سلام به همه عزیزان
مدتی است مشغولیت های شغلی و زندگی اجازه نداده تا از اوضاع و احوال لبنان مطلبی بنویسم. دو هفته افتخار داشتم فیلمبردار و مترجم گروهی باشم که پیرامون تاریخ شفاهی امام موسی صدر در لبنان و ایران فعالیت می کند. داستانها و خاطرات شیرینی که مردم و شخصیتهای مختلف از امام موسی صدر نقل می کنند، آنقدر زیباست که همه مشکلات از جمله دوری از خانواده را کمرنگ می کند. حیف که به رسم امانت نمی توانم چیزی از آنها نقل کنم.
در این مدت، در لبنان اتفاقات زیادی افتاد. مثلا تشدید فشار بر روی حزب الله از طرف عربستان و نوچه هایش. هرچند برخی صاحبنظران معتقدند این تلاشهای آل سعود محکوم به شکست است و آنها حتی با گزینه نظامی هم قادر به مقابله با حزب الله نیستند اما برخی با دیده شک و تردید به این قضیه می نگرند و معتقدند شاید این اقدامات، در راستای توافق ایران با آمریکا باشد.
به عقیده آنان، تفاهم ایران و آمریکا فراتر از هسته ای است و برای آن هم نشانه هایی ذکر می کنند. از نشانه هایی که برای کم شدن حمایت ایران از مقاومت ذکر می شود، کمرنگ بودن کمک ایران به یمنی ها و خلاصه شدن در حمایت رسانه ای، کم شدن حمایت مالی از حزب الله لبنان، خارج شدن تعداد زیادی از نیروهای ایرانی از سوریه و انفعال ایران مقابل اقدامات شدید عربستان بر ضد مقاومت است. از آن بدتر، خبر تصمیم قطعی ایران برای ارسال یک گروه دیپلماتیک به عربستان است که باعث شده تا بازی عربستان در به زانو درآوردن ایران، به نمایش برسد. این انفعال و عقب نشینی بی سابقه به حدی نا امید کننده است که چند روز پیش یکی از مقامات انصار الله بشدت علیه مسئولین جمهوری اسلامی ایران سخن گفت و از آنان انتقاد کرد. وی خطاب به مسئولین اظهار داشت: شجاعت و مسئولیت را از سید حسن نصرالله یاد بگیرید.
اقدامات خصمانه آل سعود که به سرعت و هر روز بیش از پیش تشدید می شود، دیروز، واکنش وزیر خارجه عراق را برانگیخت. عربستان که پیش تر در شورای همکاری خلیج (فارس) توانسته بود کشورهای دیگر را برای تصویب تروریست بودن حزب الله با خود همراه کند دیروز توانست در اجلاس وزرای خارجه کشورهای عرب، بار دیگر، تروریست بودن حزب الله را به تصویب اعضا برساند. این اقدام با واکنش لبنان و عراق روبرو شد. ابراهیم جعفری در این اجلاس با شجاعت گفت: حزب الله و حشد شعبی افتخار عرب هستند و هرکسی آنها را تروریست بخواند خودش تروریست است. در پی این سخن، گروه عربستانی از اجلاس بیرون رفت.
به عقیده صاحبنظران، عربستان با کمک رژیم صهیونیستی در پی آماده کردن مقدمات حمله صهیونیستها به لبنان است. آل سعود که در سال 2006 مخفیانه از رژیم اشغالگر خواسته بود تا حتما حزب الله را نابود کند و به این رژیم کمک هم کرده بود، امروزه علنا با این رژیم اعلام همکاری و دوستی می کند و تلاش می نماید تا با تشکیل اجماع عربی، حزب الله را مانند داعش، تروریستی بخواند و زمینه برای مشارکت دیگر کشورها در جنگ فراهم شود تا رژیم اشغالگر صهیونیستی به تنهایی مسئولیت و فشار و خسارت جنگ را تحمل نکند. زمینه چینی عربستان برای جنگ احزاب، و جمع کردن کل اعراب (که از زمان پیامبر تا کنون در موضوعی بجز قتل پیامبر با هم متحد نشده بودند!)، با کوتاه آمدن ها و عقب نشینی ها و انفعال ایران بسیار خطرناک به نظر می رسد.
