خانم دکتر عنایه عزالدین تنها زنی است که در کابینه دولت جدید لبنان حضور دارد. حضور یک زن شیعه با حجاب در کابینه بازخوردهای مختلفی داشت.
ایشان در رشته علوم آزمایشگاهی تحصیل کرده و صاحب و مدیر یک آزمایشگاه و پاتولوژی در بیروت است.
خانم دکتر، خواهر شهید هم هست. برادرش حسن عزالدین جزو فرماندهان حرکت امل بود که در جریان اشغال جنوب لبنان توسط صهیونیستها به شهادت رسید.
خانم وزیر، فعالیت های اجتماعی و سیاسی زیادی داشته و توسط آقای نبیه بری به عنوان ششمین وزیر شیعه دولت پیشنهاد شده است.
وزارت امور توسعه اداری از این پس در دستان این شیرزن جنوبی خواهد بود.
دیروز که اولین جلسه هیئت وزیران تشکیل شد، یکی از کاربران شبکه های اجتماعی از این که این خانم با بقیه وزرا دست نداد عصبانی شد و نوشت «ایشان نماینده زنان لبنان نیست. او نماینده زنان شیعه است. شاید ایشان تشخیص داده وزیران ویروس یا مرضی دارند که با آنها دست نداده.» وی این اقدام را برای لبنان، نوعی عقب ماندگی توصیف کرد.
این درحالی است که خانم وزیر در مصاحبه با یک رسانه محلی ابراز داشته بود من به نمایندگی از تمام زنان لبنانی، امور مربوط به زنان را بطور ویژه پیگیری خواهم کرد. کاربران شبکه های اجتماعی ضمن پشتیبانی از خانم وزیر، خواستار احترام به عقاید وی شدند و ابراز داشتند کشورهای اسلامی بسیاری هستند که از لبنان پیشی گرفته اند و وزرا و نمایندگانشان با حجاب اند. آنها گفتند عقب ماندگی لبنان به سبب افکار مریض برخی انسانهاست که به دیگران و عقایدشان احترام نمی گذارند.
لبنان قبلا هم وزرای زن به تعداد بسیار اندک داشته که اکثرا سکولار بوده و بدون حجاب بودند. جالب توجه است که حدود چهل سال پیش در لبنان حجاب مرسوم نبود و زنان با لباسهای بلند ساده یا کت و دامن بیرون می رفتند. گاه روسری کوچکی هم برای زیبایی روی سر می انداختند. اما امروزه قسمت عمده ای از زنان مسلمان لبنان، حجاب دارند.
تنها وزیر زن در دولت جدید لبنان
جمعه, ۳ دی ۱۳۹۵، ۱۱:۱۱ ق.ظ
محمود علوی
اطلاعات و اخبار مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری پیرامون لبنان
برای اطلاعات بیشتر به صفحه درباره پایگاه مراجعه فرمایید.
دستهبندی
-
آشنایی با لبنان
(۷۲۰)-
فرهنگ و آداب و رسوم
(۹۸)-
غذای لبنانی
(۱۲)
-
-
اقتصاد و تجارت
(۱۳۴) -
سیاست
(۲۶۳) -
مقاومت
(۳۷۷) -
مذاهب و طوایف
(۶۵) -
توریسم
(۳۵)
-
-
اخلاق و دین
(۲۱۳) -
امام موسی صدر
(۹۲) -
دنیای دیجیتال
(۲۷) -
راهنمای ایرانیان در لبنان
(۷۶) -
شخصی - درباره ما
(۵۶) -
اخبار
(۳۴۷) -
ایران
(۷۹) -
سفرنامه و لبنان گردی
(۲۸)
دیدگاهها (۱۲)
منیژه
۰۶ دی ۹۵ ، ۰۱:۳۹
امکانش هست درباره جایگاه و موقعیت دو کشور مصر و عمان در جهان عرب و رابطه آن ها با ایران توضیحی بدید؟
علت تیرگی روابط مصر و ایران چی هست؟
پاسخ:
۷ دی ۹۵، ۱۲:۴۴
مصر از گذشته روابطش دچار فراز و نشیب بود. یکبار دختر به شاه ایران می دادند یکبار به دلایل سیاسی و مساله اسراییل با ایران بد می شدند. از آنجا که مصر گرداننده جهان عرب بود رابطه با مصر هم خیلی مهم بود.
