درس خواندن در خارج از کشور، برای خیلی ها آرزو و هدف بزرگی است. آنهایی که دستشان به دهانشان می رسد راحت به کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس و کانادا رفته و درس می خوانند. اما برخی که توان مالی کمتری دارند یا دوست دارند در کشوری اسلامی درس بخوانند مالزی و لبنان را انتخاب می کنند.
لبنان به سبب آنکه از سالها پیش رنگ امام موسی صدر و چمران را به خود دیده است و بعدها هم با ورود سپاه و تشکیل حزب الله، نام و اثر و کمک ایران بیش از پیش در آن آشکار شده، و به سبب آنکه از لحاظ فرهنگی، تشابه زیادی با ما دارند، گزینه مطلوبی برای افرادی مثل من است که جو و فرهنگ و رویکرد ضد دینی کشورهای آمریکایی و اروپایی را نمی پسندند. در لبنان برخلاف کشورهای دیگر، ما ایرانی ها را دوست دارند.
از آنجا که خیلی ها در مورد دانشگاه های لبنان و نحوه ثبت نام و اقامت سوال می پرسند و چند مطلب گذشته، جوابگوی همه سوالات دوستان نبوده، در این مطلب سعی می کنم بطور کامل سوالات مختلف در این زمینه را پاسخ دهم.
گام اول برای تحصیل در لبنان، بلد بودن زبان عربی و اجنبی (فرانسه یا انگلیسی) است. برخی دانشگاه ها مدرک تافل می خواهند و برخی مدرک IELTS بعضی ها هم در امتحان ورودی خود به دو زبان امتحان می گیرند و همان برای ثبت نام کافی است.
گام دوم ترجمه مدارک است.
در این مرحله باید تمام مدارک از جمله دیپلم و ریز نمرات سه سال آخر دبیرستان، و همچنین لیسانس و ریز نمرات آن و اگر فوق لیسانس دارید و قصد ادامه تحصیل در مقطع دکترا دارید، مدرک فوق لیسانس و ریز نمرات آن را در ایران ترجمه رسمی کرده و توسط وزارت خارجه تایید کنید. (عموما خود ترجمه رسمی ها این کار را می کنند- ترجمه به زبان انگلیسی باشد).
سپس به سفارت لبنان در ایران مراجعه و مدارک خود را تایید کنید (البته من شخصا این کار را نکردم. برای همین مدارکم را در سفارت ایران در لبنان مهر کردم و مهر سفارت را در وزارت خارجه لبنان تایید کردم و صفحه ای ده دلار ندادم به سفارت لبنان!)
گام سوم سفر به لبنان است. در این مرحله شما به علت آنکه لغو روادید است، فقط بلیط خریده و به لبنان می آیید. (مطالب مرتبط: لغو روادید با لبنان | سفر به لبنان بدون ویزا | بالاخره لغو روادید بین لبنان و ایران چه شد؟)
گام چهارم معادل سازی مدارکتان در وزارت علوم لبنان است. محل این وزارتخانه روی نقشه اطلاعات توریستی موجود است. مدارک شما را هرچند، با هم دریافت می کنند، اما مرحله به مرحله معادل می کنند. به شما رسیدی می دهند که تاریخ مراجعه روی آن نوشته شده. معادل کردن زمان زیادی می برد. گاهی تا یکسال یا بیشتر طول می کشد. لذا تصور نکنید می توانید همان سفر اول در دانشگاه ثبت نام کنید. البته برخی دانشگاه ها با رسید وزارت علوم اجازه ثبت نام به شما می دهند. چرا که هزینه ثبت نام و ثبت واحد را از شما می گیرند و اگر مدارکتان معادل نشد، آنها به پولشان رسیده اند و این شما هستید که سرتان بی کلاه مانده.
تمبر هایی که برای مدارک معادل شده باید باطل کنید مبالغشان زیاد است. تصور میکنم سی و پنج هزار لیره برای دیپلم و شصت هزار لیره برای لیسانس باید تمبر باطل کنید. (هر 1500 لیره = یک دلار)
گام پنجم ثبت نام در دانشگاه است. عموما دانشگاه های لبنان، امتحان ورودی دارند. امتحان بصورت دو زبانه انجام می شود. گاهی مصاحبه ای هم پس از قبولی در امتحان انجام می شود. اگر این مرحله را رد کردید، ثبت نام مالی و درسی انجام می شود. سپس شما باید حتما نامه اشتغال به تحصیل را از دانشگاه بگیرید تا به مرحله بعد بروید. عموما ثبت نام در دانشگاه و امتحانات در ماه میلادی سپتامبر شروع می شود.
گام ششم دریافت اقامت است. اقامت دانشجویی یکساله بوده و اجازه کار ندارد. یعنی ممنوع است در جایی استخدام شوید. در این مرحله هزینه ترم دانشگاه را باید مطلع باشید و پول داشته باشید تا پرداخت کنید چون انتقال پول از ایران به لبنان دردسر دارد.
گام هفتم پیدا کردن محلی برای زندگی است. اگر تنها باشید می توانید در خوابگاه دانشگاه یا خوابگاه های دانشجویی خصوصی اتاق یا تخت اجاره کنید. می توان به قیمت 160 یا 170 دلار تخت اجاره کرد یا با قیمت بیشتر یک اتاق بسیار کوچک گرفت. اگر با خانواده هستید یا چند نفرید، می توانید منزلی اجاره کنید. اجاره منزل در لبنان گران است و بالای سیصد دلار برای یک منزل دو اتاقه پول می گیرند. ضمن اینکه باید برای بی برقی و بی آبی هم هزینه ای کنار بگذارید.
هزینه زندگی در لبنان گران است. برای خورد و خوراک دانشجویی و هزینه رفت و آمد باید اقلا 400 دلار هزینه کنید و امیدوار باشید کارتان به دوا و دکتر نکشد چون هزینه هایش به شدت بالاست.
کار پیدا کردن در لبنان بسیار سخت است. خود لبنانی ها برای کار به خارج می روند. این به کنار، شما مجوز کار هم ندارید. پس کار محدود می شود به موسسات ایرانی که آنها هم به شدت با ایرانی هایی که پارتی ندارند مثل غریبه رفتار می کنند. پس اگر پارتی ندارید امیدی به کار هم نداشته باشید.
