قضیه اهانت به سید حسن نصرالله در ضاحیه چیست؟ چرا چند نفر به ایشان اهانت و بی احترامی کردند؟
داستان از آنجا شروع شد که اول سپتامبر گذشته، رییس اتحادیه شهرداری های ضاحیه پروژه ای را معرفی کرد به نام ضاحیتی که طبق آن، علاوه بر اقدامات عمرانی و زیباسازی شهری، نظافت و زیبایی شهر ارتقا پیدا کرده و عبور و مرور با برنامه ریزی ترافیکی بهتر شود. ضمن آنکه خلافی های ساختمانی و غصب املاک عمومی با اقدام قاطع روبرو شود.
اساسا بعد از جنگ 2006 چندین سال بود دولت لبنان از انجام وظایف خود و خدمات رسانی به این قسمت شهر سرباز می زد و ادعا می کرد حزب الله جلوی کار دولت در ضاحیه را گرفته و نمی گذارد مثلا نیروهای امنیتی مجرمان را تعقیب کنند. امری که بارها توسط حزب الله تکذیب شد. رسانه های مخالف حزب الله هم همیشه این اتهام را به آن می زدند که حزب الله دولتک تشکیل داده و جلوی کار دولت را گرفته است. این رسانه ها تا پیش از این ماجرا همیشه در حال هجمه به حزب الله بودند و مشکلات ضاحیه را تقصیر حزب الله می انداختند. با اتفاق حی السلم هم رسانه های مخالف حزب الله با خوشحالی از دو دستگی در مردم منطقه و تمام شدن محبوبیت حزب الله سخن راندند!
این در حالی است که حزب الله بارها از دولت و پلیس و دیگر سازمانهای خدمات رسانی خواسته تا به وظایف خود عمل کنند.
وضع ضاحیه از لحاظ بی برقی، بی آبی، مشکلات ترافیکی، امنیت، مواد مخدر و غیره آنقدر بد شد که مردم به ستوه آمدند. حتی حزب اللهی ها که خود را موظف به ادای وظیفه در مرزها یا میدان نبرد می دانستند و کاری به امور داخلی محله ها نداشتند، طاقتشان طاق شد. حزب الله در گذشته بارها گفته بود از فاسدین و تجار مواد مخدر و کسانی که مخالف قوانین و نظم عمومی هستند پشتیبانی نمی کند.
اقلا یک ماهی هست که پلیس و نیروی انتظامی و ژاندارمری لبنان در ضاحیه به فعالیت مشغول شده اند. مثلا موتورهای بدون پلاک و ثبت نشده را توقیف می کنند. ون های متخلف که نه پلاک تاکسیرانی دارند نه گواهینامه نه کارت ماشین و حتی ممکن است پلاکشان کپی از پلاک یک ماشین دیگر باشد را متوقف و توقیف می کنند.
یکی از امور ناجور و غیر قانونی که در لبنان مشاهده می کنید این است که شخصی قسمتی از خیابان را برای خود تبدیل به قهوه خانه، دکه فروش خوراکی و سیگار و قهوه می کند و اتاقکی ساخته و بدون هیچ نگرانی به کسب رزق مشغول است. عموما افرادی که کله گنده هستند صاحب اصلی چند دکه هستند و کسانی را در آن به کار می گمارند. گفته شد اجاره هر یک دکه در آن محله سه چهار هزار دلار در ماه است! هفته پیش وقتی نیروهای شهرداری برای اعمال قانون با یک دکه رفته بودند، طرف اسلحه کشید و با کلت خود جلوی پای ماموران شهرداری شلیک کرد.