دیروز با یک تحلیلگر لبنانی در این مورد صحبت می کردم که به نظر شما آیا ایران با روی کار آمدن طیف روحانی و اصلاح طلب، دست از حمایت گروه های مقاومت بر خواهد داشت؟ وی عقیده داشت، هرچند این افراد و احزاب، کمک نظام به لبنان و فلسطین را بهانه ای برای هیاهو و رای آوردن خود می کنند، اما در عمل هرگز دست از حمایت مقاومت بر نخواهند داشت. چرا که در این صورت، دست خود در منطقه را قطع کرده و خود را بشدت تضعیف می کنند.
از سوی دیگر سعد حریری که این ماه برای سخنرانی در مراسم گروه 14 آذار به لبنان آمده بود با پیش بردن چند اقدام جدید فتنه های داخل لبنان را ببیشتر برافروخت و گره مشکلات سیاسی را کورتر کرد. وی در مورد مشکلات ناشی از زباله که هنوز حل نشده است در توییترش نوشت: اگر خدا بخواهد تا دو سه روز دیگر مشکل زباله حل خواهد شد. یکی از کاربران در هم پاسخ به وی نوشت: ظاهرا می خواهی دو روز دیگر از لبنان بروی! و حقیقتا وی به عربستان بازگشت.
دریای مدیترانه در شهر صور. یادگاری از دو هفته مامورت در این شهر
دیدگاهها (۳۷)
میثم
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۱۳:۴۴
پاسخ:
۲۲ اسفند ۹۴، ۱۴:۱۳
بله درسته من هم می دانم که سیاست خارجی ایران کلش دولت نیست اما فعلا چیزی که در لبنان می بینم، نشان میده که وضع خیلی خرابه. ایران چه بخواد چه نخواد، در برابر عربستان نمیتونه مقاومت کنه. عربستان با تمام ثروت و نفوذش اومده جلو ولی ما نه اون ثروت رو داریم نه اون نفوذ و فرمانبرداری دوستان رو نه دولت و مردممون حالش رو دارند. خدا به خیر بگذرونه. وضع سیاسی امنیتی در لبنان اصلا خوب نیست.
سرباز خدا
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۰۸
میثم
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۳۳
ابوخالد
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۱۸:۲۴
دهنمون سرویسه
مدیر این سایت نگفتی وضع منطقه که داره اینجور پیش میره به نفع ایرانه یا نه
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۰۹:۴۵
فارس
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۰:۱۶
اقای علوی خوش میاد مارو نگران کنی
یعنی چی که اوضاع سیاسی لبنان خوب نیست
امریکا خیلی وقته که حزب لله را به اصطلاح خودش سازمات تروریستی اعلام کرده چی گیرش اومده حالا عربستان بخواهد فایده کنه وقتی اکثریت شیعه لبنان حامی حزب لله این وسط چه غلطی میتونند بکنند نمیشه مردم راهم نادید بگیرند
خدمت اقا میثم سلام عرض میکنم
اقا میثم سلام ماروهم به بچه بالا برسون
ماکه از پشت صحنه ها اطلاعی نداریم
ولی مثلا اگر ایران نبود قراربود چه اتفاق دیگه بیفته یمن که نابود کردندشیعیان بحرین دارند خفه می کنند شیعیان عربستان هم همینطور حزب لله رو تروریست اعلام کردند وسوریه هم که جنگ ویرانگر
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۰۹:۵۲
خوشم نمیاد ولی باید واقعیت رو بفهمیم. رابطه آمریکا با حزب الله رابطه دوستانه و روزانه و نزدیکی نبوده که با تحریم حزب الله ضرری به حزب بخوره. اما تحریم اعراب، باعث فشار بسیار زیادی به حزب الله میشه. مقدار زیادی از منابع مالی حزب الله توسط عاشقان مقاومت در کویت و عربستان و دیگر کشورها تامین می شد. الان این کمک قطع شده. حمایت رسانه ای هم قطع شده. برعکس، دشمنی شروع شده. دیروز عربستان قانونی اعلام کرد که هرکس با حزب الله در ارتباط باشد، تاییدش کند (در صفحه های اجتماعی عکسی بزند) همدردی کند (اگر جنگ شد از دیدن کشته های حزب الله ناراحت شود!) و خلاصه هر رابطه ای داشته باشد مطابق قانون مبارزه با تروریسم!!! با او برخورد خشن خواهد شد!
