🔺قانون انتخابات لبنان سال گذشته و با اصرار احزاب 8 مارس و علی الخصوص حزب الله لبنان پس از سال ها کشمکش تغییر یافت؛ این اصرار برای تغییر حتی به دو بار تمدید غیر قانونی مجلس انجامید !!
🔺لبنان در انتخابات به چندین حوزه انتخاباتی تقسیم می شود، برای مثال حوزه ی بیروت اول، بیروت دوم، جنوب اول، جنوب دوم، بعلبک-هرمل، زحله، عکار و غیره.
🔺در قانون قبلی، هر لیست در هر حوزه انتخاباتی بیشترین رای را می آورد تمام اعضای لیست پیروز انتخابات می بودند و وارد پارلمان می شدند.
🔺در قانون جدید افراد لیست با توجه به درصد آرای کل لیست و آرای هر نماینده، پیروز انتخابات می شوند و وارد پارلمان می شوند.
🔺در قانون قدیم با توجه به گرایش های سیاسی و حزبی و طایفه ای معروف مردم، هر حوزه ی انتخاباتی حزب بزرگ با لیست مشخصی داشت که معلوم بود پیروز می شود و همه ی آن ها به پارلمان راه می یابند.
🔹 مثلا حوزه ی انتخاباتی بعلبک-هرمل،منطقه ی شیعی نشینی است که مردم آن به حزب الله و جنبش امل پایبند هستند، و با توجه به اینکه هر دوی آن ها با یک لیست در انتخابات شرکت می کردند، بیشترین رای را می آوردند و همیشه پیروز انتخابات بودند. برعکس حوزه انتخاباتی عکار که مردم آن به حزب المستقبل گرایش دارند و همیشه لیست المستقبل پیروز انتخابات در آن حوزه می بود.
🔺در قانون جدید احزاب کوچک تر این امکان را پیدا کردند که با حزب های بزرگ رقابت کنند و کاندیداهای خودشان را به پارلمان بفرستند، پس از اینکه مجبور بودند وارد لیست احزاب بزرگتر شوند.
🔹برای مثال دایره ی انتخاباتی بعلبک-هرمل که حزب الله در انتخابات می توانست به راحتی همه ی لیست خود را به پارلمان ببرد، الآن باید با حزب مستقبل رقابت کند و تلاش کند از 9 کرسی مجلس مخصوص این حوزه، یک یا دو کرسی و حتی بیشتر را مقابل حزب المستقبل از دست ندهد. بر عکس حوزه انتخاباتی بیروت دوم که حزب مستقبل باید تلاش کند یک یا دو کرسی از 5 کرسی پارلمانی خود را مقابل حزب الله از دست ندهد.
انتخابات لبنان
دوشنبه, ۱۳ فروردين ۱۳۹۷، ۰۳:۱۸ ق.ظ
رضا دقیق
اطلاعات و اخبار مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری پیرامون لبنان
برای اطلاعات بیشتر به صفحه درباره پایگاه مراجعه فرمایید.
دستهبندی
-
آشنایی با لبنان
(۷۲۰)-
فرهنگ و آداب و رسوم
(۹۸)-
غذای لبنانی
(۱۲)
-
-
اقتصاد و تجارت
(۱۳۴) -
سیاست
(۲۶۳) -
مقاومت
(۳۷۷) -
مذاهب و طوایف
(۶۵) -
توریسم
(۳۵)
-
-
اخلاق و دین
(۲۱۳) -
امام موسی صدر
(۹۲) -
دنیای دیجیتال
(۲۷) -
راهنمای ایرانیان در لبنان
(۷۶) -
شخصی - درباره ما
(۵۶) -
اخبار
(۳۴۷) -
ایران
(۷۹) -
سفرنامه و لبنان گردی
(۲۸)
دیدگاهها (۱)
علی
۱۳ فروردين ۹۷ ، ۱۲:۳۲
پاسخ:
۱۵ فروردين ۹۷، ۱۴:۱۱