در مورد انتخاب دانشگاه و هزینه های آن شما را ارجاع می دهم به مطالب گذشته که در آن دانشگاه های لبنان را معرفی کرده ام. سایتی هم برای معرفی دانشگاه های لبنان وجود دارد. (مطالب گذشته: معرفی دانشگاه های لبنان | می خواهید در دانشگاه های لبنان درس بخوانید؟)
یک برنامه اندرویدی هم توسط وزارت علوم لبنان تهیه شده که بسیار مفید است و علاوه بر معرفی وزارتخانه و قوانین و مقررات، به معرفی دانشگاه ها و مدارک مورد نیاز می پردازد. (دانلود کنید)
بطور خلاصه عرض کنم، برترین دانشگاه در لبنان از لحاظ علمی، دانشگاه دولتی اللبنانیه است. در طول سال هزینه ای حدود سیصد دلار از شخص گرفته می شود. دانشگاه خوب دیگر، دانشگاه آمریکایی بیروت AUB است که هزینه هر ترم بالاست. تصور میکنم بالای 8000 دلار هزینه هر ترم است. دانشگاه اسلامیه با هزینه ای حدود 2000 دلار در هر ترم دانشگاه خوبی است اما از نظر وزارت علوم ایران، رده 3 محسوب شده و فقط چهار رشته آن مورد تایید وزارت علوم است. دانشگاه سنت ژوزف یا یسوعیه هم مورد استقبال ایرانی ها بوده و از لحاظ علمی سطح خوبی دارد. اما بیشتر رشته ها به فرانسه تدریس می شود.
دیدگاهها (۸۱)
انجمن گفتگوی بانوان مسلمان
۰۸ شهریور ۹۳ ، ۰۹:۲۴
ما خانومهای شیعه مسلمون،تو این انجمن جمع شدیم که یه محیط دوستانه ،سالم و مذهبی داشته باشیم.
مقدم همه دوستان جدید را هم گرامی میداریم.
درضمن عضویت آقایون در این انجمن ممنوع میباشد.
http://www.solaha.com/forum.php
فاطمه
۰۸ شهریور ۹۳ ، ۱۲:۱۵
مشاهده کردم که دراینجا لوگوی اینستاگرام ، گوگل پلاس و فیسبوک صهیونیستی را هم گذاشته اید از شما خواهش میکنم کمی بیندیشید به نوشته های من. مگر شما نمیدانید اینها صهیونیستی اند؟مگر نمیدانید واحد درامد اینترنتی ، کلیک ست یعنی با هر کلیک دراین سایتهای صهیونیستی به ظاهر اجتماعی ولی در درون ضد اسلامی و ضد بشری، درامد کلانی صاحب مدیران این سایتها که صهیونیستی نجس اند میشود و این درامدهاهمه صرف مبارزه علیه اسلام و مسلمین میشود.پس دقت داشته باشید که این لوگوها را از سایت خود بردارید و ضرری هرچند کوچک به صهیونیست ها وارد کنید.اجرکم عندالله
پاسخ:
۸ شهریور ۹۳، ۱۶:۱۸
ممنون از تذکرتون
البته خود بنده، هم فکر شما هستم، اما فیسبوک رو به تازگی گذاشتم و کدش هم به گونه ای گذاشتم که کلیک برای فیسبوک محسوب نمیشه. یعنی اتوماتیک نیست. ضمن اینکه شکی در دشمنی گوگل و فیسبوک با ما و دین ما نیست (حالا یکی واضح تر و تند تر و یکی با کلاس تر و آرام) اما وقتی بیشتر مردم ایران و دنیا دارن استفاده میکنن، تحریم اونها فقط باعث خاموش شدن صدای خودمون میشه. من سالها قبل از ایرانی ها، با فیسبوک آشنا شدم اما درست موقعی که تازه تبش در ایران راه افتاد بستم. چون واقعا دیدم دشمنه. حالا هم به اصرار دوستان باز کردم و مراقبم چه کار می کنم و آنها چه می کنند. همین.
سودی که از کلیک من و چند صد نفر خواننده دائمی من ممکنه به این سایتها برسه به مراتب بسیار کمتر از سودیه که از تولید محصولات صهیونیستی در ایران و کشورهای اسلامی دیگه به جیب صهیونیستا میره. تا کسی روی تبلیغات کلیک نکنه سودی به سایت نمیرسه.
آبجی مهسا
۰۸ شهریور ۹۳ ، ۱۲:۳۲
فکر کنم همون دانشگاه آزاد ،خوب درس بخونیم بیشتر به صرفه
علیرضا
۰۸ شهریور ۹۳ ، ۱۴:۴۱
یعنی ما اینقدرمحبوبیم بین مردم جهان:)
پاسخ:
۸ شهریور ۹۳، ۱۶:۰۹
بدجور
شریعت
۰۸ شهریور ۹۳ ، ۱۶:۵۸
پاسخ:
۱۰ شهریور ۹۳، ۰۲:۳۳
لبنان چون نفت نداشته رشته های مرتبط آن را هم ندارد. حقوق هست همه دانشگاه ها. حقوق دانشگاه اسلامیه هم مورد تایید است.
نور
۰۸ شهریور ۹۳ ، ۱۸:۳۷
ممنون از اطلاعات کاملتون
معلومه که وقت زیادی صرف کردید
خواستم عرض کنم
جدیدا وزارت بهداشت دانشکده های پزشکی لبنان)جامعه اللبنانیه, سنت جوزف,امریکایی بیروت و...( رو مورد بررسی قرار داده البته نتیجه نهایی روهنوز منتشر نکردن اما خوب یه اطلاعیه منتشر شده
اینم ادرسش
http://beirut.mfa.ir/?siteid=134&fkeyid=&siteid=134&pageid=17178&newsview=288666
چون قبلا مدارک رشته های پزشکی دانشگاهای لبنان مورد تایید وزارت فخیمه بهداشت نبود
اما جدیدا نظر کارشناسی حضرات تغییر کرده...
پاسخ:
۱۰ شهریور ۹۳، ۰۲:۳۴
ممنون از لطفتون
و متشکر بابت لینک و تذکر خوبتون
صباح
۰۹ شهریور ۹۳ ، ۲۲:۲۵
پاسخ:
۱۰ شهریور ۹۳، ۰۲:۴۱
چون از هزینه دانشگاه آزاد اطلاع ندارم نظرم دقیق نیست. اما فکر می کنم قطعا به ۲۰۰۰$ در ترم نمی رسد.
قطعا دوره دکتری بهتر هست برای کسی که عربی و زبانش خوب باشه. اما فوق برای دیگران میتونه دو سال آموزش و تمرین عربی و زبان محسوب بشه.
دانشگاه لبنانیه از نظر وزارت علوم لبنان تنها دانشگاه مورد قبول هست و مدارک کلیه دانشگاه های دیگه حتی آمریکایی باید در وزارت علوم لبنان معادل بشه! اما به نظر شخصی خودم دانشگاه لبنانیه خصوصا در این سالها و کمبود بودجه و درگیری های سیاسی و اعتصابهای اساتید و روش تدریس و امتحان بسیار مزخرفش دانشگاه بسیار عقب افتاده ای هست.