اگر منظور آقا میثم از حمایت و کمک ایران، مربوط به الان باشد که قطعا با وجود محاصره هوایی دریایی شدید یمن، کمک خاصی نمی کنیم. اگر مربوط به گذشته باشد، خیلی ها خبر دارند که حوثی ها اقلا از 15 سال پیش در کنار رزمندگان حزب الله در ایران آموزش می دیدند. پس این مربوط به الان نیست. تصور میکنم الان دقیقا مانند جنگ 33 روزه که رژیم صهیونیستی اعلام کرد راه تهران بیروت قطع شده، کمک و پشتیبانی به یمن نمی رسد و امکانات کنونی مربوط به گذشته است.
.......
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۳۱
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۱۱:۱۸
جمله سوم هم میگه محمد بن زاید تاج سر تو است تاج سر اونایی که بهت پول میدهند و محمد بن زاید نه فقط اهل امارات که اهل بحرین هم به او افتخار می کنند ای ... (علامت مدفوع!)
.......
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۳۸
نوری
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۳:۵۰
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۰۹:۵۶
امیر
۲۳ اسفند ۹۴ ، ۱۰:۰۵
پس این که آمریکاییا میگفتن ایران داره نیروهاشو از سوریه خارج میکنه واقعیت داشت؟
و یک سوال دیگه خارج از این پستتون،
به نظر شما اینکه سوریه، بیشتر به روسیه تکیه کرده تا ایران، یه اشتباه بزرگ نیست؟ درسته که حمایت نظامی بیشتری رو از روسیه داره، و روسیه بازیگر بین المللی بزرگتریه نسبت به ایران، اما بالاخره روسیه ی غیرایدئولوژیک، یک روزی با سوریه هم بازی خواهد کرد ( برخلاف ایران )، (نمونه ش همین زمزمه های طرح تجزیه یا حداقل فدرالیزه کردن سوریه). و در اون صورت ضربه ی سنگینی خواهد خورد.
حتی به صورت نمادین هم که شده، اسد نباید به عنوان اولین سفر خارجیش توی اوضاع جنگ، به روسیه میرفت. چرا به ایران نرفت؟
و اینکه اساسا فکر میکنم ما اونقدر ضعیف رفتار میکنیم( بعضاً)، که توی هر زمینه ای، هر کسی سر ما رو به زیبایی هر چه تمام تر شیره می ماله! چین، در معاملات اقتصادی، روسیه در معاملات تسلیحاتی، و کل غرب و روسیه در سیاست های منطقه ای و غیره...
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۰۹:۵۹
من خارج کردن نیروها رو از خودی ها نشنیدم. همین روایت رسانه ها است. من تفسیرش کردم به اینکه میخان نیرو ها رو بفرستن برای رای دادن! (شوخی میکنم. 5000 رای به کجا میرسه)
به هر حال هر کشوری به منافع خودش می اندیشه. اگر بشار اسد عاقل باشد باید با ایران رابطه بهتری داشته باشد تا با روسیه. در هر حال ایران با حمایتش از روسیه خیلی تحت فشار بین المللی بود. ورود روسیه معادلات را به نفع همه ی ما به هم زد.
...
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۰۲:۴۵
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۱۰:۰۳
من سخنان این فرد رو کامل نخوندم. دوستان میگفتن به آقا هم توپیده.
حرکت امل با رهبر ما رابطه خاصی ندارند. رابطه آنها با رهبر ما مثل رابطه ی عمیق و دینی و ولایی حزب الله با رهبر نیست. دوستشان دارند و قبولشان دارند اما فرمانپذیر ایشان نیستند. حتی با امام خمینی هم رابطه خاصی نداشتند. حرکت امل خودش را یک گروه لبنانی خالص می داند که زیر بلیط کسی نیست و از طرف کسی حمایت نمی شود.
...
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۰۲:۵۷
...
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۱۳:۰۳
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۱۴:۰۵
-- رجعت صدر --
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۱۳:۲۵
بی صبرانه در انتظار بازتاب گزارش شما و خاطرات امام موسی صدر هستیم
پاسخ:
۲۴ اسفند ۹۴، ۱۴:۰۴
فارس
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۱۴:۱۶
انشاءلله خدا کمک میکنه همانطور که در جنگ 33 روزه کمک کرد کی باورش میشه دران جنگ نابرابر حزب لله از پس اسراییل برمیاد معجزه خدا وائمه بود
....
