برای اطلاعات بیشتر درباره کار در لبنان برای ایرانی ها، در ادامه مطلب با ما باشید.
از وقتی این پایگاه فعال شد، پیام ها و ایمیل های زیادی فرستاده می شد که جویای کار در لبنان و شرایط آن بودند.
قبل از همه چیز باید بدانید لبنان در وضعیت کنونی با مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی روبرو است و جمعیت زیادی از مردم آن بی کار هستند. بر اساس آمار بانک جهانی در پی تحقیقی که اخیرا منتشر کرده است، قبل از سال 2012 نسبت بیکاری در لبنان 11% بود. اما پس از 2012 این نسبت به 35% رسیده است. وجود چندین میلیون خارجی از جمله آوارگان فلسطینی، کارگران افریقایی و بنگلادشی و سوریه ای، و پناهندگان جنگ سوریه، تاثیر بسیار زیادی در این موضوع داشته است.
از طرف دیگر، دولت لبنان را نباید یک دولت همپیمان و دوست به حساب آورد، وجود حزب الله لبنان و شیعیان دوستدار ایران، باعث نشده تا توازن قوا در دولت به نحوی باشد که روابط بین دو کشور به بهترین وجه ممکن باشد. حضور قوی مخالفان ایران که از عربستان و آمریکا خط می گیرند، باعث شده خط مشی کلی دولت لبنان دوری گزیدن از همکاری با ایران در سطح وسیع و دولتی باشد. بارها پروژه های مختلف عمرانی و خدماتی مثل تولید نیروگاه یا سد، توسط مخالفان ایران در دولت وتو شده و یا پروژه کلا انجام نشده یا به شرکت های آمریکایی و عربستانی و خارجی با قیمتهای بسیار بالاتر داده شده است.
نکته دیگر در بحث روابط دوجانبه تجاری، این است که هر دو دولت، گمرک زیادی بر محصولات یکدیگر کشیده اند و حاضر نیستند سند همکاری امضا کنند. مسئول اتاق بازرگانی جنوب لبنان اظهار داشت با وجود گمرک 300 درصدی بر محصولاتمان امکان صادرات مرکبات و محصولات زراعی ارزان و پر کیفیت لبنانی به ایران فراهم نیست.
اما با وجود اینهمه موانع، با هم ببینیم در لبنان چه کارهایی برای یک ایرانی فراهم است.
اول از همه چیز ماموریتی ها
عمده ایرانی های حاضر در لبنان بصورت ماموریتی اعزام شده اند و چند سال بیشتر در لبنان نمی مانند. از جمله ماموریتی ها می توان به اقشار زیر اشاره کرد:
- دیپلماتها: طبق قوانین و حقوق مصوب وزارت خارجه در لبنان حضور دارند. عموما ماموریت آنها سه ساله است و با داشتن حق مسکن و دیگر خدمات، پس انداز چشمگیری از دوره ماموریت خود بدست می آورند.
- معلمین: معلمهای اعزامی آموزش و پرورش هم طی یک دوره ماموریتی، با دریافت حقوق به یورو، درآمد بهتری نسبت به همکارانشان در ایران دارند. اما همیشه از کم بودن حقوق خود در مقایسه با دیگر مامورتی های ایرانی شکایت دارند.
- سازمانها: موسسه ها و سازمانهای خصوصی و دولتی ایرانی در لبنان وجود دارند که نمایندگی های آنان در لبنان، طبق قوانین کشوری و مصوبات داخلی خودشان به خدمت مشغولند. صدا و سیمایی ها، خبرگزاری ها، دانشگاه آزاد، جامعه المصطفی، کشتیرانی، برخی انتشاراتی ها و غیره.
و اما تجارت
ایرانی هایی در لبنان هستند که برای تجارت و بیزنس در این کشور حضور یافته اند. برخی از آنها ممکن است چند سالی باشند و بروند و برخی هم سابقه زیادی در این کشور دارند. خاندان مکتبی که به کار تجارت فرش اشتغال دارند، از سالیان سال و نسل ها است که در لبنان هستند. تجارت در لبنان را می توان به دو بخش تقسیم کرد:
1- تجارت سنتی: در این بخش، تجار به واردات کالاهایی که از قدیم در تجارت با ایران مطرح بود اشتغال دارند. مثل تجارت فرش، پسته، تنباکو. آنها در این زمینه پای خود را محکم کرده اند و به نوعی بازار را در مشت خود دارند و نمی توانید با آنها رقابت کنید.