محله حی السلم که یک محله فقیر نشین و شلوغ و کثیف و پایین شهری محسوب می شود، تبدیل شده بود به بدترین نقطه ضاحیه که هم از لحاظ امنیتی و مواد مخدر و ترافیک و... دستمایه تمسخر و طعنه و کنایه شخصیت ها یا رسانه های مخالف حزب الله شده بود. ظاهرا هفته پیش به کسانی که به خیابان تعدی کرده و داخل خیابان دکه ساخته و سد معبر کرده بودند تذکر داده شده بود تا دکه های خود را جمع کنند. ساعت چهار صبح چهارشنبه 3 آبان بولدوزر های شهرداری این دکه ها را خراب کردند. صبح وقتی صاحبان این دکه ها با این صحنه مواجه شدند عصبانی شده و با لاستیک های شعله ور خیابان را بستند و اعتراض خود را نشان دادند. تا اینجای کار در لبنان خیلی عادی است. اما بلافاصله شبکه الجدید گزارشگر فرستاد و اجازه داد پنج شش نفر از افراد بسیار عصبانی هر چه می خواهند بصورت زنده بگویند. آنها به شخص سید حسن نصرالله اهانت کردند و شاکی بودند که چرا از آنها حمایت نکرده و جلوی پلیس و شهرداری را نگرفته. برخی پا را فراتر گذاشتند و جسارت ها و فحاشی هایی هم نمودند.
اینجا بود که قضیه عمومی و رسانه ای شد و خشم طرفداران مقاومت را برانگیخت. دیروز فیسبوک پر بود از انواع بازخوردهای مختلف علیه افرادی که اهانت کردند. برخی فحششان می دادند، برخی می گفتند فقط یک مزدور می تواند به سید حسن فحش بدهد، برخی شبکه الجدید را مقصر می دانستند. حتی گفته شد که این افراد برای انجام گزارش پول دریافت کرده اند و پس از گزارش با هم سر مبلغ دعوا کرده اند. آنها مدعی بودند قرار بوده 300 دلار به هر نفر داده شود که به برخی 100 دلار داده اند و این باعث درگیری آنها شده. یا تصویر شخصی را منتشر کردند که وی اساسا راننده تاکسی است و ربطی به دکه های تخریب شده ندارد. یا خانمی که با ادعای فقر و نداری و تعطیل شدن رزق و روزی شان، کلفتی خارجی به همراه داشت که دستمزدش 300 دلار در ماه است!
خاندان یکی از اشخاصی که فحش داده بود از وی برائت جستند و عمل وی را محکوم کردند. جوانها دیروز عصر در نقاط مختلف ضاحیه با نصب بنر هایی اهانت قانون شکنان را محکوم کردند و تصاویری از سید حسن نصرالله به عابران و ماشین های عبوری هدیه دادند. هشتگ #الا_السید به معنای اینکه به هرکسی اهانت کردید کردید اما سید نه، #ضاحیتی_اجمل_بک یعنی ضاحیه ما با تو زیباتر است از هشتگ های ترند دیروز بود.
از نکات جالب این جریان این بود که شخص فحاش، دیروز در ضاحیه بدون هیج مزاحمتی تردد می کرد.
بیشتر آن اشخاص در همان شبکه الجدید، اقدام به عذرخواهی نمودند و گزارش عذرخواهی هم پخش شد. با حضور مردم محله حی السلم، نشستی هم برگزار شد که این اشخاص اهانت کننده در آنجا غلط زیادی و شکر خوردن خود را اعلام کردند!