لبنانی ها کنکور مثل ما ندارند. همان امتحان نهایی دیپلم ملاک ورود به دانشگاه است.
در مورد زبان هر دانشگاهی به سلیقه خودش عمل می کند. ضمن مراجعه به سایتشان می توانید با آموزش هم هماهنگ کنید.
صباح
۰۹ شهریور ۹۳ ، ۲۲:۳۴
پاسخ:
۱۰ شهریور ۹۳، ۱۳:۲۳
کشافة الامام المهدی با بسیج حزب الله (التعبئة التربویة) فرق دارد. کشاف همون پیشاهنگی هست که در تمام کشورها وجود داره و هدفش آموزش مهارتهای مختلف به نوجوانها است. به نوعی یک سربازی بسیار ساده و جذاب هست برای آماده کردن بچه ها برای وارد شدن به اجتماع و سربازی و کار و شغل. در کشور خود ما هم در زمان شاه وجود داشت و معلوم نیست به چه دلیلی آن را بر داشتند. هر کسی برای خودش کشاف یا پیشاهنگی دارد. مدارس حرکت امل کشافة الرسالة را دارند و مدارس دیگر کشافة برای خودشان. مدارس المهدی، کشافة الامام المهدی را دارند که لباسشان هم بسیار زیباست و عکسی از امام خمینی روی سینه خود نصب می کنند.
جواب سوال شما در مورد حرکت امل و حزب الله بحث مفصلی رو می طلبه که من یکبار نوشتم اما با مشورت برخی دوستان، صلاح ندیدم منتشر بشه. اقلا روی اینترنت و در زمان کنونی وقت و جای مناسبی برای انتشار برخی حقایق نیست.
اما بطور کلی باید عرض کنم در گذشته ایران وقتی می خواست به کسی کمک کند و پول خرج کند، اصرار داشت که حتما و کاملا مطابق نظر ایران باشند و عمل کنند. برای همین حرکت امل که خودش را یک گروه لبنانی ملی و در خط امام موسی صدر می دانست، اجازه نمی داد ایران به فرماندهی مستقیم آن بپردازد. لذا حزب الله به شکل جداگانه تشکیل شد. حرکت امل شاخه نظامی حرکة المحرومین بود که توسط امام موسی صدر پایه گذاری شد و وجهه دینی ندارد. بنا به ضروریات و مقتضیات لبنان، این گروه هرچند شاکله اساسی آن را شیعیان تشکیل می دادند اما برای لبنان و برای دفاع از مردم لبنان تشکیل شد. در همان زمان هم، هرچند نه امام خمینی چندان مطرح بود و نه نظریه ولایت فقیه به روایت امام خمینی به شکل امروزی مطرح شده بود، اما حرکت امل با وجود آنکه شخصی مانند امام موسی صدر را در راس خود داشت، اصلا ادعای دینی نداشت.
اگر ولایت فقیه را به معنای فقهی آن معنی کنیم، بله حرکت امل هم پیرو فقیه و مرجع است. اما نه شخص ولی فقیه در ایران.
نور
۱۰ شهریور ۹۳ ، ۱۶:۲۴
ببخشید
اگر امکانش هست کمی در مورد نوع برگزاری امتحانات دانشگاه ملی لبنان توضیح بدهید
یعنی چجوریه دقیقا که جنابعالی می فرمایید
مزخرفه
و اینکه ورودی ان بسیار سخت است?)هم برای ما هم برای لبنانی ها(
یه سوال دیگه اینکه
دانشجوی تخصص دندانپزشکی جامعه اللبنانیه
برای گرفتنPHDمیتونه بیاد ایران?
یعنی مدارکش رو ایران قبول می کنه?یا اینکه فقط مدرک ایرانی ها مورد قبوله ...
ممنون
ببخشید بابت این همه سوال
پاسخ:
۱۰ شهریور ۹۳، ۱۸:۱۶
منظورم امتحانات دانشگاه بود. اول اینکه ترمی نیستند و سالی هستند و باید سیزده چهارده درس را در دو هفته امتحان بدهید. امتحان بسیار غیر علمی است و از پایایی و روایی لازم برخوردار نیست. مثلا به جای آنکه تمام درس را پوشش دهد با پرسیدن تنها پنج سوال از شما امتحان می گیرند که ممکن است مربوط به فصلی باشد که شما کمتر مطالعه کرده اید. بعضی ها اصلا امتحان را تصحیح نمی کنند و کیلویی نمره می دهند. بعضی ها باید دقیقا جمله کتاب را بنویسید وگرنه نمره نمی دهند. خلاصه وضع فجیعی است برای دانشگاه دولتی لبنان. البته این موارد بیشتر در رشته های انسانی است. از پزشکی و مهندسی کمتر خبر دارم و قطعا بهتر از این است.
فکر نمی کنم امتحان ورودی آن خیلی سخت باشد چون دانشجویان ایرانی در آن پذیرفته شده اند.
در مورد تایید مدرک اطلاعات ندارم. به سایت وزارت علوم مراجعه کنید.
زهراء
۱۰ شهریور ۹۳ ، ۱۸:۱۳
انا بایران،بفهم الفارسیه و العربیه.
جید و مفید جدا.
جزاکم الله خیرا
هل تعرف شیخ کورانی من یاطر؟
پاسخ:
۱۱ شهریور ۹۳، ۱۱:۱۱
اکید اعرفه. الشیخ حسین کورانی فی لبنان و الشیخ علی کورانی فی ایران. انا اعرف بعض من احفادهما و هم اصحابی
...
۱۰ شهریور ۹۳ ، ۲۱:۴۳
پاسخ:
۱۱ شهریور ۹۳، ۱۱:۱۰
خیر
به دلایل مختلف نتونستم هنوز پایان نامه ارشد رو بدم.
سجاد
۱۳ شهریور ۹۳ ، ۱۶:۰۰
یا درامد مردم لبنان خیلی بالاست یا اینکه اونجا مثل ما زیاد دانشگاه نمیرن!
با توجه به هزینه هایی که شما گفتی طرف باید سرش به سنگ خورده باشه بره لبنان!
از همه بدتر این وضع آب و برقه که شما گفتی.........آب و برق الفبای آسایش هست.......2 ماه یک بار نیم ساعت برق اینجا قطع میشه ادم زمینو زمانو می خواد فحش بده..........بعد دیگه آب هم مشکل داشته باشهدیگه نوبرشه!