2- تجارت جدید: چند سالی است باب تجارت در زمینه محصولات مختلف ایرانی باز شده و محصولات تولید کشورمان را در لبنان مشاهده می کنیم. مثل ماء الشعیر، نبات، خامه، پنیر، بیسکویت و کیک و شکلات، و...
با اینهمه بیشتر، خود لبنانی ها هستند که این محصولات را به کشورشان وارد می کنند، نه ایرانی ها!
جالب است الان در دهکده های دور افتاده جنوب هم محصولات ایرانی دیده می شود. اما گسترش این امر نیازمند همکاری دولتهای دو کشور و تسهیل امر تجارت و گمرک است.
گزینه نهایی: شرکتها و موسسه های خارجی
در این بخش، تعداد اندکی از ایرانی ها را می توان یافت که شانس اشتغال پیدا کرده باشند. ممکن است یک شرکت خارجی در اروپا یا آمریکا یا کانادا، یک ایرانی را که در استخدام خود داشته، به عنوان ماموریت به لبنان بفرستد. در این زمینه می توان به شرکتهای نفتی، مهندسی و عمرانی اشاره کرد. این موارد بسیار اندک و انگشت شمار هستند.
البته جای دیگری هم مانده که برخی ایرانی ها در آن مشغول به کار هستند: سازمان ملل و بنیادهای دموکراسی نما! این سازمانها هر کسی را استخدام نمی کنند. فرد باید علم و دانش و معلومات خوبی داشته باشد و البته کمی تا قسمتی هم ضد نظام و مردم خود باشد و از اقدام علیه مصالح کشورش باکی نداشته باشد.
وقتی ما نمی توانیم!
کارهایی در لبنان هست که یک ایرانی اصلا نمی تواند انجام دهد.
کارگری: در لبنان امکان کار برای ایرانی تقریبا غیر ممکن است. جدا از قوانین کار که اجازه نمی دهد تا وقتی لبنانی برای رشته و تخصصی هست، خارجی جای او را بگیرد، آنقدر کارگر افریقایی و سوریه ای هست که کار در لبنان مقرون به صرفه نخواهد بود. حقوق خادمه ها در منازل حدود 200 دلار است. کارگر رستوران شاید همین حدود یا بیشتر دریافت کند. این در حالی است که هزینه ها در لبنان بشدت بالاست و حتی اگر 500 دلار حقوق بدهند، یک ایرانی نمی تواند بماند و پس انداز هم بکند. چون لا اقل به 1000 دلار در ماه برای کمترین مخارج نیاز دارد.
حزب الله: جوانان زیادی مایلند تا به نحوی عضو حزب الله شوند. هرچند بیشتر آنها به هوای شهادت و پاکی و سادگی می خواهند این راه را طی کنند اما برخی هم هستند می خواهند هم خدا و هم خرما را با هم به دست بیاورند.
به قول خود لبنانی ها، حزب الله مشروع الشهاده، یعنی حزب الله سرمایه گذاری برای شهادت است. نه سود مادی. در مطالب گذشته شرح دادم که چطور چرخ زندگی حزب اللهی ها نمی چرخد و اگر کسی وضع مالی خوبی دارد به خاطر خانواده و پیشینه خودش است.
از این گذشته حزب الله خارجی استخدام نمی کند. دیده شده بعضی ایرانی هایی که مادر یا همسرشان لبنانی است را به آموزش برده اند اما استخدام و کادری شدن وجود ندارد. در حد بسیجی مجانی ممکن است قبول کنند که در این صورت، باید نزدیک شدن به جبهه جنوب یا جبهه سوریه را فراموش کرد.
نکته آخر اینکه خیلی ها در این سالها تلاش کردند با همکاری بنده یا کسب اطلاعات از من، دست به تجارت یا کار اقتصادی بزنند اما یا شکست خوردند یا اگر هم موفق شدند، پشت سرشان را هم نگاه نکردند. لذا طی این هفت سال هیچ کاری را ندیدم که موفق شود.
از آنجا که درآمدها در لبنان پایین است و کفاف هزینه های بالای زندگی در لبنان را نمی دهد، قبل از دست زدن به هر اقدامی لطفا به خوبی تحقیق کنید و مزایا و معایب کار را خوب بسنجید.