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۱۶
پاسخ:
۲۵ اسفند ۹۴، ۰۹:۱۷
فکر میکنم میگه فلسطین مرزهایی بسته است
.....
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۱۸
پاسخ:
۲۵ اسفند ۹۴، ۰۹:۳۵
مورچه
۲۴ اسفند ۹۴ ، ۲۲:۲۹
پاسخ:
۲۵ اسفند ۹۴، ۰۹:۳۵
امیر
۲۵ اسفند ۹۴ ، ۰۹:۵۷
یک سوال خارج از موضوع پست هم داشتم،
شما دقت کردین که در ایران، عمدتا یک گروه از امام موسی صحبت میکنند و پیرامون ایشون جلسه برگزار میکنن و در یک حالت بدبینانه، ایشون رو مصادره میکنن ( عمدتا هم در مسائلی مثل "آزادی") ؟ منظورم از اون گروه، به تحقیق، گروهی است که در جناح بندی های سیاسی ایران، تحت عنوان اصلاح طلب هستند، و در مسائل فرهنگی هم "شبه لیبرالِ" فرهنگی ( که پیوندهای ریشه داری هم با بستگان آقا موسی دارند بعضا )
و سوال بعدی اینکه اساسا امام موسی در گفتمان سیاسی یا فرهنگیِ انقلابی های غیرِ اصلاح طلب و غیرِ شبهِ روشنفکر ( مثلا اصولگراها)، می تونه جایی داشته باشه؟ (وقتی در ایران اوایل انقلاب و بعد از اون، "تعدد الگو" وجود داره برای یک جوان یا نوجوان، برعکس لبنان )
پاسخ:
۲۵ اسفند ۹۴، ۱۰:۵۳
متاسفانه امام موسی صدر را عده خاصی مصادره کرده اند چون انقلابی ها که امام موسی صدر قبل انقلاب بیشترین خدمت را به آنان کرد، امام موسی صدر را رها کردند. امام موسی صدر را باید زمینه ساز آزادی امام خمینی دانست. باید وی را زمینه ساز مشهور شدن امام خمینی دانست. باید وی را حامی انقلاب ایران دانست. او نقش مهمی در زمینه سازی انقلاب داشت. اما به جهت آنکه پس از انقلاب، یک سری افراد تندرو که با گروه فلسطینی فتح رابطه نزدیک داشتند در راس امور قرار گرفتند، به امام موسی صدر جفا کردند. آنها به جهت انکه فلسطینی ها از امام موسی صدر بدشان می امد و دشمنی می کردند، با آنها همراهی کردند و چهره امام موسی صدر و چمران را مخدوش کردند. حتی زمان وزارت و مسئولیت شهید چمران در ایران خیلی به وی اهانت کردند. آنها به بهانه های واهی پیگیری پرونده ربوده شدن امام موسی صدر را مسکوت گذاشتند.
امام موسی صدر را باید پایه گذار مقاومت دانست. امام موسی صدر یک مصلح اجتماعی بزرگ است که داشت انقلاب مشابهی در لبنان راه می انداخت و توانست شیعیان را از وضع نابسامان خود خارج کرده به سطح قابل قبولی برساند. از این لحاظ وی اتفاقا باید الگوی همه دسته ها و جوانان باشد. امام موسی صدر باید اتفاقا الگوی اصولگراها باشد تا از سعه صدر و حکمت و بصیرت ایشان درس بگیرند و یاد بگیرند با مخالفین چطور رفتار کنند. اگر طیف مقابلِ اصطلاح طلبان و ملی مذهبی ها، الگویی مثل امام موسی صدر داشتند، الان شاهد اینهمه بداخلاقی و درگیری و مشکلات نبودیم. اصلا نمیگذاشت مشکل بوجود بیاید. امام موسی صدر کسی بود که ملک عبدالله برایش در نماز جمعه ریاض، سجاده و مهر پهن کرد و از وی خواست امام جماعت باشد. اما امروز می بینیم رفتار ما و نفهمی مسئولان عربستان و فتنه انگیزی صهیونیستها و اذنابشان وهابی ها، کار را به جایی رسانده که در عربستان اگر کسی کوچکترین ابراز علاقه ای به مقاومت بکند با شدیدترین مجازات روبرو می شود.
