بنا بر اظهارات یک فرد مطلع در حزب الله، فرماندهی عملیات حلب در مدت اخیر به دست فرماندهان با کفایت حزب الله انجام شد.
جبهه حلب چند سالی بود که با حضور موثر ایرانی ها حفظ شده و از سقوط شهر به دست تروریستها جلوگیری شده بود. پس از ورود روسیه به درگیری های سوریه، پشتیبانی هوایی روسیه هم از این جبهه انجام شد. با این حال تروریستها دست بردار نبودند و دائم تلاش می کردند با عملیاتهای مختلف و افزایش نیرو، شهر را به چنگ بیاورند. وعده و وعید آنها برای بقول خودشان آزاد سازی حلب ادامه داشت.
نیروهای غیر سوری، اعم از ایرانی و عراقی و افغانی ها و در راس آنها حزب الله تحت فرماندهی ایران در این جبهه حضور داشتند. صحبتهایی هم از حضور نیروهای روس در منطقه به گوش می رسید. با شدت گرفتن حملات تکفیری ها مناطقی مثل خان طومان و چند دهکده و منطقه دیگر به دست تروریستها افتاد. برخی ناهماهنگی ها و تفاوت فرماندهی و سبک جنگی بین حزب الله و ایران، باعث گره خوردن کار و بالا رفتن تلفات و دلخوری شده بود.
شیوه حمله تروریستها به این شکل بود که موج های حمله می فرستادند. هر موج شامل 1000 نفر از جمله نیروهای ویژه (که خودشان به آنها انغماسیون می گویند) و چند انتحاری بود که پیشاپیش همه، راه را باز می کردند. قدرت این انفجارها به حدی است که از یک کیلومتری باعث گیجی و موج گرفتگی می شود و از پانصد متری باعث فروریختن ساختمان می گردد. یکی از بچه های حزب الله همینطور شهید شد. از داخل ساختمان، زرهپوش انتحاری را با موشک هدف قرار داد. اما با انفجار آن، با اینکه انتحاری حدود پانصد متر با ساختمان فاصله داشت، ساختمان بر روی سر وی آوار شد.
با حمایت و تسلیح ترکیه، با استفاده از آتش بسی که آمریکا به روسیه قبولاند، تروریستها تقویت شدند و با چهار موج در خان طومان زامبی وار حمله کردند. نیروهای مدافع در خان طومان، زیر 1000 و حتی کمتر از 200 نفر عنوان شده اند.
در جریانات جنگ حلب، سیر جنگ به ضرر جبهه مقاومت به شکل معکوس درآمد. تروریستها برای ضربه آخر و تصرف شهر، حمله عظیمی تدارک دیدند. در این حمله به گفته برخی منابع، 11000 تروریست با شیوه جنگی موج انتحاری، حمله کردند. شدت حمله به گونه ای بود که بمباران هوایی روسیه و نیروی هوایی سوریه مانع آن نشد. مدافعان ایرانی و عراقی پس از عقب نشینی ارتش سوریه به ناچار عقب کشیدند. حتی نیروهای روسیه گریختند. فرماندهی عملیات روسیه در تماسی مستقیم به پوتین اطلاع داد که حلب را باختیم. پوتین با عصبانیت جویای اوضاع شد.
اما در کمال تعجب حلب مقاومت کرد. 120 رزمنده جوان حزب الله سه شبانه روز جلوی این موجهای تکفیری و انتحاری ها، ایستادگی کردند. تنها تعداد انگشت شماری ایرانی و عراقی و افغانی با آنها مانده بودند. پس از این اتفاق، پوتین که از کارآمدی این نیروها و فرماندهی و مدیریت میدان نبرد آنان، شگفت زده شده بود، فرماندهی و اداره عملیات را به دست حزب الله سپرد. سیر پیشروی ها و پیروزی ها پس از این مرحله آغاز شد که نهایتا پس از اندک زمانی به پیروزی حلب انجامید.
دیدگاهها (۱۱)
پارسا سلیمانی
۰۶ اسفند ۹۵ ، ۲۰:۳۰
دلم برای گزارش های خاص و منحصر به فرد شما تنگ شده بود
ما چند وقتی آموزش بودیم، برای اعزام به سوریه ولی ظاهرا گذاشتنمون سر کار!
توی دوران آموزش به گوشه ای از بزرگی و عظمت مدافعان حرم و کاری که انجام می دن پی بردیم.