با این ویژگی هایی که شما در مورد آب و برق لبنان گفتید..اگه درست باشه به نظر من واقعا حماقت است که ادم بره لبنان..........
من الن اینجام اگه برق نبود کولر روشن باشه و آبم قطع بود.......دیگه پس زندگی چه فرقی با زندگی 50 سال پیش اونم تووی وسط یکی از روستاهای کویری ایران داشت؟
البته شاید برای تزکیه نفس بخوایم شرایط سخت به خودمون تحمیل کنیم!
پاسخ:
۱۳ شهریور ۹۳، ۲۱:۳۵
وضع آب و برق همین است که گفتم. بعضی ها پول اضافه زیادی بابت نبودن آب و برق می دهند و خودشان برای خودشان آب و برق تهیه می کنند
حسنا
۲۴ مهر ۹۳ ، ۱۴:۴۵
منم کارشناسی علوم تربیتی خوندم در بهترین دانشگاه ولی الان بین رشته های ارشدش(مدیریت، برنامه ریزی درسی یا آموزشی و فلسفه ت وت) گیر افتادم...با توجه به این که شما الان مدیریت می خونید و به نظرم با توجه به جمیع آنچه از شما میدونم دغدغه هایی شبیه هم داریم، خواهش می کنم من رو در ادامه تحصیل (البته قاعدتا می خوام در ایران ادامه تحصیل بدم)راهنمایی کنید. بسیار نیازمند راهنمایی شما هستم ...
ممنونم! اگر وقت داشتید زودتر راهنماییم کنید خوشحال میشم وقت زیادی ندارم...
امروز 24 مهر هست تو همین روزه ها دوباره به اینجا سر میزنم و منتظر پاسختونم...
پاسخ:
۲۴ مهر ۹۳، ۱۵:۵۶
مدیریت آموزشی بیشتر به درد مدیر مدرسه یا مدیر آموزشگاه می خورد و واحد های مختلفی از جمله مدیریت، ارزشیابی، آمار، مشاوره، روانشناسی، جامعه شناسی، حسابداری، بهداشت مدارس و خلاصه هر آنچه برای اداره مدرسه نیاز است ارائه می دهند. برنامه ریزی درسی و آموزشی بیشتر به درد برنامه ریزان کتب های درسی یا طراحان محتواهای آموزشی می خورد. فلسفه آپ به جنبه های فلسفی آموزش و پروش می پردازد و در این رشته جای کار بیشتری در مورد تعلیم و تربیت اسلامی وجود دارد. در هر رشته به آینده و بازار کار آن هم توجه کنید. بازار کار مدیریت آموزشی خیلی سخت است. باید سالها معلم و معاون باشید تا آخر عمری شاید به مدیریت برسید.
حسنا
۲۹ مهر ۹۳ ، ۱۳:۱۴
ممنونم که پاسخ دادید. البته همچنان سردرگمم...
منم موقعیت مدیر شدن رو دارم البته الان هم معلمکی هستم... أصلا با دید مدیریت وارد این رشته شدم ولی از خشکی درس های مدیریت و از انتزاعی بودن و فاصله زیاد فلسفه با زندگی واقعی می ترسم... برنامه ریزیم اطلاع خاصی ندارم ولی جدیدا از طرف دوستان داره بهش إقبال بیشتری میشه!!! خواستم دید شما به عنوان ی تحلیل گر ارشد ع.ت که دستی از دور بر آتش دارید رو بدونم.
در مورد بازار کار هم کلا برای رشته ما بازار کار خاص و جایگاه بالایی نیست مگر در مدرسه خودی نشان بدی تا به جایی برسی!
والا همه به عنوان مسئول پرورشی به آدم نگاه می کنند که کار خاصی جز نصب اطلاعات به بردها و برگزاری مراسمات و از این قسم کارها نداری...
ببخشید کمی عصبانی و نگرانم از این وضعیت و شاید شوق کمم نسبت به این رشته برای همینه!!!
پاسخ:
۲۹ مهر ۹۳، ۱۵:۴۶
اطلاع دارم که رشته های آموزش بزرگسالان و آموزش و آموزش عالی هم جدیدا در برخی دانشگاه های ایران باز شده است.
والا برای انتخاب رشته باید اولا هدف و سلایق خودتون رو ببینید و دوم بازار کار و فرصت های شغلی.
کلا رشته های خوبی هستند ولی عاقبت مادی خیلی خوبی ندارند. توقع سطح زندگی متوسط رو باید داشته باشید.
حسنا
۲۹ مهر ۹۳ ، ۲۱:۲۳
ی سوال دیگه: شما گفتید اگر بخوایم روی ت و ت إسلامی کار کنیم رشته فلسفه جای کار بیشتری داره، در باره دانشگاه های تهران اطلاعی دارید که کدام در این زمینه بهتره؟
در ضمن اگه اطلاعی درباره أساتید این رشته ها دارید برام توضیح میدید. برای من أساتید خیلی مهم اند ولی فعلا نتونستم تحقیق زیادی در این زمینه بکنم.
پاسخ:
۳۰ مهر ۹۳، ۱۶:۲۸
بله رشته فلسفه جای کار داره. حتی به نظرم قرار بود رشته تعلیم و تربیت اسلامی افتتاح بشه بصورت رشته جداگانه.
دانشگاه ها رو خیلی اطلاع ندارم. دانشگاه تهران و علامه بهترند و اساتید خوبی دارند. من شهید بهشتی بودم. آب و هوای خوبی داره. (:
حسنا
۰۲ آبان ۹۳ ، ۱۶:۰۳
بله دانشگاه شهید بهشتی که آب و هوای خوب و کوه پیمایی داره!
بازم ممنونم از راهنماییتون.
إن شا الله به وسیله این تحصیلات بتونیم به اجرای دغدغه های فراوان مون در زمینه تعلیم و تربیت و إنسان سازی که هیچ کاری زیر آسمان با عظمت تر ازش نیست، بپردازیم.
