باز هم فشار بر دانشجویان و طلاب لبنانی به بهانه اتباع

باز هم فشار بر دانشجویان و طلاب لبنانی به بهانه اتباع

مدتی است سیم کارت اتباع خارجی در ایران صورت دو طرفه قطع شده و فعال شدن مجدد آن تنها با مراجعه به دفاتر اپراتورها و داشتن کد فراگیر و احراز هویت امکان پذیر است.

هرچند هدف این ماجرا فشار به مهاجران افغان برای کاهش بار جمعیتی آنان در ایران است اما تمام دانشجویان و طلاب و دیگر اتباع کشورهای مختلف را هم دچار دردسر کرده است. این اولین بار نیست که خدمات عادی شهروندی برای اتباع خارجی متوقف شده و آنان را دچار دردسر می‌کند. فکر کنید شما در یک کشور خارجی در حال تحصیل هستید ناگهان بدون اخطار قبلی، می‌بینید کارت بانک شما کار نمی‌کند، یا سیم کارت شما غیر فعال شده، یا انتقال پول متوقف شده!

در هیچ کشوری برای مدیریت اتباع، ابزارهای نظارت بر آنان را کور نمی‌کنند! وقتی سیم کارت یا کارت بانکی تبعه خارجی تعلیق شد، مجبور است با سیم کارت یا کارت بانکی یک شهروند ایرانی کارش را جلو ببرد و این یعنی باز کردن راه پولشویی و پنهان ماندن هویت اتباع و فعالیت‌های مالی آنان.

دفاتر شرکت‌های مخابراتی پر است از افغان‌هایی که به همراه یک ایرانی آمده‌اند تا سیم کارت خودشان را به نام او بزنند و از شر مشکلات کنونی و آینده رها شوند. یکی از این افراد جوانی بود فوق العاده شیک پوش که سال‌ها در ایران کار می‌کند و ۱۵۰ کارگر ایرانی زیر دستش دارد. می‌گفت ده روز است به علت قطع سیم کارت وی، نان این صد و پنجاه نفر بریده شده.

وقتی دانشجوی خارجی که می‌خواهد شهریه دانشگاهش را پرداخت کند، و با محدودیت انتقال پول میلیون تومان در روز مواجه می‌شود چه باید بکند؟ به جای اینکه استثنا قائل شوند تا خارجی‌ها پول بیشتری خرج کنند و دلار وارد کشور شود، دستشان را هم بسته‌اند.

اعرابی معاون سازمان تنظیم مقررات وزارت ارتباطات درمورد مشکل سیم کارت اتباع گفت: اتباع غیر ایرانی که مغایرت در اطلاعات یا مشخصات هویتی شان داشته‌اند به آنها از طریق پیامک اطلاع رسانی شده است و باید در مهلت مقرر از طریق پایگاه اینترنتی https://portal.fida.ir ، درباره تکمیل فرآیند احراز هویتشان اقدام کنند.

برخلاف گفته آقای اعرابی، پیامک برای تمام اتباع آمده نه برای آنان که نقص مدارک دارند. ضمن اینکه ظاهرا قرار است این روال هر سه چهار ماه تکرار شود تا همیشه مراجعه کنند و ضمن ابراز زنده بودن خود، اگر ویزای آنان باطل شده باشد، خطشان بسوزد. از این بالاتر اینکه کارمند یکی از دفاتر همراه اول گفت، قرار است برای خود ایرانی‌ها هم این کار انجام شود و سیم کارت افرادی که فوت کرده‌اند یا سیم کارت را به شخص دیگری داده‌اند سوزانده شود.

قبلا به هر تبعه خارجی در ایران با شماره پاسپورتش سیم کارت داده می‌شد اما دیدند با تغییر پاسپورت این شماره عوض می‌شود و ناچار، کد فراگیر ایجاد شد که مثل کد ملی برای ایرانیان، یکتا باشد و تغییر نکند. اما همه دانشجویان و طلاب برای ثبت نام قبلا کد فراگیر گرفته‌اند. حالا از آنها کد فیدا می‌خواهند. حتی برخی از آنها برای باز کردن حساب کد فیدا هم گرفته‌اند اما باز پیامک قطع سیم کارت برای آنان آمده است.