مطلب مرتبط: تصویری از وضع اقتصادی یک خانواده لبنانی
دیدگاهها (۳۶)
سميرا
۳۱ تیر ۹۶ ، ۱۳:۴۷
به نظر من كمترين كار در ايران از نظر درآمدي بهتر درآمد بالا در كشور غريب هستش.
درسته كه كار پيدا كردن در ايران فقط و فقط با داشتن پارتي و آشنا پيش ميره.
بيكاري در ايران داره غوغا ميكنه.و از طرفي امنيت شغلي هم وجود نداره.بخاطر تحريم ها هر روز شاهد بسته شدن كارخانه يا كارگاهي هستيم كه به تبع به جمعيت بيكارمون هر روز اضافه ميشه.
كار بايد باشه كه جوون به فكر ازدواج و فرزند آوري و سفر و لذت بردن از زندگيش در حد مجاز و مشروع و حلال باشه.
بيكاري مادر فسادهاست.
انشالله كه تمام جواناني كه با تلاش و پشتكار دنبال پيدا كردن كه كار براي گذران زندگيشون هستن تا يه نان حلال سر سفره شون ببرن، موفق باشن و اندكي از نگراني هاشون كاسته بشه.
من خودم واقعا وقتي جوانان فراواني رو ميبينم كه با داشتن تحصيلات خوب در به در دنبال كار هستن و نااميدي از چهره هاشون مشخصه ناراحت ميشم. جووني كه با وجود تحصيلات خوب مجبوره پول توجيبي ازخانواده بگيره.
خيلي سخته.
بياييد دعا كنيم كه همه ي جوون ها عاقبت بخير بشن انشالله.
پاسخ:
۳۱ تیر ۹۶، ۱۵:۵۵
س
۳۱ تیر ۹۶ ، ۱۵:۱۱
محمد نایینی
۳۱ تیر ۹۶ ، ۲۳:۱۹
پاسخ:
۲ مرداد ۹۶، ۱۲:۱۶
سميرا
۰۲ مرداد ۹۶ ، ۱۳:۵۷
بله حق با شماست. بله همش تحريم نيست.خيلي ها از همين واردات دارند نون درميارن. البته نون و بوقلمون!!!!
آقاي خامنه اي گفتند كه اجناسي كه در داخل كشور توليد ميشه نبايد وارداتش ممنوع بشه. اما همين يقه سفيد ها و آقا زاده ها كه ميلياردي از راه واردات كسب درآمد مي كنن مگه اجازه ميدن كه واردات نشه؟
به قول خود آقاي علوي كه چند مدت پيش فرمودند كه مادرشون هنوز يه ماشين لباسشويي ارج دارن كه بعد از 30 سال خوب كار ميكنه. خداييش كارخانه ي ارج يكي از بهترين توليدات رو داشت و همه ازش راضي بودن. اما الان كجاست اون كارخانه؟!!!! فقط بخاطر واردات از كره و يه سري از كشورها، در كارخانه رو بستن.
آيا واقعا انصافه كه بخاطر چند نفر آدم قلدر و گردن گلفت كه كلي حمايت پشتشون هستش، تعداد زيادي كارگر زحمت كش بيكار بشن؟!!
اما خب تحريم ها هم بدجور كمر اقتصاد اين مملكت رو فلج كرده. نه اجازه ميدن ماشين آلاتي وارد بشه. نه اجازه ميدن كالايي فروخته بشه
ممنون كه راهنمايي فرموديد.