درود بر مردان حزب الله و تمام مدافعان حرم
پاسخ:
۷ اسفند ۹۵، ۱۲:۱۶
دم شما گرم که پا به راه گذاشتین. حالا به هر دلیلی اگر نگذاشتند، شما وظیفه ات رو انجام دادی.
سمیرا
۰۷ اسفند ۹۵ ، ۲۳:۵۷
senaps
۰۸ اسفند ۹۵ ، ۰۹:۴۴
ولی فرماندهی عملیات به دست حزبالله کمی بزرگنمایی هستش...
به هر صورت، به وضوح دیده شد که اگر نیروی هوایی روسیه نباشه، نهایت درگیری هایلوکسسوارهای سپاه با هایلوکسسوار های گروههای مختلف(النصره سابق و...) شکست مفتضحانه نیروهای خودی هستش چرا که با یه مشت توهم اموزش دیدن...
این مسئله و مشکل برای حزبالله نیست و نیروها واقعا عملیاتی و با سواد نظامی هستند...
اما در سوریه امروز اگر نیروی هوایی روسیه نباشه، ما خیلی سریع قافیه رو خواهیم باخت.
پاسخ:
۹ اسفند ۹۵، ۱۰:۵۲
یک ایرانی
۰۹ اسفند ۹۵ ، ۱۴:۱۲
پاسخ:
۱۰ اسفند ۹۵، ۱۰:۱۷
لطف شماست. امیدوارم همیشه سلامت و شادکام باشید.
فیاض
۰۹ اسفند ۹۵ ، ۱۹:۱۴
پاسخ:
۱۰ اسفند ۹۵، ۰۹:۵۸
العیس و خان طومان و سلسله دهکده هایی که سقوط میکرد، همه و همه کار را به اینجا رساند. البته اظهار اینکه فرماندهی را پوتین به حزب الله سپرد، منظور فرماندهی و راهنمایی نیروهای روس است. قبلش هم ایرانی ها ملزم به این کار شدند. پوتین حاضر نبود زیر نظر حزب الله حرکت کند. که مجبور شد. این اشتباه برای برخی خوانندگان پیش آمد که کل کار دست پوتین است و او تصمیم می گیرد.
سرباز خدا
۱۰ اسفند ۹۵ ، ۰۰:۳۱
پاسخ:
۱۰ اسفند ۹۵، ۱۰:۳۰
فیاض
۱۰ اسفند ۹۵ ، ۱۲:۳۶
پاسخ:
۱۰ اسفند ۹۵، ۱۲:۴۰
پارسا سلیمانی
۱۰ اسفند ۹۵ ، ۲۱:۲۶
ما، حزب الله، فاطمیون، زینبیون، حیدریون و دیگر اعضای محور مقاومت همگی سربازان سپاه امام زمان علیه السلام هستیم. لذا تعریف و تمجید از رشادت های هر کدوم از اعضا به معنای نفی دیگری نیست و بر اساس سو برداشت ها نباید طوری صحبت کنیم که باعث دلخوری خودی ها و خوشحالی دشمنان بشه.
قطعا دلاوری و رشادت های هر یک از اعضای محور مقاومت باعث افتخار همه ی ماست.
دوستان عزیز، در میدان کارزار و جهاد بودن و موندن خیلی بزرگی و دلاوری می خواد. باید رفت و از نزدیک دید ...
پاسخ:
۱۱ اسفند ۹۵، ۰۹:۳۰
اما متاسفانه گاهی، برخی سومدیریت ها و ندانم کاری ها و شل آمدنها که باعث هدر رفتن خون جوانانمان می شود را با ادعای اینکه ممنوع است این امور را افشا کنید و با تابو ساختن از نقد جنگ، پنهان می کنند و از خود اسطوره می سازند و هر نقد و سوالی را به حساب ضدیت با انقلاب و جنگ و اسلام می گذارند!
قطعا پای کار بودن بسیار متفاوت است از کنار گود بودن. اما وقتی کسی خودش در میدان است و به اشتباه ما اعتراض می کند، به نظرم اقلا صدایش را بشنویم بهتر است.
میثم
۱۲ اسفند ۹۵ ، ۱۰:۳۶
میثم
۱۲ اسفند ۹۵ ، ۲۲:۴۰
پاسخ:
۱۳ اسفند ۹۵، ۱۰:۳۰
میثم
۱۳ اسفند ۹۵ ، ۱۲:۱۱