التماس دعا
احمد علی پور
۱۸ آبان ۹۳ ، ۱۰:۲۶
1- من دکترای فلسفه دارم و استاد این این رشته هستم، در پاسخ به خانم حسنا باید عرض کنم در تهران بهترین دانشگاه این رشته،دانشگاه تهران،دانشگاه علامه،دانشگاه امام صادق،مرکز فیزیک نظری تهران (IPM) و در قم پردس فارابی، دانشگاه قم ، دانشگاه مفید هست
در ضمن دانشگاه شریف فلسفه علم، دانشگاه علامه فلسفه هنر، و شهید بهشتی فلسفه معاصر خوبی دارند
در مورد اساتید مهم این رشته در تهران بسته به گرایش فلسفه اسلامی ، غرب؛فلسفه تحلیلی ، فلسفه ذهن، فلسفه معاصر یا فلسفه های مضاف و...تفاوت می کند اگر دقیق تر بفرمایند راهنمایی می کنم
در ضمن اگر اهل قلم و مستعد باشند رشته مناسبی است
2- آیا امکان همکاری برای پژوهش و تدریس در دانشگاههای بیروت وجود دارد ،شرایطش را ممکن است جویا شوید
پاسخ:
۱۸ آبان ۹۳، ۱۹:۰۲
حسنا
۲۳ آبان ۹۳ ، ۱۰:۵۴
ممنون از راهنمایی شما استاد علی پور.
من بیشتر در زمینه اسلامی مد نظرم هست، اگه لطف کنید بفرمایید.
رعنا
۲۷ بهمن ۹۳ ، ۲۳:۴۴
مطالب خیلی خوب و مفید بودن
سوالی داشتم اینکه
در خود دانشگاه ها به خصوص AUB به چ زبانی تدریس میشه؟ یعنی اگه زبان عربی رو خیلی خوب ندونیم مشکلی بوجود میاد؟
امکان بورسیه شدن واسه AUB وجود داره؟ شرایطش چیه؟ وضعیت رشته های پیراپزشکی تو این دانشگاه چطوره؟
به نظر شما گرفتن فوق لیسانس هماتولوژی همینجا به صرفه تره یا دانشگاهی مثل AUB؟
حدود ١.٥ سال وقت دارم اما نمیدونم متمرکز شم واس اونجا یا واس همینجا بخونم
ای کاش راهنماییم کنید
ممنون میشم اگه ایمیل کنید
پاسخ:
۲۸ بهمن ۹۳، ۱۸:۱۸
زبان تدریس در دانشگاه آمریکایی بیروت انگلیسی هست. اگر عربی بلد نباشید مشکلی پیدا نمیشه. در مورد شرایط بورسیه و قسط بندی شهریه، به سایت دانشگاه مراجعه فرمایید. این دانشگاه کلا دانشگاه بسیار معتبری هست. همه رشته ها وضع خوبی دارند. هزینه ایران را نمی دانم اما هزینه زندگی و اجاره منزل در لبنان و هزینه شهریه دانشگاه آمریکایی خیلی زیاد هست. روی سالی 40 هزار دلار فکر کنید (در صورتی که با خانواده باشید. اگر تنها باشید و خوابگاه بروید حدود 30 هزار دلار)
ﻣﺼﻂﻔﻲ
۱۲ فروردين ۹۴ ، ۰۶:۴۰
پاسخ:
۱۲ فروردين ۹۴، ۱۷:۰۱
دانشگاه های لبنان راحت پذیرش می کنند چون پولش را می گیرند. می توانید قبل از ورود به دانشگاه عربی بخوانید اما مطمئن نیستم بابت آن اقامت دانشجویی بدهند. اگر هزینه اجاره را جدا حساب کنید، مبلغی که گفتید تازه جزو حداقل ها است.
آرش
۱۱ خرداد ۹۴ ، ۲۳:۴۳
با تشکر از مطالب ارزشمند شما
سوالی که می خواستم بپرسم آیا همه ایرانی های ساکن لبنان مثل شما طرفدار نظام یا وابسته به حزب الله هستند یا افراد آزادی خواه و مستقل هم از ایران حضور دارند
با احترام
پاسخ:
۱۲ خرداد ۹۴، ۰۱:۲۱
اگر منظورتون امثال منافقین و مخالفین نظام هست، ممکن است تعدادی باشند.
آرش
۱۳ خرداد ۹۴ ، ۰۲:۵۳
البته با توجه به این که فقط با شیعه ها ارتباط خوبی داریم به شما حق می دهم از حزب الله دفاع کنید. اما به نظر بنده هم سیاست نظام در لبنان
در دراز مدت به ضرر منافع ملی ماست زیرا تنها به یک طایفه محدود شده است.
پاسخ:
۱۳ خرداد ۹۴، ۱۱:۱۳
akramdarvishpoor@yahoo.com
۱۹ آبان ۹۴ ، ۰۰:۱۶
پاسخ:
۱۹ آبان ۹۴، ۰۸:۵۶
امکانش هست. اصولا خود پزشک ها و پرستارها حین تحصیل کار هم میکنند و حقوقی میگیرند. دانشگاه آمریکایی اگر بروید خوب است.
ثمین
۲۰ آذر ۹۴ ، ۰۴:۵۰
پاسخ:
۲۲ آذر ۹۴، ۱۱:۲۶
دانشگاه ها حداقل نمره اعمال می کنند. فکر کنم 60 از صد. دانشگاهی انتخاب کنید که در سایت وزارت علوم جزو درجه یک یا دو باشد و رشته های آن نیز معادل شود.
شرایط و سختی های لبنان شامل گرانی، آشنا نبودن با زبان و آشنا نبودن با محل های مورد نظر برای ثبت نام و کارهای اداری است. وگرنه مشکل خاصی نیست. شاید مجبور باشید با یکی از خانمهای دانشجو به دانشگاه بروید و با دفاتر مورد نظر آشنا شوید. مشکل خاصی به خاطر دختر بودن یا تنها بودن وجود نداره و امنیت اجتماعی اش به نظر من از ایران بالاتره.
الان به خاطر شرایط امنیتی اعطای اقامت سه چهار ماه طول می کشد.
عبدارشید
۰۲ دی ۹۴ ، ۲۳:۰۳
پاسخ:
۳ دی ۹۴، ۱۸:۳۷
یوسفی
۰۱ بهمن ۹۴ ، ۰۹:۳۶
پاسخ:
۱ بهمن ۹۴، ۱۲:۴۳
با معادل کردن مدرک دیپلمشان می توانند در دانشگاه های لبنان شرکت کنند. اما مطمئن نیستم بتوانند با مدرک ریاضی وارد طب شوند. باید درسهای شیمی و زیست به اندازه کافی گذرانده باشند.
لبنان نا امن نیست. فقط باید حواسشان جمع باشد و شرایط را درک کنند. دانشگاه های لبنان همه جور انسانی دارد. دانشگاه های خصوصی، لخت و پتی هایشان بیشتر و بدتر است. در هر حال لبنان، خارج است نه ایران. می توانید برای دیدن محیط دانشگاه ها، از سایتشان مراسم هایی مثل فارغ التحصیلی را ببینید.