مریم
۲۸ بهمن ۹۶ ، ۱۳:۴۴
پاسخ:
۲۹ بهمن ۹۶، ۲۱:۴۷
علی
۰۲ اسفند ۹۶ ، ۱۰:۳۲
پاسخ:
۲ اسفند ۹۶، ۱۳:۲۱
رحیمی
۲۷ فروردين ۹۷ ، ۲۳:۴۸
پاسخ:
۳۰ فروردين ۹۷، ۱۰:۴۶
ابوالفضل
۳۰ آذر ۹۷ ، ۰۳:۳۱
پاسخ:
۳۰ آذر ۹۷، ۱۱:۵۰
امیر
۲۷ بهمن ۹۷ ، ۱۱:۵۳
پاسخ:
۲۹ بهمن ۹۷، ۱۰:۳۲
پویا
۱۱ اسفند ۹۷ ، ۱۹:۴۳
پاسخ:
۱۴ اسفند ۹۷، ۱۰:۲۶
فاطمه
۱۶ فروردين ۹۸ ، ۲۲:۰۵
پاسخ:
۱۹ فروردين ۹۸، ۱۶:۱۹
مژگان
۲۸ فروردين ۹۸ ، ۱۲:۰۳
پاسخ:
۲۹ فروردين ۹۸، ۱۵:۱۷
فردا
۱۸ ارديبهشت ۹۸ ، ۰۵:۴۷
پاسخ:
۱۹ ارديبهشت ۹۸، ۱۴:۲۵
محمد
۲۴ شهریور ۹۸ ، ۰۱:۰۰
اقا سلام
وقتتون بخير
يه سوال از خدمتتون داشتم
من كارم دكوراسيون و ام دي اف هستش ميخواستم بدونم توي شرايط فعلي امكان كار در سوريه براي من وجود داره
پاسخ:
۲۵ شهریور ۹۸، ۱۷:۲۸
محمد
۲۹ شهریور ۹۸ ، ۰۹:۱۴
با سلام و درود فراوان
بنده متخصص شبکه و امنیت با مسلط به شبکه های سیسکو، ماکروسافت، میکروتیک و امنیت شبکه و ... هستم
میخواستم ببینم امکان یافتن شغلی مناسب دارم توی لبنان؟
پاسخ:
۲۹ شهریور ۹۸، ۱۰:۵۴
محمد
۰۸ آبان ۹۸ ، ۰۱:۲۵
سلام
اگه داوطلب به عنوان یه بسیجی بخوایم بریم لبنان و به حزب الله بپیوندیم ما رو به جنگ میبرن؟ در ضمن بنده ایرانیم
پاسخ:
۸ آبان ۹۸، ۱۰:۰۴
مسعود
۲۸ دی ۹۸ ، ۲۳:۱۷
سلام وقت تون بخیر
کار آرایشگری در لبنان چطوره؟؟
پاسخ:
۱ بهمن ۹۸، ۱۰:۰۰
ساره
۱۷ فروردين ۹۹ ، ۰۴:۰۴
سلام. وقت بخیر. من تو زمینه کاشت مو و زیبایی هستم میخاستم برای مهاجرت به لبنان برم. در زمینه زیبایی و کاشت مو. اوکی هست اونجا.؟
پاسخ:
۱۷ فروردين ۹۹، ۲۱:۰۳
ساره
۱۸ فروردين ۹۹ ، ۲۰:۰۳
سپاس از پاسخگویتون. من در منطقه الهرمل دوستان زیادی دارم. و یک اشنا دارم. ک یکی از فامیلاشون دکتر هستن و مرکز زیبایی دارن. و گفتن بعد از اوضاع کورنا. ما برات کارات. رو اوکی میکنیم. میخاستم بپرسم ک آیا در منطقه الهرمل زندگی بهتر از بیروت هست؟ برای همین پرسیدم آیا در زمینه. زیبایی لبنان اوکی هست یا خیر. ممنونم ازتون. 💖
پاسخ:
۱۸ فروردين ۹۹، ۲۰:۵۵
ناصر
۲۳ خرداد ۹۹ ، ۰۲:۴۱
سلام وعرض ادب ،اگه ممکنه درمورد کار کفش و کفاشی در لبنان اطلاعاتی در اختیارم بگذارید کار تو تولیدی کفش منظورمه ممنون
پاسخ:
۲۶ خرداد ۹۹، ۱۰:۱۹
مقدم
۱۵ مرداد ۹۹ ، ۱۲:۰۱
سلام. من کاشی کارم نماکار حرفه ای چطوری میتونم لبنان یا عمان مار جور کنم اونجا هیچ اشنایی ندارم اگه کسی راهنماییم کنه ممنون میشم
پاسخ:
۱۵ مرداد ۹۹، ۱۳:۵۱
سعید
۲۸ مرداد ۹۹ ، ۱۸:۵۷
سلام من مربی شنا و ناجی غریق هستم وضعیت کار برای رشته ما چطوره در لبنان؟
پاسخ:
۲۹ مرداد ۹۹، ۱۲:۵۷
علی
۰۴ شهریور ۹۹ ، ۲۳:۲۳
سلام.اینچهعدالتیه..ماایرانیها،نگذاشتیماسراییل،کشورشانراتصرفکند..رفتارشونبامااینگونهاست..
پاسخ:
۵ شهریور ۹۹، ۱۷:۱۴
.....
۱۳ دی ۹۹ ، ۱۰:۱۹
سلام درامد یه مهندس مکانیک تو لبنان چجوره و چقدر میگیرند
پاسخ:
۱۳ دی ۹۹، ۱۱:۲۴
.....