.....
۲۵ اسفند ۹۴ ، ۱۱:۵۴
امیر
۲۵ اسفند ۹۴ ، ۱۸:۴۰
آقا حرف دل ما رو زدید... قطعا همینطوره که میفرمایید؛
احسنتم!
ممنونم...
شریعت
۲۵ اسفند ۹۴ ، ۲۲:۰۲
سلام
آقا چرل روس ها از سوریه رفتند؟
پاسخ:
۲۶ اسفند ۹۴، ۱۰:۰۵
...
۲۶ اسفند ۹۴ ، ۰۰:۳۶
پاسخ:
۲۶ اسفند ۹۴، ۱۰:۱۴
...
۲۷ اسفند ۹۴ ، ۰۳:۰۰
پاسخ:
۲۷ اسفند ۹۴، ۱۰:۱۵
بیشتر مطالب این پایگاه در مورد حزب الله بوده است. برای همین هم صهیونیستها پاچه مان را گرفتند.
فیاض
۲۷ اسفند ۹۴ ، ۰۴:۰۳
پاسخ:
۲۷ اسفند ۹۴، ۱۰:۱۷
رضوان
۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۷:۴۵
پارسا سلیمانی
۰۱ فروردين ۹۵ ، ۰۹:۳۸
بعد از چند ماه ماموریت فرصت کردم به وبلاگ مورد علاقم سر بزنم. چند تا نکته به نظرم می رسه که خدمتتون عرض می کنم.
1- دیدن این جمله که "ایران چه بخواد چه نخواد، در برابر عربستان نمیتونه مقاومت کنه" از طرف شخصی مثل آقای علوی عزیز خیلی برام تعجب برانگیز بود. بنده همیشه از نوشته ها و تحلیل های واقع بینانه ی ایشون استفاده ها بردم و رویه ی ایشون رو تحسین کردم ولی هر کار می کنم با این جمله نمی تونم کنار بیام؛ حتی با توضیحاتی که در ادامه در خصوص قدرت مالی سعودی ها و نفوذشون داده بودن نمی تونم همچین نظری رو بپذیرم. به قول سرباز خدا "سیاست ایران بسیار حیله گرانه و حساب شدس". قطعاً اگه تحریم خارجی ها، خود تحریمی داخلی ها، رکود و شرایط نابسامان اقتصادی، کاهش شدید درآمدهای کشور و ... رو در کنار بقیه ی مولفه ها بزاریم، مدیریت مدیران جبهه ی مقاومت در همچین شرایطی رو تحسین خواهیم کرد. بنده از اونجایی که یقین دارم مدیریت جبهه های مقاومت زیر نظر حضرت آقاست و دولت اصلاً در مقیاسی نیست که بخواد در بزنگاه هایی مثل تحولات جاری منطقه وارد بشه، مطمئنم بهترین تصمیم ها اتخاذ و پیاده سازی خواهد شد. با مروری در تاریخ و مشاهده ی عملکرد پیشواهای بزرگوارمون در موقعیت های مختلف، می تونیم تحلیل های درست تری داشته باشیم؛ نرمش قهرمانانه ی امام حسن مجتبی (علیه السلام)، قیام سرخ امام حسین (علیه السلام) و مدیریت دوره های مختلف توسط امامان معصوم به اقتضای هر دوره.