مهران
۱۸ فروردين ۹۵ ، ۱۹:۲۲
سحر
۱۱ ارديبهشت ۹۵ ، ۲۳:۲۱
پاسخ:
۱۴ ارديبهشت ۹۵، ۰۹:۱۶
محمد
۱۵ ارديبهشت ۹۵ ، ۱۸:۴۸
پاسخ:
۱۵ ارديبهشت ۹۵، ۲۳:۰۴
بهتر بودن از چه نظر؟ سلیقه ای است. به صرفه بودن هم تقریبا فکر کنم هزینه تحصیلی مشابه هم باشد. مگر اینکه درامد آینده را ملاک بگیرید. وقتی در دانشگاه ثبت نام کردید، برگه اشتغال به تحصیل را در سفارت ایران تایید می کنید و به ایران می فرستید.
مصور
۰۳ خرداد ۹۵ ، ۰۲:۵۱
پاسخ:
۳ خرداد ۹۵، ۰۸:۵۹
گامهایی که نوشته شده رو دنبال کنید و به یسوعیه بروید. اگر نیاز به امتحان باشد زمانش را به شما می گویند. بعدش پول عزیزتر از جان را داخل جیبشان می ریزید و تمام. تبریک می گوییم. شما دانشجو شدید.
مصور
۰۴ خرداد ۹۵ ، ۰۲:۱۹
پاسخ:
۴ خرداد ۹۵، ۰۹:۲۸
قطعا معدل نباید کم باشد. امتحان زبان عربی و فرانسه هم از شما به عمل خواهد آمد. اطلاعات ریز این شکلی رو ندارم. سایت دانشگاه را بررسی کنید. اگر برای امتحان زبان فرانسه در ماه دسامبر اقدام کنید بدون پیش شرط در صورت موفقیت قبول می شوید. اگر نه شروطی برای قبولی دارد. در سایت مطالعه کنید.
http://www.usj.edu.lb/admission
اما در مورد اجاره منزل و هزینه ها هم قبلا توضیح داده شده که خوابگاه وجود دارد حدودا ماهی دویست سیصد دلار. و منزل هم هست چهارصد دلار به بالا. خورد و خوراک هم خیلی دانشجویی باشد، چهارصد دلار اقلا نیاز دارد.
ə
۱۴ خرداد ۹۵ ، ۱۳:۲۹
پاسخ:
۱۵ خرداد ۹۵، ۰۰:۱۹
شیما
۱۷ خرداد ۹۵ ، ۱۲:۱۰
پاسخ:
۱۷ خرداد ۹۵، ۱۶:۰۲
مهریار
۲۴ خرداد ۹۵ ، ۱۶:۱۶
پاسخ:
۲۵ خرداد ۹۵، ۱۰:۵۶
قطعا هست. اما از سطح آن بی خبرم. برخی لبنانی ها این رشته را در خارج کشور می گذرانند.
منظورتان وزارت بهداشت ایران است؟ اگر مورد قبول وزارت علوم باشد، قطعا باید قبول کنند.
شرایط قبولی را اطلاع ندارم. از بررسی سایتش هم چیزی دستگیرم نشد.
سید علی
۱۹ مرداد ۹۵ ، ۰۳:۳۹
پاسخ:
۲۰ مرداد ۹۵، ۰۲:۴۱
دانشگاه های لبنان رشته هایی که ارائه کرده اند را پذیرش دارند. همه آنها پزشکی ندارند. بیشتر مهندسی دارند.
در مورد مدارک نوشته شد که ریز نمرات سه سال آخر دبیرستان، ریز نمرات پیش دانشگاهی، و دیپلم مورد نیاز است.
با معدل شما شاید نتوانید به دانشگاه عالی بروید. رقابت شدید است. امتحان ورودی هم می گیرند. بسیار سخت است. پذیرش ایرانی غیر ممکن نیست. دوستی مشغول تحصیل بود و الان هم ظاهرا ایرانی در این دانشگاه داریم.
سید علی
۲۰ مرداد ۹۵ ، ۱۳:۰۲
پاسخ:
۲۰ مرداد ۹۵، ۱۷:۵۱
امتحان رشته پزشکی از سخت ترین امتحانها است. رشته های دیگر هم امتحان دارند. برخی رشته ها که طرفدار ندارد امتحان ندارند.
من برای رشته انسانی اقدام کردم گفتند باید معدل 70 (از 100) باشد.
اطلاع ندارم چه مواردی می آید. دروس تجربی دبیرستانشان است.
سید علی
۲۰ مرداد ۹۵ ، ۱۸:۱۷
پاسخ:
۲۰ مرداد ۹۵، ۱۸:۲۸
سارا
۲۲ مرداد ۹۵ ، ۰۳:۰۷
پاسخ:
۲۲ مرداد ۹۵، ۱۸:۱۱
اگر این راهنما را خواندید نیازی به موسسه ها نیست. خصوصا که برخی موسسه ها صرفا پول از دانشجو می گیرند و کاری برای وی انجام نمی دهند.
مدارکتان باید ترجمه و تایید شود. سپس در لبنان اقدام کنید برای ورود به دانشگاه.
علي
۲۳ مرداد ۹۵ ، ۱۸:۱۳
پاسخ:
۲۳ مرداد ۹۵، ۱۹:۴۴
علي
۲۳ مرداد ۹۵ ، ۲۲:۰۹
پاسخ:
۲۶ مرداد ۹۵، ۲۲:۳۲
مریم
۰۷ شهریور ۹۵ ، ۱۵:۱۵
پاسخ:
۸ شهریور ۹۵، ۱۲:۳۹
از سایت وزارت علوم پیگیری کنید. حتما هست. چون افراد مختلفی را دیده ام برای فرصت مطالعاتی می آیند لبنان. پس بورسیه هم هست.
طاهر
۰۵ مهر ۹۵ ، ۱۹:۱۳
پاسخ:
۶ مهر ۹۵، ۱۳:۴۱
موسیقی در لبنان مورد اهمیت است و در دانشگاه های هنر رشته های مختلف دارند. اما این رشته را نمی شناسم و اطلاع ندارم چه دانشگاهی آن را دارد. كنسرواتوار لبنان آموزش سازهای مختلف را دارد اما آموزش آکادمیک و تاریخی مربوط به رشته شما را اشاره نکرده بود. دانشگاه آنتونی هم دانشکده هنر داشت که شاید درسهایی در زمینه مورد نظر شما داشته باشد. اما رشته خاص ندیدم.
علی
۱۵ مهر ۹۵ ، ۲۱:۴۷
پاسخ:
۱۶ مهر ۹۵، ۰۸:۰۹
شهاب
۰۲ آبان ۹۵ ، ۰۱:۲۴
پاسخ:
۲ آبان ۹۵، ۱۹:۵۶
لبنان جای خوبی برای رشته شما هست. سریعترین راه اینه که بیاید لبنان این مدت رو بین مردم زندگی کنید تا مجبور بشید یاد بگیرید.