۱۳ دی ۹۹ ، ۲۱:۰۶
مکانیکی تو لبنان درامد داره
پاسخ:
۱۸ دی ۹۹، ۱۴:۵۷
محمد
۱۵ دی ۹۹ ، ۱۰:۱۱
سلام درامد یه مکانیک و کارهای رباتیتک تو لبنان چجوره ؟دانشگاه امیر کبیر و شریف از نظر لبنانی ها دانشگاه های خوبی هستند
پاسخ:
۱۸ دی ۹۹، ۱۵:۰۰
.....
۱۸ دی ۹۹ ، ۲۰:۰۷
یعنی مکانیک ها ماهیانه کم کم ۱۰۰۰دلار میگیرن
پاسخ:
۲۲ دی ۹۹، ۱۶:۲۱
.....
۲۹ دی ۹۹ ، ۱۴:۱۷
سلام من چند سوال دارم
اگه مهندسی مکانیک بگیرم تو لبنان شغل برام هست یا باید شروع کنم به گشتن کار؟
مهندسی ساختمان سازی ماهیانه چقدر میگرن؟
چه نوع مهندسی در لبحان درامد دارد؟
هزینه پرواز از لبنان به ایران چند دلاره؟
پاسخ:
۶ بهمن ۹۹، ۲۳:۱۲
علی
۱۱ بهمن ۹۹ ، ۱۹:۳۰
سلام با رشته ریاضی چه شغل هایی تو لبنان درامد داره و چتد دلار میگیرن؟(رشته های مهندسی و ...)دکتری و شاخه های دکتری نه
درضمن پر درامد ترین شغل ها در لبنان را بگویید
راستی شما تو کدام شهر لبنان هستید
پاسخ:
۱۱ بهمن ۹۹، ۲۰:۴۰
علی
۱۲ بهمن ۹۹ ، ۱۱:۰۳
سلام
برادر من منظورم شغل دولتی یا مهندسی هست نه پزشک و تاجر الان شغل خود شما چیست ؟مهندسی عمران در لبنان درامد دارد ؟ شغلی به تجارت و پزشکی بگویید که ماهیانه۲۰۰۰دلار یا بیشتر درامد داشته باشند
پاسخ:
۱۳ بهمن ۹۹، ۱۵:۲۸
.....
۱۳ بهمن ۹۹ ، ۱۲:۲۲
سلام درامد مغازه دار ها خوبه؟راستی خرید و فروش در مغازه ها به لیره هست پس چطور دلار به دست میاورند؟لطفا جواب دهید
پاسخ:
۱۳ بهمن ۹۹، ۱۵:۱۷
.....
۱۳ بهمن ۹۹ ، ۱۵:۴۱
سلام واحد پول لبنان لیره هست چرا با دلار ماشین و خانه میخرن؟چرا با دلار خرید و فروش میکنند
پاسخ:
۱۴ بهمن ۹۹، ۲۲:۳۳
ماین آسان
۱۰ اسفند ۹۹ ، ۰۰:۴۷
لینک دانلودش اینجاست
https://cryptotabbrowser.com/3071294
پاسخ:
۱۱ اسفند ۹۹، ۱۷:۲۹
امین
۰۱ مرداد ۰۰ ، ۲۲:۵۰
با عرض سلام وقت بخیر ،بنده کارشناسیارشد شیلات رو دارم،خیلی علاقمندم که در لبنان زندگی کنم ، اوضاع پرورش ماهی و صنعت شیلات اونجا چطوره !؟
بنده ۴ساله مشغول کار پرورش ماهی هستم
ممنون میشم راهنماییم کنید
پاسخ:
۱۰ مرداد ۰۰، ۲۱:۰۱
..
۱۶ ارديبهشت ۰۱ ، ۲۳:۴۸
سلام العلیکم
وقتتون بخیر،
یك ايراني بخواد در لبنان مهاجرت كنه سخته؟؟
زندگي در لبنان سختهه؟؟
پاسخ:
۱۷ ارديبهشت ۰۱، ۲۱:۵۴
کامران
۲۳ مرداد ۰۱ ، ۱۴:۳۲
سلام .من بندکشاجر نما ساختمان هستم.ایا اونجا ساختو ساز هست کلا بندکشی اجر گیر میاد.؟؟
پاسخ:
۳۱ مرداد ۰۱، ۰۹:۰۷