از زیباترین جملاتی که در محکومیت این اتفاق نوشتند این بود: دکه یک غاصب را برچیدند، عده ای سید حسن را فحش دادند. چه ها می شود اگر امام زمان (عج) ظهور کند و فساد را برچیند؟
اما شبکه الجدید متعلق به کیست و چه خط و ربطی دارد؟
این شبکه متعلق به تحسین خیاط یکی از ثروتمند ترین تجار اهل سنت است که روابط بین المللی خصوصا با عربستان دارد. به علت همین روابط، گاهی خلاف مصالح کشور برنامه هایی را پخش می کند. این شبکه تلاش داشته تا با ادعای حمایت از مقامت، مردم را جذب کند. البته برنامه های طنز و فیلم و سریال و بخش خبری آن بقدری قوی است که درصد زیادی از بیننده های المنار را به سمت خود کشیده است. یعنی وقتی من 20 سال پیش و همینطور در سال 2005 به لبنان سفر کردم، تنها شبکه ای که تمام شیعیان، چه در منزل چه مغازه، چه سلمانی، چه قهوه خانه، می دیدند المنار بود. اما وقتی سال 2010 به لبنان رفته و ساکن شدم، خیلی ها الجدید می دیدند. برنامه های طنز آن متاسفانه بشدت ضد اخلاق و عفت و حیای عمومی است. رویکرد این شبکه، به گونه ای است که با هنرپیشه های نیمه عریان و شوخی های جنسی بی حیا و فیلم های ترکیه ای که تمام آن تجاوز و خیانت است، تیشه به ریشه دین و اعتقادات مردم زده و عملا خطرناک تر از رسانه های معاندی است که علنا مخالف حزب الله و شیعه هستند. مقاومت اسلامی لبنان برگرفته از دین و انسانیت بود و دشمن نتوانست با جنگ رودر روی نظامی آن را به شکست بکشاند. اما اقدامات شبکه هایی مانند الجدید در تخریب وضعیت جوانان به نفع دشمن بوده است. متاسفانه جوانان حزب الله و طرفداران این حزب، تنها وقتی با این شبکه دچار چالش می شوند که مواردی مانند بالا پیش بیاید و یا مثل وقتی که به خاطر درگیری های سیاسی بر سر مجلس و ریاست جمهوری، علیه حزب الله برنامه پخش می کرد. آنها خطرات فرهنگی اجتماعی و دینی این شبکه را مهم تلقی نمی کنند. وقتی مسائل مجلس و ریاست جمهوری مطرح بود و این شبکه ضد حرکت امل و نبیه بری به شکل بسیار غیر حرفه ای فحاشی می کرد و اهانت می نمود، رسانه های وابسته به حرکت امل به این شبکه لقب دکان دادند و با انتشار برخی پرونده های تحسین خیاط در رانت خواری و فساد، این شبکه را مفتضح کردند. وقت خوبی بود حزب الله هم موضع گیری کند تا برای همیشه این مار خوش خط و خال از آستین جریان مقاومت بیرون انداخته شود. شبکه ای که از کل محله حی سلم که محله فقرا است، تعداد زیادی شهید داده، هر کوچه ای چند شهید دارد، مردم محروم آن طرفدار حزب الله و حرکت امل هستند، تنها این چند نفر را دیده و برای گزارش انتخاب نموده، قطعا تلاش در گزارش و رفع مشکلات مردم نداشته و با این اقداماتش به حامیان مردم لطمه می زند.
نکته تاسف بر انگیز دیگری که در این دو روز مشخص شد این بود که بسیاری از سایت های خبری لبنانی همسو با مقاومت، تصاویر سید حسن را در گزارش خود محو کرده بودند. علت آن ترس از تحریم و بسته شدن صفحه است.
دیدگاهها (۱۶)
محمدباقر قنبری نصرآبادی
۰۵ آبان ۹۶ ، ۰۲:۳۴
ح-ق
۰۵ آبان ۹۶ ، ۱۰:۳۰
پاسخ:
۵ آبان ۹۶، ۲۱:۳۴
بحث این بود که الجدید رو نباید شبکه خودی و مقاومت محسوب کنند.
احزاب مقصر نیستند. شما اینجا نیستید نمی بینید. محرومیت شیعیان قبل از تاسیس حزب الله و حرکت امل هم تقصیر احزاب بود؟ خیر دولت کلا شیعه رو آدم حساب نمیکنه از محله های خودشون توی جنگ داخلی با قتل و کشتار بیرونشون کردن، شیعیان بیچاره هم رفتند در حاشیه شهر در زمینهای کشاورزی خانه ساختند. برای همین کلا دولت ضاحیه را جزو بیروت حساب نمیکنه و از لحاظ اداری هم تابع استانداری بعبدا است نه بیروت. جایی بودم مسئول حزب الله می گفت در اوج بی آبی، لوله خیابان ترکیده بود و آب وقتی وصل می شد، هدر می رفت. بارها نامه به شهرداری و وزارت کشور دادند. خبری نشد. لوله کش آوردند از هزینه خودشان تعمیر کنند، گفت من دست نمی زنم. اموال دولتی است. جرم است. قطعا در مشکلات ضاحیه، دولت مقصر است. حرکت امل، یک جنبش سیاسی است که الان افراد زیادی در تمام سطوح ادارات و سازمانها دارد، اما خدمات زیادی هم انجام داده اند. اینطور نیست هیچ چیز نباشد. کلا نظام لبنان، نظامی است که فساد زیاد است و به دلیل بالا و پایین شدن های سیاسی و تاثیرات منطقه ای و ساختار لبنان، و جنکهایی که به آن تحمیل شده، قدرت آن کاهش یافته و به جهت کشمکش های مختلف سیاسی، پروژه تصویب نمی شود. اگر تصویب شد، مثل قضیه سد لیطانی، هفتاد سال اجرا نمی شود! چون برای رژیم صهیونیستی ضرر دارد! مشکل از نظام طایفگی است که فاسدان با استفاده از آن و ترساندن طایفه خود ا مسلط شدن یک طایفه دیگر، فساد خود را سرپوش می گذارند.