پذیرش سخت نیست. بعضی دانشگاه ها از طریق اینترنتشان می توانید مکاتبه کنید و از امکان دریافت پذیرش مطمئن شوید. اما برخی خیر. باید با مدارک حاضر و آماده مراجعه کنید و ببینید قبول می کنند یا خیر. اگر قبول می کنند امتحان ورودی کی هست و از این قبیل مسائل.
شهاب
۰۳ آبان ۹۵ ، ۰۰:۱۱
پاسخ:
۳ آبان ۹۵، ۰۸:۲۶
علی
۱۱ آبان ۹۵ ، ۱۸:۱۵
پاسخ:
۱۲ آبان ۹۵، ۰۹:۰۰
پارمیس
۱۶ آبان ۹۵ ، ۰۴:۳۶
پاسخ:
۱۷ آبان ۹۵، ۰۹:۱۲
حمید
۲۳ آبان ۹۵ ، ۰۵:۵۶
پاسخ:
۲۴ آبان ۹۵، ۰۹:۱۳
ali
۲۹ آبان ۹۵ ، ۱۱:۲۰
در دانشگاه AUB میشه فاند گرفت ؟؟؟؟؟
پاسخ:
۲۹ آبان ۹۵، ۲۲:۰۴
محسن
۰۸ آذر ۹۵ ، ۰۶:۴۸
پاسخ:
۸ آذر ۹۵، ۱۰:۲۰
خواهش میکنم. فکر خوبی است. اگر درس را دوساله یا کمتر تمام کنید و صرفه جویی کنید، شاید کمی بیشتر از این مبلغ در لبنان لازم باشد، اما از دانشگاه خوب در خارج مدرک میگیرید.
hossein
۰۵ دی ۹۵ ، ۲۱:۱۱
سلام
من مایلم در رشته مشاوره در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدم ، ممنون میشم اطلاعاتی در رابطه با نحوه ادامه تحصیل دررشته مدنظر در کشور لبنان بهم بدین.
متشکرم.
پاسخ:
۷ دی ۹۵، ۱۲:۴۶
سارا
۲۶ بهمن ۹۵ ، ۰۲:۵۶
دانشمند
۱۷ فروردين ۹۶ ، ۰۰:۰۲
پاسخ:
۱۷ فروردين ۹۶، ۱۷:۳۹
علی
۰۲ ارديبهشت ۹۶ ، ۱۴:۴۲
پاسخ:
۵ ارديبهشت ۹۶، ۱۰:۴۲
ممنون از تذکر. بله لیست دانشگاه ها همیشه باید از سایت وزارت علوم بررسی شود.
در دانشگاه ها عموما کلاس زبان خارجه برای دانشجویان تشکیل می شود. گاهی غیر دانشجو ها یا کسانی که برای ثبت نام لازم است زبانشان را تقویت کنند قبول می کنند. موسسه های خصوصی هم زیاد است.
به نظر من قطعا بهترین جا برای یک ایرانی لبنان است.
علی
۰۸ ارديبهشت ۹۶ ، ۱۰:۲۲
پاسخ:
۸ ارديبهشت ۹۶، ۱۰:۳۲
لیست هزینه های دانشکده طب دانشگاه سنت جوزف
حنانه
۲۸ تیر ۹۶ ، ۱۹:۰۴
پاسخ:
۲۹ تیر ۹۶، ۱۱:۳۳
ریحانه
۲۷ دی ۹۶ ، ۲۳:۱۹
پاسخ:
۲۸ دی ۹۶، ۱۰:۰۸
می دانید که دانشگاه اولویتش گرفتن دانشجوهای خودش هست. خیلی سخت میشه وارد شد. چه برسه برای خارجی. هزینه ها که بالاست. اقلا ترمی هفت هشت هزار دلار. در حین رزیدنتی هم کار به دانشجوهای خودشون میدن که حدود هشتصد نهصد دلاره.
مریم
۲۸ بهمن ۹۶ ، ۱۳:۲۸
پاسخ:
۲۹ بهمن ۹۶، ۲۱:۴۴
دانشگاه لبنانیه (ملی لبنان) و آمریکایی بیروت و یسوعیه و بالامند و برخی دیگر رشته های هنر را دارند. دو دانشگاه اول از بقیه بهتر و مشهورتر هستند.
فاطمه
۰۴ اسفند ۹۶ ، ۱۹:۲۱
پاسخ:
۶ اسفند ۹۶، ۲۱:۲۳
امیر رضایی تهرانی
۰۲ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۲:۳۲
پاسخ:
۳ ارديبهشت ۹۷، ۱۰:۱۴
چولایی
۳۰ ارديبهشت ۹۷ ، ۰۰:۲۷
پاسخ:
۳۰ ارديبهشت ۹۷، ۲۳:۳۱
امکان کار کردن اساسا برای دانشجوی خارجی نیست. مگر کار غیر رسمی.
محمد
۰۸ آذر ۹۷ ، ۱۴:۵۸
پاسخ:
۹ آذر ۹۷، ۱۱:۰۳
سید علی
۱۰ اسفند ۹۷ ، ۱۲:۰۷
پاسخ:
۱۰ اسفند ۹۷، ۱۵:۰۸
maryam
۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۰۰:۲۲
پاسخ:
۲۴ ارديبهشت ۹۸، ۱۰:۱۱
Alie
۰۴ مهر ۹۸ ، ۰۲:۰۶
سلام خسته نباشید .
عذر میخوام از ایران به لبنان دانشجو بورسیه میکنن یا خیر ؟
پاسخ:
۴ مهر ۹۸، ۰۹:۰۴
علیرضا.ع
۲۲ آذر ۹۸ ، ۱۵:۳۹
سلام،وقتتون بخیر😊
بنده ۱۸ سالمه و درحال تحصیل در پایه ی یازدهم رشته تجربی هستم
می خواستم بدونم الان اگه سه سالم تموم بشه و بعد مدرک دبپلم رو ببرم برای معادل سازی
و تا زمان تایید(نوشته بودین طول می کشه)،برم سربازی.