عمان از گذشته کشور با سیاستی بود. هم با ایران خوب بود هم با آمریکا هم با بقیه کشورهای عربی. بواسطه دخالت نظامی ایران در ظفار و سرکوب شورشیان، هنوز خود را مدیون ایران می دانند. عمان بارها نقش واسطه بین ایران و آمریکا را بازی کرده و به هردو کشور وفادار بوده.
علت تیرگی رابطه مصر با ایران، نمک به حرومی جماعت اخوان المسلمین بود. سالها ایران از آنها حمایت کرد. وقتی به قدرت رسیدند سریع فعالیت های سلفی و تکفیری را شدت بخشیدند و علیه ایران جبهه گرفتند. مرسی نادان در ایران حرفهای تفرقه برانگیز و شیعه سنی زد و از ایران انتقاد کرد. در مقابل ژنرال سیسی هم اکنون با درک خطر اخوانی ها، به سوی سوریه و ایران بازگشته و با عربستان رو در رو شده است.
نور
۰۶ دی ۹۵ ، ۱۴:۳۴
بحث دست دادن و ندادن شد
یه سوال پیش اومد
جناب نبی بری بر اساس چه استدلالی با خانم ها مصاحفه می کنند و دست می دن؟ همه ی حرکت املی ها اینطورین؟
پاسخ:
۷ دی ۹۵، ۱۲:۳۶
من ندیدم. البته باید متوجه باشید در لبنان، سالها اصلا بحث حجاب و کلا دین مطرح نبوده و مردم را مدارس راهبه ها درس می دادند. لذا شیعیان سکولار و غیر دینی بودند.
ضمن اینکه اهل سنت دست دادن رو جایز میدونند و معتقدند فقط باعث باطل شدن وضو است! گناه نیست!
افراد سکولار مثل آقای نبیه بری در حرکت امل کم هستند. اصلا یکی از دلایل جدا شدن امل انقلابی و مذهبی، که منجر به تاسیس حزب الله شد همین بود که اعتراض داشتند چرا یک فرد غیر دینی به جای شخصیت روحانی عالی مقام امام موسی صدر آمده. بچه های شهید چمران که همگی بشدت مذهبی اند و برخی در ایران شهید شدند، برخی به حزب الله رفتند برخی کناره گرفتند، برخی ادامه دادند. این افراد الان در مسئولیت های مختلف حرکت امل هستند و بسیار از شخصیت عرفانی ایشون تاثیر پذیرفته اند. یکبار پشت سر یکی نماز خواندم، از خلوص و روحیه عرفانی اش به شگفت آمدم.
Ali
۰۷ دی ۹۵ ، ۰۹:۰۹
پاسخ:
۷ دی ۹۵، ۱۲:۴۹
نوشتن مقاله اونهم کامل مستلزم نشستن با چهارتا آدم در صحنه است که خب چون در صحنه اند اینجا نیستند! ضمن اینکه این روزها خیلی فرصتم کم است. انشالله فرصت شد چیز متفاوتی بنویسم، می نویسم.
منیژه
۰۷ دی ۹۵ ، ۲۲:۰۳
همه میدونن که عربستان و کشورهای خلیج به شدت ثروتمندند.