2- در خصوص نظری که نویسنده ی محترم رو طرفدار حرکت امل دونسته بود؛ باید عرض کنم از اونجایی که بنده بازدید کننده ی پر و پا قرص این وبلاگم، تصدیق می کنم مطالبی که جناب آقای علوی درباره ی حزب الله همیشه پیروز روی وبلاگشون گذاشتن به مطالبی که درباره ی حرکت امل گذاشتن چربش داره؛ این موضوع هم به معنای طرفداری از یکی و نفی دیگری نیست، بلکه دلیل اون درگیری بیشتر حزب الله همیشه پیروز در تحولات جاری لبنان و منطقه نسبت به حرکت امله، وگرنه هر دو جنبش نور چشمان ما و برادران عزیز ما هستن و با تمام وجود بهشون افتخار می کنیم. دوستانی هم که به دنبال برخی مرزبندی ها بین این دو جنبش که در اصل یکی اند، هستن در خوشبینانه ترین حالت با ناآگاهی در حال بازی در زمین صهیونیست ها و دشمنان شیعه اند. بنده به شخصه به واسطه ی مطالب صادقانه، مستند و مستدلی که آقای علوی عزیز در خصوص امام موسی صدر و حرکت امل منتشر کردن به شدت شیفته ی بزرگی و آزادگی این شخصیت شدم و به خودم می بالم که در کیش و آیین ما شیعه ها مصلحان و بزرگانی مثل امام موسی صدر، امام خمینی، امام خامنه ای، سید حسن نصرالله عزیز و دیگر آزادگان وجود دارن.
3- در جایی نویسنده ی محترم در پاسخ به نظری فرموده بودند "ولی قطعا حزب الله ضربه خواهد خورد. همین که ماجرای سوریه پایان بگیرد و حزب الله به جای آنکه به قهرمان این ماجرا تقدیر شود، مورد ستم قرار گرفته و تروریست محسوب شود، نتیجه دردناکی است." این پاسخ هم باعث تعجب بنده ست. حزب الله همیشه در میان آزاده های دنیا قهرمانه و در میان دشمنان انسانیت و بشریت برچسب تروریست می خوره. اصلاً همین برچسب خوردن ها نشون دهنده ی اینه که حزب الله همیشه پیروز وظیفه و کار خودش رو به بهترین وجه انجام داده و در مسیر درستی حرکت کرده. تقدیر از حزب الله مدت هاست که در وجدان ها آگاه و بیدار صورت می گیره. لذا ستم در حق چنین جنبش آزاده ای از سوی دشمنان انسانیت و بشریت موضوع تازه ای نیست و نه تنها جای هیچ نگرانی نداره، بلکه جای بسی مسرت و خوشحالیه. قطعاً زمانی که ملاک ارزیابی ها رضایت خداوند و ولی خداوند باشه نتایج همونی خواهد بود که مطلوب همه ی ماست. در شرف و بزرگی رزمندگان حزب الله همیشه پیروز و همه ی رزمندگان جبهه ی مقاومت همین بس که یاران آخرالزمانی امام زمان (علیه السلام) و السابقون السابقونند (ان شا الله)، سوره ی مبارکه ی واقعه شرح حال السابقون رو به زیبایی بیان کرده.
افسوس که ما از غافله ی اون هایی که با خداوند معامله کردن جاموندیم. معامله ای که سرتاسرش سود و منفعته.
ابوخالد
۰۱ فروردين ۹۵ ، ۱۲:۱۰
پاسخ:
۲ فروردين ۹۵، ۱۲:۳۸
محمدمهدی
۰۱ فروردين ۹۵ ، ۲۰:۵۵
پاسخ:
۲ فروردين ۹۵، ۱۲:۳۹
نوح
۰۲ فروردين ۹۵ ، ۰۳:۱۲
پاسخ:
۲ فروردين ۹۵، ۱۲:۵۸
در مورد رییس جمهور عرض کنم رای مردم (که چندان هم بالا نبود و ایشان با تفاوت اندکی پیروز شد)، تابع شرایط پیش از انتخابات است. با شرایط حال مقایسه نکنید. خیلی از همانهایی که به ایشان رای دادند امروزه فحش می دهند. انتخاب ایشان به سبب مشکلات سالهای قبل بود و مردم نخواستند کسی بیاید که مانند احمدی نژاد باشد لذا به ایشان رای دادند. وگرنه اصلاح طلبان و آقای هاشمی عقیده دارند ایشان رایی از خود نداشت. دوست عزیز، کسی اینجا گریه زاری نکرد و چیزی را هم نکوبید. انتقاد به سیاست منفعلانه که باعث ذلت و خذلان کشور شده است، کوبیدن نیست. خود آقای روحانی همیشه گفته انتقاد سازنده کنید. این هم انتقاد. شما چرا ناراحت می شوی؟ یادم نمی آید جایی اهانتی به شخص خاصی شده باشد. در مورد فتنه 88 هم امروز کاملا مشخص است که تهمت تقلب، دروغ بزرگی بود که با پروژه آمریکا و کمک عربستان کلید خورد و عده ای تلاش کردند با پشتوانه کمک این دشمنان، بر مملکت مسلط شوند. امروز با وجود تمام انتخاباتها و مشارکتها، برای همه ثابت شده است که تهمت تقلب تنها یک دروغ بود.