آیا میشه؟
و اینکه برای دانشگاه بیروت الدولی باید حتما فرانسه بلد باشم؟
(عربیم خوبه و لهجه هم بلدم،انگلیسی هم دارم می خونم)
پاسخ:
۲۵ آذر ۹۸، ۱۰:۴۸
کرار
۲۶ آذر ۹۸ ، ۱۸:۳۷
سلام
کجایین ؟ خبری ازتون نیس ؟ ن سینیسیرمطلب مینویسه نه شما ، صفحتون هم ک اون پدرسوخته هابستن
عرفان
۱۳ اسفند ۹۸ ، ۱۵:۰۱
سلام خسته نباشید.کاردانی رشته گیاهان دارویی دارم . چجوری میتونم در لبنان بورسیه تحصیلی برای رشته داروسازی دریافت کنم؟
پاسخ:
۱۴ اسفند ۹۸، ۱۴:۵۸
علی
۰۳ فروردين ۹۹ ، ۱۷:۲۴
سلام
تقویم آموزشی دانشگاه های لبنان به چه صورت هست؟ از چه تاریخی آغاز و کی تمام میشه هر ترم؟
پاسخ:
۶ فروردين ۹۹، ۱۴:۴۴
رزمجو
۰۸ فروردين ۹۹ ، ۱۷:۰۰
با عرض سلام.
ببخشید؛ بنده، کارشناسی ارشد ریاضی محض دارم. میخواستم برای دکتری در لبنان ادامه تحصیل بدهم، کدام یک از دانشگاههای لبنان این رشته رو دارند؟
و اینکه در مورد شرایط دانشگاه ملی لبنان خوندم معدل برای پذیرش در مقطع دکتری ۱۵ هست، اگر این معدل رو نداشته باشیم، هیچ راهی برای تحصیل در این دانشگاه وجود نداره؟
و اگر ممکن هست لطف میکنید شرایط بورسیه دانشگاه های لبنان رو بفرمائید؟
تشکر.
پاسخ:
۸ فروردين ۹۹، ۲۲:۱۹
فاسمی
۰۳ تیر ۹۹ ، ۱۸:۱۰
سلام روزتون بخیر،ببخشید،
دانشگاه امریکایی بیروت یا دانشگاه لبنان(اصلیه) برای شخصی که رتبه خوبی رو در کنکور داشته باشه ایا بورسیه قائل میشن؟مشکلی ندارن با چادر خانم ها؟متشکر
پاسخ:
۴ تیر ۹۹، ۱۰:۴۲
کرار
۰۸ تیر ۹۹ ، ۱۷:۰۷
سلام ازدواج خانم سلیمانی با پسرحاج اقاصفی الدین واقعیت داره یادروغه
پاسخ:
۹ تیر ۹۹، ۱۰:۴۰
مرضیه
۲۰ تیر ۹۹ ، ۱۳:۳۴
سلام
وقت شما بخیر
ممنون از اطلاعات مفیدی که به اشتراک می گذارید.
آیا می توان از یکی از چند دانشگاه معتبر لبنان برای کورس زبان انگلیسی کمک هزینه تحصیلی دریافت کرد؟ کدام دانشگاه ها این کورس را دارند؟
پاسخ:
۲۰ تیر ۹۹، ۱۳:۵۵
ناشناس
۱۷ مرداد ۹۹ ، ۰۷:۳۱
سلام من مدرک داروسازی دانشگاه دولتی دارم. آیا این مدرک در لبنان معتبر و قابل معادل سازی هست و امکان کار پیدا کردن با این مدرک دارم؟
همسرم مهندس عمران دانشگاه آزاد. مدرک دانشگاه آزاد رو قبول دارند؟ و کار برای مهندس ها چطوره؟
پاسخ:
۱۷ مرداد ۹۹، ۱۱:۳۰
.....
۰۶ مهر ۹۹ ، ۱۷:۳۳
سلام
شما از کدوم برنامه یا فیلتر شکن استفاده می کنید که بتونید از توییتر استفاده کنید؟
پاسخ:
۷ مهر ۹۹، ۱۲:۲۳
.....
۰۶ مهر ۹۹ ، ۱۷:۳۶
سلام واسه خود لبنانی ها هم تا این حد درس خواندن گرون در می یاد؟
کدوم کشور شرایط بهتر از ایران و لبنان داره برای تحصیل ؟ البته منظورم کشور مسلمان هست
پاسخ:
۷ مهر ۹۹، ۱۲:۳۰
علی
۱۰ فروردين ۰۰ ، ۲۲:۳۵
سلام و خسته نباشید یه سوال کسی از لبنان چه خانم چه آقا برای تحصیل به ایران میاد؟ برای چه رشته هایی؟دلایلشون؟کلا هرچی کاملتر برام توضیج بدین بیشتر ممنون میشم خیلی خیلی ممنون
پاسخ:
۱۱ فروردين ۰۰، ۱۰:۵۵
علی
۱۲ فروردين ۰۰ ، ۲۲:۲۱
بسیار ممنونم و اگه میشه بگین فقط تهران رو انتخاب میکنن یا شهرای دیگه مثل تبریز اصفهان و...هم مقصد دانشجو های لبنان میتونه باشه؟ و کلا اعراب عموما با ایران مشکل دارند یا خیر؟درسطح جامعه منظورم هست
پاسخ:
۱۶ فروردين ۰۰، ۲۳:۲۴
مرتضی
۳۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۸:۰۲
سلام وقت بخیر شما در دانشگاه سنت ژوزف بیروت تحصیل کردید. میشه بگید برای ورود به رشته حقوق در مقطع لیسانس این دانشگاه از چه دروسی امتحان میگرن؟ منظورم برای ورود به دوره لیسانس هست اگه راهنمایی کنید ممنون میشم🌹🌹
پاسخ:
۳ خرداد ۰۰، ۱۱:۱۱
علیرضا
۰۲ خرداد ۰۰ ، ۱۵:۴۱
سلام و عرض ارادت
بنده دارای کارشناسی ارشد فقه و حقوق از دانشگاه تهرانم و قصد ادامه تحصیل در رشته علوم سیاسی یا روابط بین الملل و اگر نشد حقوق بین الملل در لبنان را دارم. نیازمند اطلاعاتی شبیه دفترچه شماره ۱ دکترای خودمان در ایران که لیست رشته های هم جنس رشته مد نظر برای دکترا در آن نوشته شده هستم. اگر خود اطلاع دارید به سوالم پاسخ بدید وگرنه راهنمایی بفرمایید چطور چیزی شبیه دفترچه راهنمای دکترای خودمان دانلود کنم؟متشکرم
پاسخ:
۳ خرداد ۰۰، ۱۱:۱۵
فاطیما
۰۵ تیر ۰۲ ، ۰۱:۴۹
سلام آقای علوی،من می خواهم در رشته داروسازی در دانشگاه آمریکایی لبنان درس بخوانم
می توانید کمی کمکم کنید؟
پاسخ:
۱۸ تیر ۰۲، ۱۵:۴۶