امام موسی صدر هم برای همین ربوده شد که کارهایی کرد که نباید می کرد. به هم زدن برنامه های ژئوپولتیک و فرامنطقه ای اربابان جهان، باعث شد وی را از صحنه سیاسی لبنان حذف کنند.
Sincere Mashhadi
۰۵ آبان ۹۶ ، ۱۰:۳۲
مهران
۰۵ آبان ۹۶ ، ۲۳:۰۴
پاسخ:
۶ آبان ۹۶، ۰۹:۰۹
ح-ق
۰۵ آبان ۹۶ ، ۲۳:۱۸
کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من
پاسخ:
۶ آبان ۹۶، ۰۸:۵۸
شما هم مثل بیست سال پیش که من برای اولین بار به لبنان سفر کردم، ایرانی فکر می کنید. در لبنان باید لبنانی فکر کنید. واقعیت ها را ببینید و بعد نقد کنید و راهکار بدهید.
ح-ق
۰۶ آبان ۹۶ ، ۱۱:۲۴
پاسخ:
۸ آبان ۹۶، ۰۰:۰۰
در لبنان خیلی چیزها غیر منطقیه ولی هست. قطعا حزب الله باید وضع داخل را رسیدگی می کرد اما به هر دلیلی نکرده. من فقط روایتگر وضع موجود هستم. نه وکیل مدافعشون. اگر دفاعی می کنم برای روشن شدن دلایل احتمالی و پس زمینه ها و شرایط اجتماعی سیاسی پشت پرده است.
یاسر نیکوبیان
۰۶ آبان ۹۶ ، ۱۲:۳۳
پاسخ:
۷ آبان ۹۶، ۲۳:۵۶
ابو محمد
۰۸ آبان ۹۶ ، ۱۴:۳۹
پاسخ:
۹ آبان ۹۶، ۱۰:۰۷
یعنی به نظر شما چون وضع رانندگی بد است، و زباله در خیابان ریخته پس مردم بی فرهنگند؟ شما از گذشته اینها خبر دارید؟ قبلا شیعیان در سن الفیل و تل زعتر ونبعه بودند، جایی که الان متعلق به مسیحیان است. وقتی نه تحصیل داشتند نه استخدام می شدند طبیعی است وضعیتی بدتر از قبایل افریقایی حاکم بوده. رسیدن به وضع کنونی، معجزه است. ضمن اینکه با کشتار و قتل و تهدید از مناطق سکونت خود اخراج شدند و به طور موقت به زمینهای حاشیه بیروت آمدند که اسمش هست ضاحیه. مشکل ترافیک و زباله مشکلات مقطعی است که پس از 2006 تشدید شده. نمی توان بدون در نظر گرفتن جایگاه قدیم مردم و وضعیت امروزی آنها و تنها با مقایسه ترافیک و زباله که از وظایف شهرداری است، فرهنگ یک جامعه را زیر سوال برد. الان شما در دانشگاه ها ببینید چند درصدشان شیعه و سنی و مسیحی هستند. چند نفر از اساتید شیعه هستند؟ نسبت به گذشته، واقعا رشد چند برابری داشته. تازه با وجود اینکه استخدام، برای شیعیان سخت است و مثلا نمی گذارند یک استاد شیعه رییس دانشگده شود، یا یک وکیل شیعه قاضی شود، یا یک خلبان شیعه، خلبانی کند.