اما علت این امر چیه؟ فقط فروش نفت؟
پاسخ:
۹ دی ۹۵، ۱۲:۳۹
سميرا
۰۸ دی ۹۵ ، ۲۳:۱۰
سميرا
۰۹ دی ۹۵ ، ۲۳:۱۰
پاسخ:
۱۰ دی ۹۵، ۱۰:۴۳
اگر از لحاظ عقیدتی نگاه کنیم، خیر. برگشت پذیر نیست. تعالیم وهابیت خصوصا ابن تیمیه که بزرگترین تکفیری زمان خود بوده و همه چیز را فتوا به قتل میداده، باعث می شود عربستان و مردمی که پیرو وهابیت شده اند به هیچوجه مثل گذشته با ایران و شیعه برخورد نکنند. اما از لحاظ سیاسی کاملا امکانپذیر است. همانطور که در زمان شاه نوکر و دستبوس ما بودند. این کاملا بستگی به اوامر آمریکا دارد.
سميرا
۱۰ دی ۹۵ ، ۱۲:۵۲
پاسخ:
۱۴ دی ۹۵، ۰۹:۲۹
سميرا
۱۰ دی ۹۵ ، ۱۲:۵۸
پاسخ:
۱۴ دی ۹۵، ۰۹:۳۳
فارس
۱۴ دی ۹۵ ، ۱۴:۲۰
اقای علوی من فکر نمیکنیم چنین حرفی درست باشه که ال سعود به قسمت زیادی از مردمش پول میده چون انتقادهایی که از داخل خودعربستان زده میشه اینه که قشر زیادی از مردم فقیر هستند ..در مکه ومدینه محله های هست که خانه هایش فجیع بود صد رحمت به خانه ها فقیر نشین کشور ما ... مکه مدینه نه شهر تمیزی بودنه زیبا بود اوضاع شهریتش افتضاح بود مشهد خودمان در مقابلش بی نظیر است ...عربستان از فروش نفت و وهمچنین سفر زائران پول زیادی به دست میاره ولی با این چیزی که من دیدم فکر کنم همش به شاهزاده هامیرسه
پاسخ:
۱۵ دی ۹۵، ۱۳:۴۸
سميرا
۱۵ دی ۹۵ ، ۱۴:۲۲
فارس
۱۶ دی ۹۵ ، ۱۳:۳۷
این انتقادهایی که از داخل عربستان نسبت به وضع موجود در این کشور گفتم فقط مختص شیعه ها یا خارجی نبود بلکه کل مردم درگیر هستند با اینکه عربستان جمعیت 20 میلیون نفره داره ولی فقر بیکاری نبود مسکن برای مردم و ال سعود مشکل ساز شده حساب کن بیشترین فروش نفت را داره شاید بیشتر از فروش نفت درامد از زائر هم داره چنین کشوری نباید فقیر داشته باشه
سمیراخانم شما انگار به ریاض وزهران سفر کردید که از مدرن بود این شهرها صحبت میکنی ما که ندیدیم ولی مکه ومدینه شهرهای مهم و توریستی مذهبی عربستان هستند وشاید بیشترین محل درامد کشور عربستان ولی از نظر شهری افتضاح بودند یعنی میشه این شهرهای مهم وتوریستی رو در این سطح نگه داره
پاسخ:
۱۶ دی ۹۵، ۱۴:۳۰
آل سعود اصرار دارند مراسم حج با مشکل روبرو شود. یک مدت کلی میمون اورده بودند که از زائران دزدی می کردند و کثیف کاری ایجاد می کردند. دو سه سال پیش فاضلاب را در منا رها کردند، کلا طوری رفتار می کنند که مردم زیاد نیایند. وگرنه اداره یک میلیون و خرده ای زائر مشکل است؟ چرا مشهد خودمان در مناسبت های دینی بالای هفت میلیون زائر را به راحتی می پذیرد؟
پیرمردی لبنانی می گفت در عربستان همه چیز توسط مستشاران آمریکایی اداره می شود غیر از حج که آن هم هر سال کلی مشکل و حادثه و کشته می دهد.
سميرا
۱۶ دی ۹۵ ، ۲۳:۴۶