برخی از اتباع می‌گویند سامانه فیدا به علت هجوم ناگهانی و میلیونی اتباع خارجی، عمدتا دچار اختلال است و نمی توانند سرویس بگیرند. ضمن اینکه برخی افرادی که قبلا فیدا نگرفته‌اند باید با مراجعه حضوری این کد را دریافت کنند.

هرچه که هست، پروژه فشار برای اخراج افغان‌ها که در دولت کنونی در دستور کار قرار دارد، موجب آزار و اذیت دیگر اتباع خارجی از جمله دانشجویان و طلابی شده که خود نهادهای ایرانی، با هزار خواهش و تمنا و برنامه‌ریزی برای جذب، به کشور کشانده بودند و ایران بیش از پیش به سمت جزیره‌ای شدن و بدنام شدن پیش می‌رود.
گلی به جمال آنان که مدعی ارتباط با همه دنیا و فهمیدن زبان دنیا هستند! البته واضح است دنیای آنان فقط آمریکا است.

۰ ۰ ۱ نظر ۳۰۰ بار مشاهده

دیدگاه‌ها (۱)

ذبیح الله بامیانی -افغانی

۰۲ بهمن ۰۳ ، ۰۷:۴۰

باید به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران درقبال یک مشت مهاجر شیعه افغانستانی تاسف خورد اصلا هیچ دغدغه برای رفع گرفتاری این ملت و ساماندهی انسانی و اسلامی ندارین 

اما درقبال بقیه ملل ازجمله شیعیان لبنان که خیلی محدود است درایران فک نکنم غیر از چند صد طلبه و چند صد دانشجوی وجود داشته باشد

پیگیر جدی مسائل اونها هستین و سایت مستقل برای پیگیری مسائل طراحی کرده اید.....‌‌..انگار ما شیعه که هیچی اصلا انسان نیستیم

پاسخ:

۲ بهمن ۰۳، ۰۹:۰۶
ما سیاست گزار جمهوری اسلامی نیستیم و عدم توجه به برادران افغان توسط یک عده غربگرا که با حمایت نژادپرستان همراه است، مورد تایید ما نیست. از طرف دیگر بخش اعظم افغان ها در ایران غیر شیعه هستند و نگرانی های امنیتی بابت آنها وجود دارد. اما دولت رویکرد متفاوتی برای شیعه و سنی قائل نیست و روش جذب مهاجر هم غلط است. باید قبول کنیم این مدل مهاجر پذیری موجب ناراحتی مردم و کاهش خدمات شده.
لبنان هرچند کشور کوچکی است اما تاثیر آن در روابط بین الملل بسیار زیاد است و طبیعی است توجه به مسائل آن بیشتر از توجه به افغانستان باشد هرچند، اگر دولت ایران و سیاستهای آن را کنار بگذاریم، سپاه در این زمینه کاملا درست عمل کرده و فرمانده کنونی سپاه قدس، فرمانده سابق آن در افغانستان است و تخصص ویژه ای در مسائل آن دارد.
باید توجه داشته باشید سایت لیبانیران وابسته به نهادهای دولتی و غیر دولتی ایران یا هیچ کشور دیگری نیست و یک گروه محدود و مستقل است. می توانید از صفحه درباره پایگاه اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنید. ماشالله خود افغان ها سایت های بزرگ و فعالی دارند و نیاز نیست دولت ایران هزینه اضافی دیگری پرداخت کند.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

LIBANIRAN

اطلاعات و اخبار مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری پیرامون لبنان
برای اطلاعات بیشتر به صفحه درباره پایگاه مراجعه فرمایید.

پربیننده ترین مطالب
پیوندها