۰۴ شهریور ۹۴ ، ۱۶:۲۹
و زمانی جالب تر می شه که بدونید، آگاهان از رباله به عنوان "طلای کثیف" یاد می کنن.
بنده به دلیل برنامه ی شرکت محل کارم برای احداث کارخونه های زباله سوز تا حدی در جریان چرخه ی علمی و فنی بازیافت زباله هستم. شاید برای دوستان جالب باشه بدونن در سایت ها و کارخونه های زباله سور (اسمشون زباله سوزه ولی در اصل کارخونه های بازیافت زباله هستن) از بعد از عملیات جدا سازی و تفکیک زباله ها، از محل انباشت پسماندهای غذایی، گاز متان تولید می کنن و سپس اون ها رو به کمپوست تبدیل می کنن.
پسماندهای فلزی، پلاستیکی و ... هم که هر کدوم به فراخور خودشون بازیافت و به چرخه ی مصرف برمی گردن. جالبه بدونید در یک شهری مثل "ریودوژانیرو" در برزیل، از زمانی که یک قوطی نوشابه داخل سطل زباله انداخته می شه فقط زمانی در حدود 21 روز طول می کشه تا همون قوطی پس از بازیافت به ویترین فروشگاه های مواد غذایی برگرده!
حدود 10 سال پیش که شرکت ما استارت این کار رو زد، در یک شهری مثل وین در اتریش 11 کارخونه ی زباله سور مشغول فعالیت بودن.
امروزه از زباله ها گاز متان، انواع فرآورده های پلاستیکی، لاستیکی، شیشه ای، فلزی، کشاورزی، کود و کمپوست، انرژی، گرما، برق و ... تولید می شه و جای بسی تاسفه که این موضوع به بحران برای یک کشور تبدیل بشه. واقعاً بحران در این سطح نشون دهنده ی اوج بی کفایتی سران یک مملکته.
به نظر من حزب الله در مناطق تحت نفوذش می تونه نسبت به احداث کارخونه های زباله سوز اقدام کنه تا ضمن بهره مندی از ارزش افزوده ی فوق العاده در بستر یک فعالیت صنعتی و تولیدی که سازگاری بسیار بالایی هم با محیط زیست داره (GP)، مناطق تحت نفوذش رو از تبعات این بحران که با امنیت بهداشتی مردم سر و کار داره مصون بداره. همینطور با تولید و توزیع برق از این راه، بخشی از کمبود برق در شبکه ها رو هم جبران کنه.
پاسخ:
۴ شهریور ۹۴، ۱۷:۳۳
پارسا سلیمانی
۰۶ شهریور ۹۴ ، ۱۸:۱۸