بهتر است آنهایی که تهمت زدند و حالا خودشان آمدند و با مشارکتشان، نظام رای گیری را تایید کردند، به رای مردم احترام می گذاشتند و اینهمه هزینه به مملکت تحمیل نمی کردند.
...
۰۲ فروردين ۹۵ ، ۱۷:۳۶
پاسخ:
۳ فروردين ۹۵، ۱۲:۱۸
...
۰۲ فروردين ۹۵ ، ۱۷:۴۱
پاسخ:
۳ فروردين ۹۵، ۱۲:۱۶
ما هم با ایرانی های دیگر با هم جشن گرفتیم
سرباز خدا
۰۲ فروردين ۹۵ ، ۲۱:۱۱
پاسخ:
۳ فروردين ۹۵، ۱۲:۱۵
عید شما هم مبارک
ف.ک
۰۳ فروردين ۹۵ ، ۰۰:۱۲
پاسخ:
۳ فروردين ۹۵، ۱۲:۰۵
در مورد عربستان بنده معتقدم نوعی خود بزرگ بینی در ایران وجود دارد و نه درست با آنها مقابله می شود نه درست رفاقت می شود. نوعی انفعال وجود دارد که مایه ذلت شده. ایران اصلا نباید در مقابل عربستان باشد. دو قطبی شدن کشورهای مسلمان تنها به سود دشمن صهیونیستی است. اما یا باید مانند امام علی 25 سال خانه نشین شد و سیاست خارجی دنیای اسلام از جمله مقاومت و فلسطین را به دستان بی کفایت و مزدور آل یهود سپرد یا باید مردانه ایستاد و متاسفانه مردانه و با تمام امکانات نایستاده ایم. در مواجهه احتمالی بین ایران و عربستان، چون بسیاری از مردم و حتی مسئولین ما، روحیه اعراب و فرهنگ آنها را نمی شناسند، ما بشدت دچار ضعف هستیم و بلد نیستیم سودان و نیجریه را برای خودمان نگه داریم. ضمنا بر اساس مقایسه امکانات و تجهیزات و میزان نیروی نظامی، قطعا ما دست برتر را نداریم. لطفا کسی رگ غیرتش به جوش نیاید. ما کلا هفتاد هشتاد میلیون نفریم. از اینها بگیریم چهل میلیونش مرد باشند. بگیریم بیست میلیونش در سن قابل قبول برای جنگیدن باشند. از اینها چقدرشان حاضر به فدا کردن خود هستند؟ 200 هزار هم نمی شود. در مقابل، عربستان با پشتیبانی اعراب چه بصورت مزدور و برای پول و چه بصورت تکفیری ها و تشنگان به خون شیعه و ایران، میلیونها شخص اماده جنگ دارد. چرا آمریکا به این کشورها اینقدر سلاح می دهد و باکی ندارد؟ چون مطمئن است بر ضد ما استفاده خواهد شد نه بر ضد رژیم اشغالگر قدس.
در بحث موازنه قوا از مخالفان داخلی و شورشیان و مزدوران و اهل فتنه و تکفیری های داخلی فاکتور گرفتم. وگرنه اصلا معادله به هم می ریخت.
سخن من در مورد ایران و عربستان برای ضعیف نشان دادن خودمان نیست. قطعا آل سعود که در حال سقوط است هیچ غلطی نمی تواند بکند. برای شناخت دشمن است و دست کم نگرفتن. چرا که وقتی دست کم بگیریم می شود مثل جنگ احد و حنین.
ف.ک
۰۴ فروردين ۹۵ ، ۰۰:۳۳
ف.ک
۰۴ فروردين ۹۵ ، ۱۴:۴۷
پاسخ:
۴ فروردين ۹۵، ۱۵:۱۶
سید رضاتقوی
۰۴ فروردين ۹۵ ، ۱۸:۱۵
سید رضاتقوی
۰۴ فروردين ۹۵ ، ۱۸:۳۴