چهار پنج سال پیش که افزایش حقوق در نظام حقوق و دستمزد توسط نمایندگان مجلس لبنان به تصویب رسید همه خوشحال بودند و تصور نمی کردند تورم حاصل از افزایش دستمزد، آنها را به فلاکت خواهد کشاند.
در سال 2010 که به لبنان رفتم با حدود 500 دلار می شد زندگی ماهیانه ساده و دانشجویی را به راحتی چرخاند. پس از حدود یک سال، قانون افزایش دستمزد پس از بررسی در کارگروه های مجلس و هیئت وزیران، به تصویب رسید. کسی که 750000 لیره (معادل 500 دلار) حقوق می گرفت، حقوقش به بالای یک میلیون لیره (حدود 700 دلار) رسید. اما اوضاع اقتصادی مانند گذشته نماند. تورم ناشی از افزیش حقوق و بالا رفتن نقدینگی نزد مردم، تاثیر زیادی در زندگی مردم گذاشت. دیگر نمی شد با هزار دلار هم مانند قبل به راحتی زندگی کرد.
امروز که مجلس لبنان در آخرین رایزنی ها برای افزایش مجدد حقوق است، دولت با کاهش منابع درآمدی روبرو است. جنگ در سوریه راه تجارت زمینی لبنان را مسدود کرده و محصولات لبنانی کمتر می تواند صادر شود. توریستهای عرب هم دیگر به لبنان نمی آیند و این کشور به نوعی تحت تحریم اعراب به سرکردگی عربستان است. به همین خاطر، اقتصاد توریسم محور لبنان از این جریان بشدت آسیب دیده است. دولت لبنان برای جبران این کاهش درآمدها، در قانون جدید، عوارض و مالیات را افزایش داده. یعنی دوباره مانند قبل، مردم ظاهرا حقوقشان زیادتر می شود اما چند برابر گذشته باید خرج کنند.
در قانون جدید که به زودی در صورت تصویب، اجرایی خواهد شد، مالیات بر ارزش افزوده (مالیات بر هرچه مشتری از مغازه می خرد) به جای 10 درصد به یازده درصد خواهد رسید. تمبرها از 1000 لیره به 4000 لیره افزایش خواهد یافت. هر جا به شهرداری یا موسسه های عمومی مبلغی پرداخت شود، 1000 لیره هم باید اضافه به عنوان عوارض پرداخت کنند. در قبوض تلفن و اینترنت، به جای 1000 لیره عوارض، 2500 مطالبه خواهد شد. اجازه ساخت و ساز، یک و نیم درصد در هر متر افزایش خواهد داشت. مالیات سیمان افزایش خواهد داشت. مالیات بر دخانیات بسته به نوع سیگار و توتون بین 43% تا 135% افزایش خواهد یافت.
برای مسافرت خارجی بیش از 1259 کیلومتر، هر مسافر (به قصد سیاحت) باید 75000 لیره عوارض پرداخت کند. مسافر به قصد تجارت باید 110000 لیره و مسافر درجه یک 150000 (معادل 100$) بپردازد.
علاوه بر تمام اینها، بر سود حسابهای بانکی اشخاص 7% مالیات اضافه خواهد شد.
این درحالی است که با روال کنونی، یک زندگی عادی طبق محاسبه صاحب نظران، اقلا 2000 دلار درآمد لازم دارد.
دیدگاهها (۶)
سرباز خدا
۲۴ اسفند ۹۵ ، ۱۸:۳۵
پاسخ:
۲۵ اسفند ۹۵، ۱۰:۱۱
فیاض
۲۶ اسفند ۹۵ ، ۰۳:۴۹
پاسخ:
۲۶ اسفند ۹۵، ۱۳:۲۹
یمن در رسانه های عربی و غربی رها نشده، بلکه برعکس، علیه مردم یمن فعالیت شدیدی می شود و تهاجم عربستان و چند کشور نقلی که چهارتا نیرو برای مشارکت ارسال کرده اند، با ادعای دفاع از نظام یمن در برابر شورش حوثی های پیرو ایران قلمداد می گردد. جالب است دفاع از یک نظام که مردم، ارکان دولت و ارتش رسمی ان کشور، مخالف آنند واجب است اما دفاع از یک نظام که مردم و ارتش و ارکان آن حامی آن هستند (سوریه) واجب نیست و سقوط آن واجب است! یک بام و دو هوا، تنها بر اساس آنچه ارباب و کدخدا می خواهد.
تلاش عربستان این است که نظام یمن یک نظام وابسته و نوکر و زیردست باقی بماند و برای این منظور سعی می کند با القای تقابل عرب و عجم، و شیعه سنی، اعراب را ضد مردم یمن بشوراند.
شنیده می شود برخی اقدامات برای حمایت از یمنی ها انجام شده اما من خبر قطعی برای تایید آن ندارم. یمن توسط ائتلاف عربی تحت محاصره شدیدی قرار گرفته و یکبار هم ایران کشتی کمکهای غذایی دارویی و آب فرستاد که با تشر جناب کری، دستور مدبرانه و ظریفی صادر شد که کشتی را بازگرداندند.
تنها کمکی که ما مردم می توانیم بکنیم، فعالیت رسانه ای در شبکه های اجتماعی به زبان های غیر ایرانی است. همین. از دولت هیچ انتظاری نیست و امیدی نمی رود که کمکی بکند.
سميرا
۲۸ اسفند ۹۵ ، ۱۳:۴۷
خواستم پيشاپيش فرا رسيدن نوروز باستاني و سال نو رو به همه ي عزيزان و هموطنان و خوانندگان اين سايت خبري و مخصوصا برادر عزيز جناب آقاي علوي و خواهر مهربانم مهديه جان از مشهد مقدس تبريك عرض كنم و سالي سرشار از سلامتي و موفقيت و بهروزي و دل خوش رو براي همه آرزو كنم.دلتون شاد. منتظر مطالب خوبتون در سال جديد هم هستين.بي صبرانه.
پاسخ:
۳۰ اسفند ۹۵، ۰۹:۴۱
سالی سرشار از موفقیت و شادکامی برای همه آرزومندم
مهدیه
۰۴ فروردين ۹۶ ، ۰۰:۳۲
حسین کاظمی
۱۷ فروردين ۹۶ ، ۲۳:۰۳
پاسخ:
۱۹ فروردين ۹۶، ۱۰:۰۷
اطلاع ندارم. خیلی معروف نیست و استفاده نمیشه
سمیرا
۱۹ فروردين ۹۶ ، ۲۲:۱۱