شهرام
۱۶ آبان ۹۶ ، ۰۸:۵۷
پاسخ:
۱۶ آبان ۹۶، ۱۵:۵۸
سمیرا
۱۶ آبان ۹۶ ، ۱۶:۱۰
س
۱۶ آبان ۹۶ ، ۱۹:۲۹
پاسخ:
۱۸ آبان ۹۶، ۰۹:۳۸
دقیقا چنین خطی را رسانه های عربی مواجب بگیر عربستان و رسانه های اسراییلی دنبال می کنند. لبنان سالهاست به نداشتن رییس جمهور و نخست وزیر عادت کرده و حالا با این استعفای مشکوک، هیچ اتفاقی نیفتاد. زندگی در لبنان بدون هیچ تغییری در جریان است. فقط دستمایه ای برای جوک و خنده مردم فراهم شد. سخنرانی اطمینان بخش سید حسن نصرالله نشان داد مقاومت هیچ ترسی از بازی های ابلهانه شاهزاده جوان و سبک سر سعودی ندارد. به قول سید حسن نصرالله، که گزینه حمله عربستان را در آخرین و ضعیف ترین احتمالات آورد، اگر عربستان بخواهد حمله کند یا باید از سوریه حمله کند، که در آنجا بینی اش به خاک مالیده شد. یا باید از فلسطین اشغالی حمله کند، که این هم امکان ندارد. یا از دریا. فعلا عربستان در تلاش است با ایجاد جنگ روانی و جلب حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی، با یاران مقابله کند. اما صهیونیستها حاضر نیستند به خاطر دوستی با یک ابله خطرات جنگ را به جان بخرند. این موضوعی بود که یکی از مسئولین این رژیم در هفته گذشته نوشته بود. جای شرم و تاسف دارد که در ایران هم برخی مسئولین به جای پاسخ به یاوه گویی های شاه و شاهزاده سفیه سعودی، به رسانه های خودی بتازند. قدرت منطقه ایران به خاطر وجود همپیمانها و همراهی مردم منطقه بود. این که ایران آنها را در مبارزه با ظلم تنها بگذارد و به بهانه توافق هسته ای، قانون فتف و غیره، از نقش گذشته خود انصراف دهد، باعث تضعیف و تنهایی ایران خواهد شد و راه را برای کشورهایی مثل عربستان و ترکیه و حتی امارات باز خواهد کرد که طمع ورزیده و دست به اقدامات وحشیانه بزنند.
ثابت
۱۶ آبان ۹۶ ، ۲۰:۳۲
نمیدونم چرا چند روزه که دلم شور میزنه.
حس میکنم ایران قراره درگیر یه جنگ تمام عیار بشه.
نظری ندارید؟
پاسخ:
۱۸ آبان ۹۶، ۰۹:۴۲
علی
۱۸ آبان ۹۶ ، ۱۳:۱۵
پاسخ:
۲۰ آبان ۹۶، ۱۱:۵۶
حزب الله هم اساسا هیچ ربطی به نظام بانکی لبنان ندارد و هیچ ضربه ای از تحریم نخواهد خورد.
در مورد جنگ هم، من نظر شما را داشتم و تصور می کردم مردم بعد از دو سال کنار بکشند اما الان می بینم بیشتر بر موضع خود اصرار می کنند و بیشتر پای کار آمده اند. هیچ کسی علاقه ندارد به دوران محرومیت و اشغال برگردد. لذا از جان دارند مایه می گذارند.
س
۲۰ آبان ۹۶ ، ۱۴:۰۴
پاسخ:
۲۳ آبان ۹۶، ۲۱:۳۵
مقداد
۲۷ آبان ۹۶ ، ۲۳:۳۶
مهسا
۰۱ اسفند ۹۶ ، ۲۲:۲۷
پاسخ:
۲ اسفند ۹۶، ۱۳:۱۸